Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

12 kwie 2011, 00:58

Witam,
dziś ja spać nie mogę :ico_olaboga: Ale przez ból głowy padłam przed 18 i teraz jestem już wyspana. Odeśpię w dzień.
Motylku a jak robisz tego kurczaka?

[ Dodano: 2011-04-12, 01:01 ]
Tu chyba coś z zegarem nie tak bo pokazuje 0.58 a u mnie jest 1.30

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2011, 07:37

Tu chyba coś z zegarem nie tak bo pokazuje 0.58 a u mnie jest 1.30
Tak, ja też to zauważyłam.
Motylku a jak robisz tego kurczaka?
Kurczak (2 udka)
1 cebula
ząbek czosnku (lub więcej ;)
masło do podsmażenia cebulki
curry 1 łyżeczka
papryka słodka 1 łyżeczka
papryka ostra 0,5 łyżeczki
pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki
sól, pieprz
keczup 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 2 płaskie łyzki
olej

Kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na 15 min.
Zrumienić go na oleju na złoto z obu stron. W dużym rondlu (garnku) przesmażyć pokrojoną w kostkę sporą cebulę. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku i masło. Dodać łyżeczkę curry, łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki ostrej, pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Zamieszać. Włożyć kurczaka, zalać wrzątkiem. Dodać pół łyżeczki soli i 2 łyżki keczupu. Dusić do miękkości. ( W zależności od ilości kurczaka będzie to ok.40min-1h)
Gdy kurczak jest już miękki, sos zagęścić 2 łyżkami śmietany z 2 łyżkami mąki, zagotować.

Najlepiej smakuje z ryżem, musi być sporo sosiku do polania :-D Sos jak dla mnie jest rewelacyjny. Wychodzi pikantny, można zmienić proporcje ostrej papryki i słodkiej wedle uznania jak mamy ochotę na łagodne danie. Można też zrobić to z piersiami z kurczaka, pokroić w kostkę i też podać z ryżem.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 07:46

czesc

ja dzis wstalam w jakims lepszym humorze :ico_brawa_01:
maz wyjechal do pracy, wroci o 22 :ico_noniewiem:
dzis robie na obiad te golabki z przepisu Motylka :ico_oczko:
a na 18 ide do gina i ciagle mysle co z malym :ico_noniewiem: wzielabym go ze soba, ale jakos tak nieswojo bym sie czula jak bede sie rozkraczla do badania :ico_wstydzioch: a on to bedzie widzial :ico_wstydzioch:

Mariola ciesze sie ze u was wszystko ok

milego dnia

Murchinson

12 kwie 2011, 07:56

Motylku dziękuję, to mam obiad na dziś.
U mnie cieplusieńko, słońce świeci i nie ma chmur. Później idę do koleżanki na herbatkę. Ból głowy nadal ćmi ale mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 07:56

hej !!!
a ja dla odmiany mam podły nastrój......wczoraj pokłociłam sie z mezem.......

odnosnie czopa........mi nie odszedł z Natsza dostałam bóli a pozniej odeszły wody wiec nie ma reguły.......zaczynam sie bac porodu.....
dzis biore sie za porzadki........moze wymyje okno w sypialni..i zrobie selekcje ubranek.....Nataszka u babci :-D

Murchinson

12 kwie 2011, 07:57

A, dziś dzień czekolady :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 08:11

własnie zjadłam pól tabliczki :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

12 kwie 2011, 08:15

hej dziewczynki
wczoraj miałam dzień zajęty i chciałam wieczorkiem do was zajrzeć to mi net nie chciał się włączyć :ico_zly: :ico_zly: teraz akurat u mamy jestem chwilkę to się odzywam,bo zaraz wyniki jadę porobić-przeciwciała,mocz i morfologię :-) wszystko jest ok,pogoda dopisała to wczoraj z Hanią na dworze siedziałam,spacerowałyśmy i dzień zleciał :-)
dzisiaj jeszcze położna ma do mnie koło południa wpaść to mam nadzieję,że wrócę do tego czasu,bo mamy jeszcze parę spraw do załatwienia :-)

Murchinson no to już mniej więcej kiedy się rozpakujesz :ico_oczko:

Mariola_Larose super,że wszystko ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a teraz zmykam
papa

Murchinson

12 kwie 2011, 08:24

własnie zjadłam pól tabliczki :ico_wstydzioch:
Dziś to można nawet całą albo dwie jak ktoś ma ochotę.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2011, 08:41

Witam dziewczynki :-)

U nas też słonecznie , ale w ddTVN mówili, że dziś w całej Polsce ma padać :ico_noniewiem:
Może więc się naszykuje, bo jeszcze w piżamie pociskam i pójdę na spacerek póki jest tak ładnie :-)
Dziś to można nawet całą albo dwie jak ktoś ma ochotę.
Kurde!! A ja dzisiaj miałam pościć hehe, miałam sobie zrobić dzień bez słodyczy! No, ale może przełożę to na jutro :ico_haha_01:

Markotka, super, że mebelki będą na czas. A taki fachowiec to skarb, teraz coraz trudniej o tak słownych ludzi niestety.
Co do narożnika ze skóry naturalnej mi też się bardzo podoba- trwały przede wszystkim!! I o dziwo...uwaga... mój mąż jest za! Więc może chociaż do tego go przekonam :ico_haha_01:

Mama Izuni, Nowa zdrówka dla Waszych dziewczyn :ico_sorki:
wczoraj pokłociłam sie z mezem.......
To tak jak ja!! ALe my to się kłucimy tylko na 5 minut :ico_haha_01: Potem wylądowaliśmy razem pod prysznicem (jeszcze się razem mieścimy :ico_haha_01: )! No i cudem go przekonałam, że na małe co nieco jeszcze troszkę musi poczekać :ico_haha_01:

tyle popisałyście, że już nie wiem co komu mam pisać :ico_wstydzioch:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”