Awatar użytkownika
delfi1
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

03 maja 2008, 10:26

czesc :ico_ciezarowka:
janoszka ale fajne fotki, ale brzusio fajny :ico_brawa_01: :-D :ico_haha_01: :ico_haha_02: :-)
pogoda super sie utrzymuje, oby tak dalej....milego weekendu zycze, pozdrawiam:) :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 maja 2008, 13:10

Witam

Myslalam ze jakas spozniona bede a tu pustki.

Ja dopier odpalilam kompa, ale i tak zaraz zmykamy na dwor, sloneczko swieci wiec trzeba to wykozystac.

U nas ok, dzidzia od 3 dni spokojniutka, wiec nawet nie daje popalic w brzuszku, czasem tylko leciutko kopnie.

Milego dnia zycze

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

03 maja 2008, 13:24

Hej i ja się melduję :-)

U mnie dzisiaj pogoda do kitu, pada od rana i jest zimno, jutro ma byc tak samo (a od poniedziałku słońce i 20st.). Coś weekend jeśli chodzi o pogodę nie dopisał :ico_noniewiem:

Właśnie z m. złożyliśmy łóżeczko, bardzo ładnie się prezentuje :ico_brawa_01:

Zaraz idziemy robic obiadek, a wieczorem ma wpaśc ciocia m. ta położna, zobaczymy co mi powie.

Miłego dnia życzę, byc może wpadne jeszcze :ico_oczko:

Janoszka widac, ze wypad udany, super fotki :ico_brawa_01:

Siunia zazdroszczę pogody. A z moją dzidzią tez róznie, akurat teraz daje o sobie znac :-)

delfi1, wzajemnie, zyczę udanego weekendu

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 maja 2008, 16:08

My sobie odpoczywamy po obiadku, ja troche polezalam, maz zasal, Milan spi, ale jak wszyscy wstana i dojada do siebie to zmykamy na dwor.

NOWA, a co cocia twojego meza bedzie odbierac ci porod??

A wogole jak to jest w Polsce z porodami??
Ile osob jest przy porodzie??
Kto odbiera porod??

Bo jak ja rodzilam to tu przy porodzie sa 2 polozne, a jak juz dzidzia wyjdzie, to jedna sie zajmuje dzidiza a druga mna ( znaczy dlaszymi czynosciami jak rodzenie lozyska, zszywanie, potem pomoc w karmieniu dzidzi, umyciu(prysznic) mnie i ubraniu - to wszystko jeszcze wykonuje sie na porodowce u nas)

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

03 maja 2008, 20:41

Witam

widzę, że czerwcówki strajkują :ico_nienie: :ico_haha_01:

A my się mamy dobrze, dzionek zleciał szybko, niestety cały w domku, z nudów upieklismy z m. placek :ico_haha_01:
NOWA, a co cocia twojego meza bedzie odbierac ci porod??
Tak, taka mam nadzieję, tak sie umówiłyśmy, chyba, że jej coś pilnego wypadnie (np. obowiązki na oddziale z racji tego, ze jest oodziałową), to na pewno ktoś "polecony"przez nią przy mnie będzie. Po rozmowie z nią jestem o wiele spokojniejsza :-)

A co do obecnosci przy porodzie to dokładnie nie wiem, ale jak wszystko idzie dobrze, to są dwie połozne, a do zszycia przychodzi lekarz. Co się potem dzieje nie mam pojęcia, pewnie przy okazji wizyty na oddziale się dowiem :-)

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2008, 11:49

Witam.

U nas piekne slonce, narazie 15 stopni w cieniu, ale na sloncu ponad 22 i sie caly czas podwyzsza :ico_brawa_01:

Ja wczoraj juz nie mialam sily zajrzec, bo normalnie bylam wykonczona, zachcialo sie durnej pomoc dla meza i pomoc rozpakowywac palete z drzewem :ico_puknij: , a na wieczor, padlam.
Za to Milano dal popsac do 10 wiec jestem wyspana.

NOWA, to popytaj popytaj sie bo ja sama ciekawa jak to tam w tej Polsce wyglada :ico_oczko:

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

04 maja 2008, 12:33

to popytaj popytaj sie bo ja sama ciekawa jak to tam w tej Polsce wyglada
U mnie przez cały czas była jedna położna i lekarz przychodził na badanie rozwarcia. No ale przy samym porodzie to z 10 osób było. Sama nie wiem kto i po co, ale wtedy miałam to w nosie. Na pewno położna, lekarz, kolejna babka do szycia, neonantolog do dziecka i chyba ktos tam jeszcze do małego. No mówię wam cały arsenał. A moja siostra, która ze mną była mówi, ze nawet sprzątaczka przystanęła i patrzała jak rodzę :ico_haha_01: .

A jak tam u Was torby juz popakowane czy na luzaku??

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2008, 14:34

Cześć :ico_ciezarowka:
ja własnie wpadłam na chwilkę się dziś przywitać. M. pojechał na jakiś mecz a Maja na dwórku :)
więc mam chwilunię dla siebie :)
ja jak rodziłam to była położna i co chwilę jakiś lekarz zaglądał do mnie. A jak już zaczęłam rodzić to chyba z 10-15 osób się ustawiło i patrzyło... jak urodziłam to nagle 2 osoby przy mnie zostały. polożna i lekarka :)
a to ja- w 31 tyg
Obrazek

Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

04 maja 2008, 15:26

witajcie moje drogie.
u nas pogoda nieciekawa, ale co zrobić, moze w koncu w tym roku sie doczekamy cieplejszych dni,np tak bym chciala na zjazd 16/17 maja jechac w spodnicy juz bez rajstop ani niczego takiego, do szkoly :-D sorry za literowki ale pisze z lapa i nie bardzo moge tutaj to wszystko ogarnac, nie lubie :ico_chory: przemieszanych konstrukcji klawiszy :-D poza tym fajnie, niunia kopie i przeciaga sie w brzuchu ale momentami to juz naprawde bolesnie.

czekamy na nia z dnia na dzien coraz bardziej :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2008, 16:45

Cześć jestem - nadal w dwupaku :-D
Remont już praktycznie skończony, ale wczoraj zjawili się goście i odwiedziny przeciągnęły się do dzisiaj, normalnie miałam dość, za długo, za dużo, za głośno - marudzę jak stara baba, albo baba w ciąży :ico_oczko: Na szczęście już po odwiedzinach i możemy odpocząć :ico_brawa_01:

Brzuszek twardnieje kilkanaście razy dziennie, ale nie regularnie więc na razie się nie denerwuję, w tygodniu pojadę do położnej i obejrzę porodówkę no i od razu zrobi mi KTG - tradycyjnie zdam relację. Mam nadzieję, że uda mi sie regularniej zaglądać :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”