Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 19:50

a nie jest jej za gorąco?
dzis byla w samej sukieneczce na rączkach odkryte nozki plecki... i jeden wielki placz w wozku.... szlam tak z 10 minut myslalm ze zplaczu usnie .. niestety nie... wzielam rece tez plakala dałam herbatke placz dopiero po chwili spokoj i usnela po 30 minutowym noszeniu
noo, ja się załatwiam, jak chłop albo Norbert są w domu albo kiedy on drzemie :ico_sorki:
nie zostawię dziecka na dłużej niz minutę samego w pokoju, jak nie śpi, bo jest małe nie kuma, kiedy wrócę i gdzie poszłam, po chwili poczuje się samotne i płacz - norma, każde tak zareaguje (noo, znam wyjątki, ale potwierdzają regułę)

o chlop pretensje ma ze nie prasuje :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

21 maja 2009, 19:52

o chlop pretensje ma ze nie prasuje :ico_puknij:
bo powinnas na nim wymusic jaks pomoc..w koncu jest ojcem !!!ja tez sie czasmi musze nagadac ale przy dziecku zawsze mi Piotrek pomaga

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 19:57

bo powinnas na nim wymusic jaks pomoc..w koncu jest ojcem !!!ja tez sie czasmi musze nagadac ale przy dziecku zawsze mi Piotrek pomaga
wymuszam tylko wysprzatanie kuchni od czasu do czasu.... jak mi to oznajmil " on w domu nic nie bedzie robic" :ico_puknij: a ja nie zamierzam mu prasowac powiedzialz e zawiezie do mamusi .. to powiedzialam by juz teraz jechal

ja teraz mam czas dla siebie odpoczywam mała spi... chyba moge miec te 5 minut?? chociaz szczerze powinnam kopnąc sie w dupsko i isc posprzatac mimo ze wczoraj sprzatalam

[ Dodano: 2009-05-21, 19:58 ]
nie no przy malej pomoze ale jesli jest w domu .... ale nie umie jej uspokoic jak placze i wtedy "super mama" wkracza do akcji :ico_nerwusek: :ico_nerwusek:

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

21 maja 2009, 20:01

ja jeszcze tez nie zalatwilam sobie zadnej ksiazeczki...ale nadrobie :-D
na razie to robie masazyki, lezymy na pleckach, grzechotamy zabawkami i ogladamy pokoje :-D
a dzisiaj wzielam te ciuchy wyprane i ukladalam na podlodze a maly sie przygladal i do niego gadalam. moje dziecko sie takimi rzeczami zajmuje jak na razie :-D

milutka ja na twoim miejscu bym nie marudzila tylko wziala sie w garsc. akurat masz dziecko moze bardziej placzliwe i wymagajace ale jak bedziesz tak dalej podchodzic to sie nic najpewniej nie zmieni, bo kto jak kto ale dzieci w momencie wyczuwaja nastroj swojej matki :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 20:02

synuś wykapany, nakarmiony zasypia

[ Dodano: 2009-05-21, 20:06 ]
milutka, wiem, że Ci ciężko i nieraz brak sił, nerwy puszczają, ale dasz radę,
dobrze, że Ci mąż pomaga przy małej i mama

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 20:06

milutka ja na twoim miejscu bym nie marudzila tylko wziala sie w garsc. akurat masz dziecko moze bardziej placzliwe i wymagajace ale jak bedziesz tak dalej podchodzic to sie nic najpewniej nie zmieni, bo kto jak kto ale dzieci w momencie wyczuwaja nastroj swojej matki :-)
oj ty nawet nie wiesz jaka ja jestem spokojan przy dziecku nerwy mi dopiero puszczaja juz na wieczor.... jak mala usnie czyli siade i mam ochote ryczec jak bobr

a z tym wez sie w garsc to nie czaje ... wychowuje dziecko bardzo dobrze opieke ma wspaniala zabawaina caly czas caly czas calowana... i pieszczona ma wszystko a co najwazniejsze milosc.... sprzatam gotuje wiec chyba sobie dobrze radze,,,, a ze chociaz moglabym wlosy z glowy rwac to i tak ciszy nie bedzie to tylko musze czekac az wyrosnie z tego

dobra id ena wspolna

dobranoc wam juz wam nie marudze pa1:)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 20:12

dobranoc )
dobranoc :ico_oczko:

ja jeszcze posiedzę :-)

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

21 maja 2009, 20:39

witam
uff nareszcie was doczytałam
No to pokolei.
Nie załapałam sie na 600-tna stronke :ico_placzek: ale moze chociaz maciupki kawałeczek torciku dla mnie został :ico_sorki:

Martus dzisiaj u nas było mega goraco i nie ubrałas małej za lekko. Emi tez była tylko w body a nawet skarpetek nie miała :-)

Przyszła dzisiaj paczka z zakupionymi pajacykami dla małej :ico_brawa_01: Własnie sie piora.

Moja mama kupiła sobie masazer do stóp i dzisiaj sie relaksowałam. :-D

Zal mi strasznie chłopa :ico_placzek: Meczy sie biedaczek z tym zebem. Ma go otwartego i jakies lekarstwo w nim. Podobno ma sie odgazowac. Dostał tez antybiotyk. Jak do poniedziałku nie przejdzie to go chyba bedzie musiał wyrwac. Tylko jak tu weekend wytrzyma? :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-05-21, 21:41 ]
Emilka dzisiaj wyspała sie przed spacerem tak ze na spacerze nie spała a mimo to była grzeczna. Zasneła mi przed sama kapiela i myslałam Ze bedziemy balowac do nocy a o dziwo :ico_szoking: po kapieli zjadła i zaneła w moment.

[ Dodano: 2009-05-21, 21:44 ]
czy wam tez opadly cycki po ciazy jak mi?
mnie troche opadły i przez to sa wieksze. Narazie chodze w mamy biustonoszu bo nie wiem jak skonczy mi sie mleczko jak beda wygladac :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-05-21, 21:49 ]
Zapomniałam o najwazniejszym. Przebierałam dzisiaj pampersa mojej niuni i zaczełam ubierac juz spodenki kiedy zorientowałam sie ze nie zapiełam body i mówie do niuni za z mamy kaciała.Wtedy moje dziecko zaczeło sie smiac i to na głos :-D To pierwszy raz u niej bo tak to sie tylko na okragło usmiechała.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2009, 20:51

Ja byłam na aerobiku, potem Bartkowe kąpanko i jedzonko. Na razie mały obok mnie fika i na śpiącego nie wygląda, ale za jakieś 15 minut padnie tak jak wczoraj.

Co do książek, to ja nie mam żadnej - po prostu nie lubię. Kieruję się zdrowym rozsądkiem i instynktem. Mój młody jak nie ma humoru to lubi żeby się nim zajmować - wtedy jest spokój. I nie chodzi tu o to żeby trzymać go na rękach i zajmować się czymś innym :ico_nienie: po prostu trzeba mu poświęcić całą uwagę.

Awatar użytkownika
jedwabna

21 maja 2009, 20:54

moj maly wykapany, pojedzony i juz spi w lozeczku. a ja mialam obejrzec Moment prawdy albo film na TVP1 ale musze sobie jeszcze wlosy wyprostowac no i pewnie zaraz po legne w poduchy :-)
a wiec ja juz sie pozegnam.
dobrej nocki
buziaki :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”