I niech Ci na zdrowie wyjdzie!od razu do lodowki tak glodna jestem
A dziś rano się zważyłam,jako,ze zaczynam dziś III trymestr
I niech Ci na zdrowie wyjdzie!od razu do lodowki tak glodna jestem
noo, to samo piszą na moich tabletkach ciążowych, bo mam zestaw, który składa się z dwóch tabletek: jedna to witaminy, a druga właśnie te kwasy omega-3 i cos tam jeszcze, ale wiadomo - siemię na bank lepsze, bo naturalnekwasów omega które są bardzo dzidzi potrzebne do rozwoju układu nerwowego i mózgu,przynajmniej tak wyczytałam w internecie
noo,jako,ze zaczynam dziś III trymestr
heh.. te normy to wszędzie inne podają... u mnie na ulubionej stronce piszą, że 2 kg w I trymestrze i po 6-7kg w II i III, co razem "normę" daje: 14-16kg na ciążęa według norm można przez dwa pierwsze trymestry do 10 kg,
Co prawda,to prawda,co stronka to normy inne:)Ale według tych podanych przez Ciebie również dobrze przytyłam,bo to by wychodziło,że do końca II trtymestru mozna 9 kg przytyć,także się łapięheh.. te normy to wszędzie inne podają... u mnie na ulubionej stronce piszą, że 2 kg w I trymestrze i po 6-7kg w II i III, co razem "normę" daje: 14-16kg na ciążę
U nas tez jest taki zestaw,tylko bardzo drogi,bo za miesięczną kurację trzeba 70 zł zapłacić,dla mnie to stanowczo za dużo,wolę to co trzeba z jedzonkiem złapać,biorę tylko te podstawowe witaminy dla kobiet w ciąży i magnezmam zestaw, który składa się z dwóch tabletek: jedna to witaminy, a druga właśnie te kwasy omega-3 i cos tam jeszcze

no ja ostatnio jak się ważyłam tydzień temu to było 6kg na plusie... w środę idę do położnej, więc jeszcze raz się zważę na "obcej" wadzeA Tobie ile w sumie przybyło przy scisłym uważaniu na dietę,bo ja przyznam szczerze byle czego też nie jem,fst-foody,napoje z konserwantami i słodycze odstawiłam zupełnie,choć dla mnie nie był to zbyt duży problem bo przed zajściem w ciążę też takich rzeczy nie jadłam
noo, u mnie też nie najtańszy, ale mam kupony promocyjne, że jak kupię dwa opakowania na dwa miesiące to krem dla ciężarnych dostaję gratis, więc przez sam ten krem to mi się opłacaU nas tez jest taki zestaw,tylko bardzo drogi,bo za miesięczną kurację trzeba 70 zł zapłacić,dla mnie to stanowczo za dużo,

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: PalmaKaply i 1 gość