: 06 kwie 2007, 09:03
autor: kaola
u nas dzisiaj będzie lekko zapiekanka z makaronu z oberżyną i pomidorami
: 10 kwie 2007, 13:27
autor: Kocica_26
U mnie dzisiaj barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi farszem mięsnym (kupione ale sprawdzone i pyszne). Poszłam na łatwiznę po świętach
: 10 kwie 2007, 16:38
autor: kaola
co ja widzę ..............
na święta to tu nikt nic nie jadał
u nas dzisiaj ryżyk, łosoś smażony i fasolka szparagowa
: 11 kwie 2007, 18:32
autor: Sikorka
Wczoraj to miałam jeszcze świąteczne flaczki od mamusi i schabowe.
A dziś już trzeba było gotować, zupka ogórkowa i kluseczki śląskie z przysmażonym mięskiem i cebulką.
: 11 kwie 2007, 19:25
autor: Kocica_26
A u mie naleśniki nadziweane parówką i żółtym serem podane z ketchupem. Też dobre
: 11 kwie 2007, 21:41
autor: riterka
a u nas jeszcze bigosik został ale za to pychotka
: 16 kwie 2007, 18:42
autor: Kocica_26
: 20 kwie 2007, 18:14
autor: meggi_24
Tagliatelle ze śmietanowo-warzywnym sosem
Składniki:
Tagliatelle 1 opakowanie (500 g), śmietana 30% 2 szklanki, boczek wędzony 100 g, mrożonka "zupa pieczarkowa" Hortex 1 opakowanie, parmezan w kawałku 100 g, natka pietruszki, szczypiorek, sól, pieprz biały świeżo mielony.
Jak przyrządzić?
Boczek wędzony kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni. Do boczku dodajemy mrożonkę "zupa pieczarkowa" Hortex (bez rozmrażania) i smażymy przez około 4 minut. Następnie wlewamy śmietanę i dusimy pod przykryciem przez 8-10 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy solą i pieprzem. Gorący ugotowany al dente makaron łączymy z sosem śmietanowo-warzywnym. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. Przekładamy do głębokiego talerza i posypujemy wiórkami parmezanu przygotowanymi przez skrobanie obieraczką do jarzyn kawałka sera.
[size=150] PALCE LIZAĆ !!![/size]
: 25 kwie 2007, 08:17
autor: Kocica_26
Mmmmmmmmmmmm, brzmi pysznie
U mnie dzisiaj barsz ukraiński, który właśnie się gotuje