Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2011, 08:55

Tak, nie ma zacieków. Już nie będę sama prać.
Ja też zawsze dzwonię po Pana i spokój- zawsze byłam zadowolona :-)
tez mam niestety celulit i kilka nowych rozstepow
Ostatnio kumpela na rozstępy chodziła na mikrodermabrazję do kosmetyczki, ale fakt faktem wzięła się za nie dość szybko po porodzie- nie karmiła. I wiecie co? Prawie ich nie widać :ico_szoking: W sumie gdybym nie wiedziała, że wcześniej miała to bym nie powiedziała, że coś tam ma! Jednak coś tam na nie działa!

[ Dodano: 2011-04-14, 08:59 ]
zoola dzięki za przepiś, na pewno się przyda :-) słyszałam o tym, ale nie wiedziałam co się dodaje i w jakich proporcjach :-) Podobno kawa działa bardzo ściągająco

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:02

Zoola jak znajdziesz przepis, to ja poproszę :-D

Koroneczka chętnie bym poćwiczyła, ale nie mogę :ico_noniewiem: do pępka nic nie kupuję, bo czytałam, że teraz odchodzi się od smarowania spirytusem, który tylko wysusza skórę, wystarczy dziecko normalnie wykąpać, wymyć kikut najlepiej szarym mydłem, po kąpieli dokładnie osuszyć i często wietrzyć-podobno odpada normalnie po tygodniu do dwóch. Wanienki też jeszcze nie mam, a przewijak będzie na łóżeczku-już w komplecie.

Murchinson to bezapelacyjnie zamawiam czyszczenie :-D dzięki :-D

Motylek zaraz sobie poszukam tego żwirku :-D

[ Dodano: 2011-04-14, 09:07 ]
Emilia a co to za cudowny specyfik? na obiad nie wiem co, bo mąż śpi i zrobi zakupy dopiero jak wstanie.

Zoola dzięki za przepis :-D

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:09

markotka, przepis juz wrzuciałam jest na poprzedniej stronie :ico_oczko:

no ja spirytusu do pepka jeszcze nie mam ale kupie bo u mnie w szpitalu wymagaja :ico_oczko:

lece do WC i troszke ogarnac kuchnie.......mała juz mnie zagania do zmywania...uwielbia to :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2011, 09:10

markotka, moja kuzynka co ostatnio u mnie była ze swoim pół rocznym synkiem też niczym nie smarowała pępka, bo tak jej powiedzieli i zaczęło się paprać. Jak to położna zobaczyła to się przeraziła i kazała kupić octenisept czy jakoś tak! Ja tez to kupię- odkaża rankę , a nie wysusza. Spirytusu nie będę używać

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:13

Zapytam się jeszcze położnej w szkole rodzenia co radzi i najwyżej ten octanisept kupię

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:17

a na obiadek wymysliłam makaron z brokułem w sosie serowym :ico_oczko:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2011, 09:19

hej

U mnie fatalna pogoda :ico_olaboga: , ale już w weekend i po ma być cieplutko :ico_brawa_01: ,

Ja się dziś kiepsko czuję, chyba wczoraj się nadmiernie wyeksploatowałam, dziś plecy dokuczają i spojenie, plecki naświetlam bioptronem (jakiś czas temu pomogła) :ico_sorki: .

Co do pępka to mi ciocia położna ostatnio mówiła, ze odchodzi się od przemywania spirytusem, po tylu latach kapnęli się, że to przecież alkohol i przenika przez skórę dziecka :ico_olaboga: . tak jak markotka pisze nie stosuje się żadnych specjalnych środków :ico_sorki:

Cellulit to u mnie zmora :ico_olaboga: , ale zawsze miałam z nim problem, co do rozstępów to po tamtej ciąży trochę na piersiach mam, a z nowych na udach, ale nie widać za bardzo, może dlatego, ze codziennie pilnuję i smaruję. Oby brzuch oszczędziło :ico_sorki:
Przepis na peeling zapisałam, jak tylko będę mieć czas to będę robić.
Ale znalazłam już w klubie do którego przed ciążą chodziłam na fitness, masazystkę więc planuję po porodzie się do takowej wybrać na serię masaży.

[ Dodano: 2011-04-14, 09:21 ]
Na obiad mam krem z pieczarek i nalesniki- :-) z wczoraj więc dziś luzzz
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 09:24 przez NOWA, łącznie zmieniany 1 raz.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:21

do pępka nic nie kupuję
ja mam octenisept, Marcelowi pepek odpadl dopiero jak mial 10 tygodni :ico_olaboga:
Emilia a co to za cudowny specyfik
http://allegro.pl/vichy-cellu-destock-c ... 57886.html
dziala uper, przetestowalam ja siostra i moja mama

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2011, 09:27

emilia7895, słyszałam o tym specyfiku :ico_haha_01: ale ja cellulitu dużo nie mam, chociaż teraz w ciąży więcej niż kiedyś- może warto się zaopatrzyć :-)

Ja na obiad dzisiaj mam zupkę z mrożonki i może placki ziemniaczane zrobię bo od kilku dni za mną chodzą :-)

A ten octanisept i tak się przyda do domowej apteczki, więc warto zakupić :-)

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2011, 09:29

dziala uper, przetestowalam ja siostra i moja mama
fajnie wiedzieć, że dobry :ico_sorki:

Choć ja już sporo specyfików na cellulit wypróbowałam (i to drogich, polecanych) , okazało się, ze u mnie jednak najlepsze są ćwiczenia, po prawie roku regularnych ćwiczeń byłam zadowolona ze swojego wyglądu :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”