julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

06 maja 2012, 19:23

Jaka cudowna słodziuchna Karolinka!!!! :-D Jak ja odwykła od widoku niemowlaka...

Tibby, śliczne zdjęcia Tobiaszka!!! :ico_brawa_01: I ja również noe mogę oredwać wzroku od tego w podpisie :-D

Martalka, myślę że tak realnie, to po prostu potzreba Ci troche wiecej pomocy i przynajmniej chwili odetchnąć. Wiem, w obecnej sytuacji trzeba na to poczekać, ale będzie dobrze! Tak już troche znając Ciebie - będzie dobrze! Ja bym nie udźwignęła i szczerze Cię podziwiam i wspieram!
A wiesz co myślę, świetnie byś się sprawdziła jako Doula :-D Ja niedawno poznałam jedną - świetna dziewczyna - jest też równoecześnie doradczynią chustową i uczy masażu Shantala :-) Ale znając Twoje możliwosci to chyba też tylko rozrywkowo/hobby :ico_oczko:

Karuś, wiesz Dawiś bajeczki wcześniej sam oglądał, a teraz coraz częściej chce żebyśmy my byli obok. Stramy się nie ulegać, ale różnie bywa :ico_noniewiem: Nie powiedziałabym żeby był nieśmiały, zastarszony i dlatego ciągle musi mieć nas przy sobie - on po prostu musi mieć towarzystwo do zabawy - jak wychodzimy na dwór i są inne dzieciaki, to ja jestem tylko po to aby pomóc przy podołaniu większych przeszkód :ico_oczko: , jak widzi sąsiadów, to też do nich leci, nie protestuje jak zostawiam go z sąsiadką w parku aby szybko polecieć do WC - widzi że idę ale kontynujuje z uśmiechem zabawę i nie ma problemu :ico_oczko: No zobaczymy jak to będzie jak Wiktoria się pojawi (ciągle to imię jest na 1 miejscu, ale B jeszcze tak do niej nie mówi bo twierdzi ze mi się jeszcze odmieni :ico_haha_01: ) Zobaczymy czy się odmieni - może tak może nie :ico_oczko: Martalka, Wam życzę kompromisu w tej kwestii :ico_oczko:
Karuś, a jak u Was z cycowankiem? Odstawiasz już Nikosia czy jeszcze nie? Wspominałaś że usypia Ci już bez piersi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2012, 19:36

Doula, nieee... nie dla mnie :D

Awatar użytkownika
karo-22

06 maja 2012, 22:23

hehe :ico_oczko:

Coś sobie znajdziesz dla siebie! Jesteś dobrze zorganizowana i wiesz czego chcesz, więc jestem pewna, że za jakieś 1,5 roku/2 latka już będziesz śmigać ze wszystkim :-)

Juluś, my właśnie z cyckiem mamy problem :ico_oczko: Już usypiał bez piersi i coś się zmieniło i koniec tego dobrego. Może ostatnia trójka męczy Nikonka naszego, bo ostatnie dwa dni, to po prostu by wisiał na cycku :ico_olaboga: Wiecie jak to czasem wygląda?? Ja np siedzę przy lapku, a ten podlatuje, woła "cycusia", staje mi między nogami i wyciąga sobie sam cyca i zajada na stojąco (bo ma go akurat na swojej wysokości) :ico_haha_01: Coraz mniej mi do śmiechu w takich momentach :ico_oczko: A w zeszłym tygodniu było tak, że calutki dzień był bez cyca i wieczorkiem sobie przypominał.
A odpowiadając na Twoje pytanie Kochana, tak już chciałabym byśmy odstawili cycocha, ale marzę o tym, by to samo przyszło, bezboleśnie i miałam nadzieję, że właśnie to osiągamy, a tu klapa.
Ale oczywiście jestem szczęśliwa, że tak długo mam mojego ciągle malusiego Syneczka przy piersi :-D No ale już Tatuś się zaczyna buntować, że chce by JEGO cycusie wróciły do właściciela :ico_oczko:

julchik22

06 maja 2012, 23:28

hehe :ico_oczko:

;)

już chciałabym byśmy odstawili cycocha, ale marzę o tym, by to samo przyszło, bezboleśnie i miałam nadzieję, że właśnie to osiągamy, a tu klapa.

Na wszystko przyjdzie swój czas - spokojnie :)

już Tatuś się zaczyna buntować, że chce by JEGO cycusie wróciły do właściciela :ico_oczko:
No no, niech się tak póki co nie buntuje, bo cycusie po karmieniu mogą zmaleć, co delikatnie smuciło B, a teraz sie cieszy że znów ma "swoje" okazy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
karo-22

06 maja 2012, 23:37

Wiesz co Julcia, mi to chyba nie grozi, teraz mam nieco mniejsze niż zwykle, ale jak skończę karmić na dobre, to wróci mi taki stały cykl, a wtedy to 2 tygodnie przed okresem mam melony zamiast piersi :ico_oczko: Bardziej niż mam teraz raczej nie zmaleją, a nadal są FF :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2012, 00:32

jak konczyłam karmić M nadal miałam F, ale ...puste :ico_haha_01: jak sakieweczki bez zawartości :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
karo-22

07 maja 2012, 09:30

Martalka, jakoś sobie nie wyobrażam miseczki F, z pustymi piersiami... Przecież miseczka wówczas odstaje i nie jest wypełniona, czyli to już na pewno nie jest F, tylko trzeba od nowa przeliczyć rozmiar (obwód w biuście się zmienia).
Jeśli jest tak jak mówisz, że zamiast piersi są dwa puste woreczki, to przecież obwód w biuście niewiele się różni od obwodu pod biustem, a to już jest malutka miseczka.

A propos rozmiarów, jest teraz wątek na pilnych właśnie o doborze rozmiaru i ktoś wkleił info jak to robić.

http://ebras.pl/4,jak+dobrac+rozmiar+biustonosza.html

No i jestem w szoku! Jak się zmierzy obwód pod biustem, to należy od niego odjąć 5 cm i jeszcze zaokrąglić w dół i taki obwód stanika kupić :ico_szoking: No i dopiero do obwodu według tabeli dobiera się miseczkę.
Według tych obliczeń to ja powinnam mieć:
- angielskie: 70 GG
- polskie: 70 K

Hehe dobre, chyba muszę się na zakupy wybrać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2012, 10:11

Karuś, ja wg tego właśnie licze, także z tego co piszesz, skoro takie obliczenia to nowośc dla Ciebie, to mój biust na pewno jest spoooro mniejszy od twojego (był i będzie). :ico_haha_01: Ja po tych obliczeniach kiedyś przeszłam z 75B/C na 65 a nawet 60 (tylko taki obwód znaleźc w sklepie graniczył z cudem) F jakoś.
No F miałam tuż przed odstawieniem, potem malał bo ilość karmień zmniejszałam stopniowo.... potem oczywiście musiałam michę zmienić... Bo flaki przy schylaniu wyłaziły górą stanika.
Okropne to uczucie...
Teraz też tak będzie.
Pod koniec ciąży już mam taki fajny cyc wyhodowany i cóż z tego zostanie??? :ico_haha_01:
Wiem też z kolei, że niektórym mamom zostaje po karmieniu większy i wcale nie slaczały biust, tylko jeszcze fajniejszy. No ja do nich nie należę zdecydowanie i to jest nie fair :ico_haha_01: hehehe
Nie fair jest też, że zostaje ze mnie suchar a nie kobitka. Kościotrup.

Na dzień dzisiejszy ważę już 69kg. z 16 kilo mam na plusie. Ostatnio spuchłam, ale jeszcze niedawno wyglądałam i ładnie na buzi i wszędzie indziej.
Jak schudnę -witajcie zmarszczki itede... :ico_haha_01:

Kurczyło i bolało mnie w nocy. I co z tego?? :ico_haha_01: Tylko bardziej się boję. A organizm jaja sobie robi.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 maja 2012, 11:13

wiśnia może dziś wyjdzie do domku. czekają na decyzję.
pisała, że Karolinkę ma przy sobie, ma malo melczka i dokarmia butlą.

dziś znów do pracy :ico_placzek:

Awatar użytkownika
karo-22

07 maja 2012, 12:05

ma malo melczka i dokarmia butlą.
Jak będzie dokarmiała butlą, to tym bardziej będzie miała mało mleka, coraz mniej aż w końcu pewno zaniknie... Laktacja u niektórych później się uruchamia, ale trzeba przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać, a nie dokarmiać.
wcale nie slaczały biust, tylko jeszcze fajniejszy. No ja do nich nie należę zdecydowanie i to jest nie fair hehehe
Nie fair jest też, że zostaje ze mnie suchar a nie kobitka. Kościotrup.
A ja myślę, że jakaś sprawiedliwość tam jest :ico_oczko: Spójrz na to z innej strony:
bezproblemowo, błyskawicznie zachodzisz w ciążę
ciąże niezagrożone donosisz do końca
masz szybkie, bezproblemowe porody
karmisz piersią dzieciaczki z powodzeniem
:-D
Tylko zachodzić w ciążę! :-D

A inne, problemy z zajściem, potem dotrzymaniem, cc albo długie i wykańczające porody, niemożność karmienia i inne cuda...
Nie można mieć wszystkiego :ico_oczko: Chociaż pewno są i takie, co wszystko mają na cacy :-)
No F miałam tuż przed odstawieniem, potem malał bo ilość karmień zmniejszałam stopniowo.... potem oczywiście musiałam michę zmienić... Bo flaki przy schylaniu wyłaziły górą stanika.
No czyli dobrze myślę :ico_oczko: Jak już są flaczki, to i mniejsze miseczki :ico_oczko:

Wróć do „Przedszkolaczki”