margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 cze 2009, 21:16

witam wieczorkiem
co do pieluszek jednorazowych to ja mam pampers 1 i 2
a spirytus to mi pani w aptece polecila zeby kupic w sklepie taki zwykly i rozrobic go w stosunku 2:1 czyli 2 cześci spirytusu i 1 cześc wody przegotowanej ahas i do tego gaziki
Pani polozna powiedziala, zebysmy nie daly dzieciatka smarowac fioletem, bo jak nie daj bog cos tam sie podzieje, to nie zauwazymy, bo pepus fioletowy bedzie
zgadzam sie z toba :ico_oczko:
Renia0601, super wieści po wizycie
izuś_85, jak dobzre ze wszystkie Twoje pzresyłki odnalazły sie na poczcie teraz tylko trzymac kciuki zeby 4 lipca nadal był wolny :ico_sorki: a wyglądem sie nie przejmuj ja też wygladam jak wieloryb :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-06-18, 22:33 ]
nie zdarzyłam wejsc na forum a juz musze znikac bo R. chce komputer :ico_zly:
dobrej nocki

Awatar użytkownika
Tweety123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2009, 22:05

u nas na SR powiedział, że oni w szpitalu smarują fioletem, bo wiedzą jak coś sprawdzić czy jest wszystko w porządku, a my w domu mamy smarować patyczkiem nasączonym spirytusem, ale tylko tam, gdzie kikut styka się ze skórą a nie samą skórę maluszka wokół pępka
no i nie kupuję drugiego ręczniczka, bo mówiły, że najlepsze są pieluchy flanelowe do wycierania maluszka po kąpieli a tych mam chyba 4 :ico_haha_02: i myślę, że wystarczy
mi do kupienia został tylko spirytus, ale po niego to wyślę męża do monopolowego :ico_oczko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_haha_02:

[ Dodano: 2009-06-18, 22:06 ]
acha i mówiły, żeby się nie wkręcać w te materacyki, ja mam w kołysce zwykłą gąbkę i położne mówiły, że to jest dobre dla dziecka

Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

18 cze 2009, 22:16

Tweety123, o materacykach jeszcze nie mowilismy :ico_haha_01: wiec w tej kwestii jeszcze madra nie jestem :-D
Jutro rano na badania a w sobote o 14.00 mam wizyte :-D
Chyba powinnam sie wyspac :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 cze 2009, 05:48

witam z rana,...
ja znow nie spie od 4ej...wiec oblecialam net i podskoczylam tu do nas:)
ale mam dzis katar i gardlo mnie boliiiiiiiiiiiii!
moj M mnie zarazil niedobrota-a wyeksmitowalam go wczesniej do sasiedniego pokoju-moglam do innego miasta:)
ja po usg :-D
moja mala niunka wazy 2260gram juz i jest odpowiednio ulozona,oczywiscie wstydliwa jak zwykle i mam na fotkach kawalek tylko twarzy,ale widac ze nos to ma taty:)
wkleje jak bede miec je na plycie bo z tych to niewyraznie wychodza:)
ale wkleje z chrzcin i takie brzusiowe:)

wiec to moj brzusio w 34 tygodnu :-D
Obrazek
Obrazek

no i z chrzcin-kulka:)
Obrazek

w sumie to mi przybylo 16 kg:))

Awatar użytkownika
sierpniówka
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 cze 2009, 07:10

Witam z rana:)
rybcia82, biedulka, co Ty spac nie możesz?? Mnie tez boli gardło i jakis katar meczy- pewnie tez na to wpływ ma ta paskudna pogoda! Wygladasz Sliszcznie, promieniejesz,brzuszek w sam raz i wcale nie widac szczegolnie jakos tych 16 kg:):) Wasza Niunka juz przekroczyła 2 kg :ico_brawa_01: ale fajniusio, ciekawe ile nasz brzdac bedzie wazył za tydzien :):)

Wczoraj kolo 15 to ja juz lezałam i panikowalam ze rodze. Brzuch stwial mi sie systematycznie co jakies 20 min, bolalo podbrzusze - no bardziej jajnik... i w zadnej pozycji nie bylo mi dobrze :( Maz wrócil zobaczyl mnie to zblad, chcial ciagnac do szpitala. Wziełam Magnez- po rozmowie z gin, i stwierdzilam, ze jak bol bedzie nie do wytzrymania to pojedziemy, bo ja nie wiem co sie dzieje, nie umiem okresclic co to, czy mlody wierci sie i mnie boli, czy to skurcz i nie chce robic zadymy w szpitalu! Wyciagnal mnie T. z domku, pojechalismy zamowic bielizniarke dla mlodego- bo komoda juz peka w szwach, do mojej mamy na obiadek, pogadaismy posmalismy sie... i przezylam.Wiec chyba nie bylo potzreby jezdzenia po szpitalach ?!
Kurcze dla mnei to wszystko nowe i nie wiem jak reagowac, moze brzuszek sie stawial bo ja go dotykalam zeby sprawdzic czy stoi :ico_olaboga: i macica wariowala. Nic zobaczymy w razie co pojade do naszej poloznej na ktg by byc spokojna:)

Teraz ide sobie kawke zrobic :) :ico_kawa:

megi5566, malutkaniunia88, Tweety123, co do materaca- my mamy gryka + kokos, i na druga strone obraca sie jak dziecko juz ma pol roku :) Podobno jest to wersja jedna ze zdrowszych, ale pewnie ile sorzedawców tyle opinii.

[ Dodano: 2009-06-19, 07:13 ]
acha moja osiemdziecieparo letnia babcia wczoraj powiedziala ze gruba sie zrobilam, ze poszło mi w biodra i tylek- ta to wie jak pocieszyc :ico_haha_01: A ja twierzde ze schudłam :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: ot taki moj wymysl... bo nogi w porównaniu do brzucha jakies szczuplejsze sie wydaja :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 cze 2009, 07:36

A ja twierzde ze schudłam :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: ot taki moj wymysl... bo nogi w porównaniu do brzucha jakies szczuplejsze sie wydaja :ico_haha_01:
a co do twojego stawiania sie brzucha to mi sie stawial najbardziej w 6 miesiacu kilkanascie,a i kilkadziesiat razy dziennie,wiec mam magnez 3 razy dziennie i no-spe,i stawia sie tylko czasem,a jak sie dotyka to bardziej:)
dzia za komplementy,

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2009, 07:44

rybcia82, foteczki super pieknie wygladasz :ico_brawa_01:
sierpniówka, rybcia82, ech te babcie

ja dzis wybieram sie z siostra na zakonczenie roku szkolnego w przedszkolu :ico_haha_01: wroce to bede :ico_prasowanko: i ubiore łóżeczko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
sierpniówka
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 cze 2009, 07:56

rybcia82, hehe dobre z tym lizakiem, ale prawda w tym jest :) bo ja od wczoraj chodze sobie po domu w tej koszuli dla karmiacyhc :ico_smiechbig: i w niej takie nózki chudziutkie, a u góry baloooooooooon ;d wiecie co cycuszki mi wychodza przez te dziurki :-D pocieszam się tym, ze odrazu po porodzie wskakuje się w stanik dla karmiacych wiec jak wyjdzie cos to bedzie osłonięte :)

ja jakaś optymistyczna dzisiaj ;]
mam magnez 3 razy dziennie i no-spe
- ja wczesniej tez brałam asmag forte, 3*2, a kupilam sobie zwykły asmag i bede brała 2*2 ...

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2009, 07:58

w tej koszuli dla karmiacyhc
ja tez raz juz w niej sobie chodziłam i tez mi cycole wychodziły ale przynajmniej R. byl zadowolony ;-)

Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 cze 2009, 07:59

malutkaniunia88, zdaj relacje jak wrocisz:)
ja jakaś optymistyczna dzisiaj ;]
no i ja jakas tez wesola mimo tego przeziebienia:)
ja biore magnefar b6
ogladam wozki w necie

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”