ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 22:24

zborra ja nie moge ale Hania ma super modne getry :ico_brawa_01: :-D

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 22:24

Kamizela bo to jest z H&M, spadek po kuzynce...ale rozmiar 80 i powoli już za krótka się robi...no cóż, ale na razie jest ok.

Lady mnie też głód doskwiera :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-11-12, 21:26 ]
Lady, to akurat spadek po mnie :ico_haha_01: kiedyś je kupiłam do sukienki w oczojebnym różowym kolorze na sylwestra...było super...ale potem nie miałam ich do czego nosić...a pomysł wylukałam u Mamy_Dominika na NK :-D

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 lis 2008, 22:26

zborra, mam wrażenie że Ty dość grubo ubierasz Hanie na spacerki. Jutro specjalnie zrobię zdjecie jak Ala chodzi ubrana. (aparat mi sie samej udało naprawić)

Ja już po kąpieli. Meliska wypita, termoforek na brzuszku i chyba zaraz lulu idę

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 22:31

co znaczy grubo? czy kurtka w taką pogodę to zbyt wiele??? nie wydaje mi się...a to, jak ubrane chodzą inne dzieci to mnie nie obchodzi, dla mnie nie jest to rzaden wyznacznik. Moja mama wszędzie by chodziła w krótkim rękawie, bo wiecznie jej gorąco, czy to znaczy, że wszyscy mają chodzić jak ona?

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 lis 2008, 22:36

zborra, nie irytuj się wyraziłam tylko swoje zdanie. Możesz nawet Hanię ubrać w zimowy kombinezon i nic mi do tego.

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 22:38

Ewcik, a ja Ci powiem, jako geograf, że w Twoich stronach jest cieplej o tej porze roku niż u zborry, no i różnie ludzie się ubierają i różnie odczuwają ciepło więc każda z nas ubiera dzieci, tak jak jej się wydaje najlepiej.

kamizela mlekołaki Karol zajada same, a potem popijał soczkiem

zborra Hania jest urocza, naprawdę i myślę, że z Karolem spokojnie by się już dogadała, bo on wierzcie albo nie wierzcie, spróbuję go jutro nagrać, bo baterie się ładują, powtarza już prawie wszystko, jedne wyrazy poprawnie tak jak na przykład jajko inne przekręca po swojemu, ale gada jak najęty.

ladybird23, oj trzymam kciuki, żeby dobrze poszło, a Ty uwierz w siebie, bo ta posada musi byc Twoja.

No to lecę i ja trochę kuknąć w TV i może jeszcze wrócę

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 22:45

Ewcik nie irytuję się, każdy wyraża to co myśli...i co mu się wydaje... :ico_haha_01: właśnie chyba Ci się wydaje...u nas akurat wtedy było z 8stopni i cholernie piździł wiatr...Hania miała pod kurtką bluzkę...kurtka, czapka i szalik to dla mnie odpowiedni strój na spacer w taką pogodę.

Sikorka a Ty zawsze umiesz dyplomatycznie człowieka ostudzić :ico_haha_01:
Może i by się dogadali, choć Hania wbrew pozorom, wcale nie gada non stop...ale ma ten swój zasób słów i ja już umiem się z nią dogadać...nawet jak mówi "duha" czyli druga...czasem to znaczy również duża...a "maaa" malutka...hehehe, tylko tatuś czasem nie nadąża :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 lis 2008, 22:48

Sikorka, wiem że tu jest cieplej i w zupełności zgadzam sie z tym że każdy postępuje tak jak uważa za stosowne. Ja po prostu jestem zwolenniczką tzw. zimnego chowu i hartowania. Łącznie z tym że jak jesteśmy z Alicją na basenie to zawsze wychodzimy na parę minut na basen zewnętrzny, albo na solankę

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 23:13

zborra, no u nas jest tak, że tatuś zawsze mnie woła: "słyszys, słyszysz" tak jak dzisiaj, gdy Karol mówił "ptak" a ja już "ptaka" od dwóch dni słyszę :ico_oczko:

A powiem Wam, że ja to wszystko staram się wypośrodkować, wszystko bez wyjątku, ubieram ani nie za grubo, ani nie za cienko, nie przeginam w żadną stronę, broń boże jakiś zewnętrzny basen :ico_nienie: , ale szalika jeszcze nie zakładam :-D Tak samo jest ze wszystkim, nie zabraniam słodyczy, ale z umiarem, nie zabraniam TV, ale wyliczam czas jego włączania dzieciom. Bo uważam, że wszystko jest dla ludzi, tylko ze wszystkiego trzeba umieć kożystać i wszystko trzeba umieć jeść czy pić itp.

Ament - po Karolkowemu.

Śmiesznie czasami to ament wplata w jakąś gatkę, bawiłam się z nim na łóżku i liczyłam "raz, dwa, trzy" a on "ament" :-D

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 23:18

:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: ament, niezłe!!!
Sikorka i za to Cię kocham!!! to mały, bo mały, ale jednak człowiek!!! wszystko musi poznać, muzykę, telewizję, książki, dotknąć świata, czasem zbyt mocno...wejść, gdzie nie trzeba, buszować w szafach, czasem nawet zrobić wielką histerię...bo w nich także drzemią emocje...
Mi z kolei się wydaje, że Ewcik ma zbyt zimny wychów, nie tylko pod względem temperatury...ale nie mnie oceniać. Ja uważam inaczej i robię, jak czuję. a dziecko mi rośnie zdrowe, mądre i radosne, więc chyba nie jestem zupełnie do d... :-D

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”