- hmmmm,wiadomo,ze nie mozna przesadzac ani w jedna ani w druga strone Nie mozna z golizny zrobic tabu ale nie mozna dziecka wychowac na zbyt otwartego Ktos w moim otoczeniu chodzi do psychologa w zwiazku z molestowaniem seksulanym,jako dziecko ktos ja molestowal i rzutowalo to na cale jej zycie.Na jednej z sesji zapytala psychologa,kiedy nalezy uswiadamiac dzieci o zlym dotyku i tu szok - psycholog powiedzial,ze juz 2-letnie dzieci trzeba uczyc Niestety zyjemy w takich czasach,ze ciezko jest wychowac dziecko normalnieco Wy o tym myślicie?
Moj Andrzejek bawil sie w pokoju a w tv leciala Viva,zerkal co jakis czas na teledyski i po jakim czasie zapytal - mamus,a czemu te wszystkie panie sa gole?!Taki malec juz to dostrzegl,golizna jest wszedzie
My do niedawana tez bez krepacji przebieralismy sie przy Andrzejku ale jak zaczal sie za bardzo interesowac - to prosimy go,zeby np sie odwrocil,tlumaczylismy mu,ze to sa czesci intymne,czyli takie,ktorych nie mozna wszytskim pokazywac
No i zakumal,jak siusia to mowi nawet do mnie,ze mam nie patrzec
Z Zuzia kapia sie dalej razem w jednej wannie i jest git,o nic nie pyta ale byl okres,ze non stop mowil,ze on ma pisiorka i tatus,a my z Zuzka mamy pisie ale,ze nikt nie reagowal na to jakos,to mu przeszlo
Na plazy jak bylismy,to tez szybko kazal sie ubrac,zeby nikr nie widzial pisiorka,bo nie wolno pokazywac i patrzec