Listonoszki bardzo mi się podobają ale nie mogę ich kupować bo za dużo gratów noszę przy sobie
Miałam ten sam problem :) Jednak ze względu na ogromną wygodę noszenia torebki listonoszki ograniczyłam ilość rzeczy, które noszę w torebce. Mieszkam na przedmieściach i mam dość ograniczony dostęp do sklepów, bo mój osiedlowy sklep jest bardzo słabo zaopatrzony i ceny produktów są dwa razy droższe niż w innych sklepach, ale nie dziwie się, bo gdyby nie taka marża to chyba nie mieliby szans utrzymać się na rynku. Robienie zakupów z 2 wygłodniałych i nakręconych dzieci nie należy do najprostszych rzeczy i gdybym robiła je z klasyczną torebką wypchaną różnymi przedmiotami to moje zakupy trwałyby 2h zamiast godzinę, a dla osoby, która pracuje na pełnym etacie, odwozi i odbiera dzieci ze szkoły, robi zakupy i gotuje obiady każde 10minut jest na wagę złota. Poza tym nie każda listonoszka jest bardzo mała i można znaleźć też takie sporych rozmiarów. Tutaj jest ich sporo https://samidare.pl/smo_m_TOREBKI_LISTO ... -2541.html . Niektóre z nich są prawie tak samo pojemne jak inne klasyczne torebki.