Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2011, 10:40

Witajcie dziewczynki :ico_ciezarowka:

Ja już po śniadanku, naszło mnie na biały ser z dżemem wiśniowym i gorącą herbatkę :-) Wczoraj odwieźlśmy Zuzię z jej mamą do domu i czuję ulgę. Mała bardzo się zmieniła bo buzi, taka drobinka z niej, a pomyślec że mówili na nią kluseczka jak się urodziła.

Aga26, byliśmy wczoraj w Tesco w BB, bo raz że zawsze lubiłam tam jeździc na zakupy, a dwa zawsze był tam spory wybór i taniej. Weszłam na dział z akcesoriami dziecięcymi i za głowę się złapałam. Na Oillatum nie zwróciłam tam uwagi, ale i tak kupię dopiero jak zużyję kosmetyki z Nivea. Pampersy 1 najtaniej widziałam w Rossmanie. Za tą dużą paczkę 39zł, bo promocja była.

Nie wiem gdzie te słońce, u nas mgła jak cholera nic nie widac. Na słońce się nie zapowiada.

Wczoraj się wkurzyłam, bo nie załatwiłam okulisty. Babka się rozchorowała i nikt nie raczył zadzwonic. Mam przesuniętą wizytę na 13 grudnia, więc jeszcze troszkę poczekac muszę.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 gru 2011, 13:49

Pampersy 1 najtaniej widziałam w Rossmanie
ja kupiłam wczoeraj w tesco małą paczkę 1 bo akurat były w promocji. Będzie w sam raz do szpitala a potem na 2 od razu się przerzucimy. Przy Emilce kupiłam dużą paczkę 1 i nie wykorzystałam jej do końca bo były za małe po tygodniu :ico_szoking:
Mała bardzo się zmieniła bo buzi, taka drobinka z niej, a pomyślec że mówili na nią kluseczka jak się urodziła.
zobaczysz, tydzień, góra dwa i wróci do formy :-) w szpitalu niestety przepisowo. Dzieci dostają konktrtną ilość mleka a jak jest głodne to trudno :ico_noniewiem:
Prawie całą noc nie spałam, a poza tym jakiś humor do kitu mam
u mnie też dzisiaj kiepsko ze spaniem było :ico_noniewiem: Po 2 jeszcze się kręciłam. Jak już zasnęłam to od 2 do 8 wstawałam 4 razy do kibelka :ico_szoking:

Zabrałam się za pieczenie ciasta ale nie wiem czy coś z niego będzie :ico_noniewiem: jakoś mi dzisiaj nie idzie nic :ico_noniewiem:
Do tego nogi mnie potwornie bolą :ico_olaboga:

Coś mi się wydaje że ta nasza końcóweczka to głównie narzekania będą :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2011, 13:54

Najchętniej nie ruszałabym się nigdzie z domu, ale do ginka idę i czeka mnie za chwil parę kąpiel :-) Zapytam o te badanie na paciorkowca, jak nie ma opcji by skierowanie dostać to sama w laboratorium zrobię. No i ciekawe czy na USG dostanę po raz ostatni. No i o skierowanko do szpitala poproszę :-)

Aga26, nie widziałam promocji na małą paczkę Pampersów w Tesco. Po ile były ?
Ja do szpitala kupuję dwie paczki Happy 1, a potem na 2 polecimy.

[ Dodano: 01-12-2011, 12:55 ]
Coś mi się wydaje że ta nasza końcóweczka to głównie narzekania będą
Pogoda sprzyja narzekaniom. A przynajmniej jak sobie tu ponarzekamy to oszczędzimy tego naszym chłopiskom :P

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 gru 2011, 14:31

Mad., po 25zł chyba była paczka 43szt.
A przynajmniej jak sobie tu ponarzekamy to oszczędzimy tego naszym chłopiskom
hehe dokładnie :-D

A ja chyba wygonię P. z Emilią na jakiś spacer i wezmę się za wypastowanie podłogi u Emilki w pokoju :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 gru 2011, 17:09

jej jak mnie brzuch rozbolał i do tego jakiś parcie mam dziwne ,wzięłam no-spę może przejdzie :ico_noniewiem:

coś chyba pogoda nie sprzyja naszemu samopoczuciu ,nawet pisać się nie chce i dziewczyna mało zaglądają :/

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 gru 2011, 17:32

nawet pisać się nie chce i dziewczyna mało zaglądają
ja jestem praktycznie cały czas ale sama ze sobą pisać nie będę :ico_oczko:

Wyszorowałam podłogę u Emilii w pokoju i mam dość :-)
P. zabrał Emilię do kina a ja leżę na kanapie i się relaksuje :-D

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 gru 2011, 17:46

Hej dziewczyny,
ja byłam dzisiaj u lekarza na kontrolę i po L4 bo do wczoraj miałam. Okazało się, że ten wymaz co miałam ostatnio pobierany to był właśnie na paciorkowca, wynik wyszedł ujemny więc jestem o tą jedną sprawę spokojniejsza. L4 dostałam tylko do 15.12- chyba będą zaczynać się powoli częste wizyty u lekarza. U nas dzisiaj też pogoda do bani, cały dzień mglisto i ponuro :(
Dziewczyny miałam Was pytać właśnie o pampersy bo wy z doświadczenia wiecie. mówicie, że nie opłaca się kupować ! dużej tylko małą a później od razu na 2 przeskoczyć?

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 gru 2011, 17:58

szyszeczka, przy pampersach dużo zależy od wagi urodzeniowej dzidziusia. Jeżeli przykładowo urodzisz dzieciątko między np 2,5 a 3,5kg to spokojnie wykorzystasz dużą paczkę pampersów. Natomaist przy większym dzieciaczku jest to troszkę mniej opłacalne bo pampersy 1 są do 5kg. Emilia np jak pojadła to miała spory brzuszek i pampersy ją opinały. Poza tym miała w nich mało miejsca i bardzo często kupki wychodziły na plecki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 gru 2011, 18:04

szyszeczka, przy pampersach dużo zależy od wagi urodzeniowej dzidziusia. Jeżeli przykładowo urodzisz dzieciątko między np 2,5 a 3,5kg to spokojnie wykorzystasz dużą paczkę pampersów. Natomaist przy większym dzieciaczku jest to troszkę mniej opłacalne bo pampersy 1 są do 5kg. Emilia np jak pojadła to miała spory brzuszek i pampersy ją opinały. Poza tym miała w nich mało miejsca i bardzo często kupki wychodziły na plecki :ico_oczko:
Aga dziękuję. w takim razie kupię do szpitala małą paczkę 1 a później się zobaczy jak mała się urodzi.
Dziewczyny dużo się tyje w ostatnich 2 miesiącach?
Mnie się tak buzia zaokrągliła, że masakra :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

01 gru 2011, 18:18

moj Marcel urodzil sie z waga 4.200 a pampersy 1 uzywalam przez miesiac a moze i dluzej bo jak mial 2 to czesto mial mokre ubranka i pielucha prawie pusta bo siusial gdzies bokiem chyba :ico_noniewiem: moze inaczej jest z dziewczynka ale chlopiec musi miec dopasowana pieluche
wiec ja napewno 1 przez pierwszy miesiac bede uzywac

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”