dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2010, 12:05

Miluśka, fajnie masz...moj mi kwiaty przynosi jak sie poklocimy :ico_noniewiem:
aniawlkp86, nie chce tylko zgrywa cierpietnika...mam to w nosie,niech sobie robi,ja potem tylko ciasto upieke :ico_oczko:
JoannaS, czasem nie warto sie zbytnio przejmowac...szkoda nerwow :-)

[ Dodano: 2010-10-23, 12:07 ]
buzok14, a nie mowi do ciebie pani profesor? :ico_haha_01:
zmykam bo nie chce mi sie tyle przy kompie siedziec,wczoraj przesadzilam,poszlam spac przed 1 :ico_szoking: :ico_puknij:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

23 paź 2010, 12:10

JoannaS, ale ona jakos dokuczyla malej?
Nie.
Otoz na pasowaniu na przedszkolaka Maja w połowie imprezy wyszła i zaczeła płakać ze chce do domu. Nigdy tak sie nie zachowuje bo ona kocha przedstawienia, mowic wierszyki , spiewac piosenki a tu zonk. Jak miała mowic wierszyk to odwrocila sie tyłem do ludzi i pomimo mikrofonu nic nie słychac było. Uslyszalam tylko 2 wyrazy żabka mała.
I to dało mi do myślenia, bo przez 1 msc Maja w domu uczyła tzn cwiczyła wierszyk ale w nim nie było takich 2 wyrazow . Uczyła sie całkiem innego.
Poszlam do mgr i pytam czemu Maja nie mowila tego wierszyka co dostałam na karteczce?
A ona na to ze Maja od poczatku miała ten (czyli ten co mowila a ja go nie znalam) i od poczatku na probach byl z Maja problem bo mowila cicho, pod nosem i przekrecała cały wierszyk i ona chciala jej poprawiac ale jak zobaczyla ze Maja sobie nie da poprawiac to juz go zostawila.
Mowie jej ze ja dostałam od niej inny wierszyk na karteczce i Maja dlatego plakala i tak cicho mowila bo go nie umiala i przekrecała i czula sie odrzucona i niechciana bo jako jedyna nie umiala wierszyka :ico_placzek:
A mgr mi mowi ze musialam wziasc z jakiejs polki ta karteczke i dlatego tak wyszlo.
A ta pinda do reki dawała rodzicom mi tez i powiedziala dajac mi ta kartke ze Maja ma sie tego wierszyka nauczyc na pasowanie.
Jeszcze mnie zastanawia, skoro od poczatku prob miala problem z Maja to ona dopiero 1 dzien po imprezie mowi mi ze miala z Maja problem? :ico_nienie:
Ja jako jedyna matka przychodzac po Maje tak co 2 dzien pytam mgr jak Maja, jak sie zachowuja, czy jest grzeczna i zawsze staram sie ja pytac czy zauwazyla cos ze Maja sobie z czyms nie radzi nad czym moglabym w domu popracowac i takie tam co mnie interesuje...
I wiecie co mi powiedziała: ze Maja nie sprawia zadnych problemow pedagogizcznych, jest bardzo grzeczna mila, i zawsze dziekuje prosi i przeprasza jak trzeba.
A teraz nagle ze od poczatku prob byl z Maja problem. Tak sie wkurw....... ze szok :ico_zly:

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2010, 12:11

No na szczęście nie, bo strasznie jest zawstydzony :ico_haha_01: .
A co pieczesz? Tez bym cos upiekła, ale nie mam pomysłu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Miluśka
Jestem mózgiem tego forum!

23 paź 2010, 12:19

JoannaS, a Maja nie powiedziała dlaczego mówiła inny wierszyk niż ten co w domu się uczyła?

[ Dodano: 2010-10-23, 12:21 ]
widzę że mała ma pecha. jak nie bluzka na przedstawienie to inny wierszyk...

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2010, 12:37

Joasi kurcze taka sytuacja nie powinna mies miejsca :ico_nienie: . Nie znalam sprawy ale teraz to mi się wydaje, że powinnaś iść i tak dokładnie i spokojnie jak nam wytłumaczyć to dyrekcji, bo tu o nic nie chodzi jak o dziecko, które z tego co mi się wydaje zrazilo się na chwilę obecną do jakichkolwiek wystąpień i podejrzewam (choś niekoniecznie), że nie będzie chciała brać udziału w innych. Wogóle to się dziwię, że chce chodzić po tym wystąpieniu teraz do przedszkola. Nie podoba mi się to kochana i nie powinnaś tego tak zostawiać :ico_nienie:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

23 paź 2010, 12:56

Miluśka, o to samo zapytała mnie mgr dlaczego Maja nic nie powiedziała....
Ale ona robi to co jej sie karze, ja jej mowie powiedz wierszyk o zabce i mowila ten co w domu sie uczyla a w pkolu juz ten co tam i chyba tak zapamietała, ze w domu ten a w pkolu tamten.
Dopiero we wtorek jak ja usypiałam zaczeła mowic jakis inny wierszyk ale nie umiala go całego i mnie zapytała co dalej ale ja mowie ze ja go nie znam i to mi tez dało do myślenia, bo Majka mowiła ze mgr jej kazała go cwiczyc w domu...
I tak se mysle jak cwiczyc w domu jak ja go nie znam ....
Zobacze jak beda jeszcze inne przedstawienia jak Maja bedzie sie zachowywac bo moze juz zapomniala o tamtym.
Wiem ze nie powinnam tego tak zostawic. Zobacze czy mgr bedzie mi cos mowila albo czy pokarze mi scenariusz bo w piatek go nie miala a chciala mi udowodnic ze ja sie pomyliłam a nie ona.
Boje sie jednak ze bedzie Maje zle traktowac a za rok dyr mi Hani tam juz nie przyjmie.
Wiec zobacze co w poniedz mgr zrobi czy nic oleje to czy bedzie chciala to wyjasnic.
A jak mnie ona wyprowadzi z rownowagi to moge wybuchnac bo nie bardzo radze sobie ze zlymi emocjami :ico_wstydzioch: zwłaszcza jesli chodzi o krzywde mojego dziecka :ico_wstydzioch:
Sorki ze jak tak pisze mgr ale łatwiej chyba to zrozumiec ze mowie o pani nauczycielce a nie o dyrektorce :ico_oczko: no i krocej sie pisze niz pani nauczycielka hehehe :-D
bo ja do ludzi z mgr nic poprostu nie mam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Miluśka

23 paź 2010, 13:04

JoannaS, a masz tą karteczkę z tym wierszykiem co dostałaś na początku od mgr czy już wyrzuciłaś? bo możesz jej udowodnić że właśnie ten wierszyk dostałaś i ona popełniła błąd, przypadkiem dała Tobie inny wierszyk niż chciała.

[ Dodano: 2010-10-23, 13:07 ]
wiadomo że dla Ciebie liczy się Maja i to żeby czuła się dobrze w pkolu. wyszła niefajna sprawa i trzeba ją jakoś rozwiązać żeby nie zdarzała się więcej razy. zwykłe nieporozumienie tylko biedna Maja zagubiona była. Jak zwykle dzieci tracą na błędach doroslych.

JoannaS
Wodzu
Wodzu

23 paź 2010, 13:09

A no mam tą karteczke, wczoraj 15 mint szukałam jej w koszu na śmieci bo wiedziałam ze ja wyrzuciłam a kosz jeszcze miałam nie pełny :ico_wstydzioch:
Ja jej w piatek mowiłam ze mam taką karteczke od niej a ona w zaparte szła ze ja musiałam ta karteczke wziasc sama z szafki jakiejs w szatni :ico_zly:
Ona wogole nie widzi ze ona mogla popełnic błąd, jest chyba z tych co uwazaja ze błędów nie popełniaja.
I dlatego boje sie polemizowac z nia w poniedzialek bo nie dojde z nia do porozumienia ze ona sie pomyliła.
Jakbym ta kartke faktycznie wziela z szatni to moglabym podejrzewac ze to moj błąd ze np nie zapytałam co to za wierszyk itd.
Ale ona mi go dała do reki osobiscie i powiedziala ze to wierszyk na pasowanie...
A robi ze mnie kretynke .... :ico_puknij:

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2010, 13:11

Ok Joasiu trzymam kciuki za rozwiązanie problemu. Ja teraz zmykam gotować obiad, bo już po 13 :ico_olaboga:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

23 paź 2010, 13:14

Niby bylejaka sprawa dla kogos kto patrzy z boku. Ale ja znam Maje i ona jest z tych bardzo wrazliwych i delikatnych i baaaardzo łątwo ja skrzywdzic słowami.
Jakby to była Hania to bym sie tak az bardzo nie przejmowała bo ona z tych twardych :ico_haha_01: co ma wszystko gdzies i zyje wlasnym zyciem :ico_haha_01:
A Majka to taki przytulaniem, tylko buziaczki chce i czasami nawet w trakcie zabawy w domu odchodzi zeby przyjsc do mnie i na 1 sekunde sie przytulic powiedziec kocham cie i idzie dalej do zabawy. Nie zmienie charakteru dziecka na bardziej twardy.
jedna lekarka zauwazyla to ze Maja taka jest i mi powiedziala ze bede miec problem bo niestety swiat jest zly i ona moze duzo cierpiec np prze chlopakow i kolezanki ....

Wróć do „Pozostałe”