Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2009, 21:05

Witam Was. To super, że avanti nie musi się już "szarpać" o miejsce w szpitalu :ico_haha_02: Teraz tylko czekać wieści o kolejnym chłopczyku na świecie i szczęśliwej mamusi.
Widzę, że różnie spędzałyście dzień. Ja cały dzień byłam na nogach. Najpierw upiekłam ciacho z truskawkami, przepis z inetrnetu pierwszy raz go robiłam ale wyszło bardzo dobre. Niewiele składników i naprawdę błyskawicznie się je robi. Międzyczasie przygotowywałam ulubioną zapiekankę ziemniaczaną Pawła. Musiałam się sprężać, żeby zdążyc na autobus do miasta gdzie umówiłam się z Pawłem. Bo wprawdzie miał mi m.in odebrać żakiecik od krawcowej ale stwierdziłam, że lepiej będzie jak go jeszcze ubiorę przed zapłaceniem. Ale okazało się wszystko OK, żakiecik bardzo ładnie uszyty. Później pojechaliśmy do teściowej zawieść jej kwiatki do posadzenia, jedna z moich szwagierek jest kierownikiem w NOMI i czasem mają tam różne rzeczy dosłownie za grosze. Są troszkę uszkodzone ale mimo wszystko opłaca się kupić. Dostałam od teściowej sześć sztuk petuni, więc jak wróciliśmy do domu i zapodałam mężowi jego ulubioną zapiekankę i deserek (ale był mile zaskoczony :588: ) zabrałam się za obsadzanie doniczek na balkon. Jeszcze tylko dokupię kilka sztuk innych kwiatuszków i powsadzam je do pozostałych. Wybrałam jeszcze kasę dla Maciusia chrześniaka, odebrałam wygrawerowaną pozłacaną tabliczkę z życzeniami dla niego do przyklejenia na kupiony wcześniej obraz jako pamiątkę tego wyjątkowego dnia.
zoola widzę, że ty Byczek też jesteś tak jak ja :-D Tylko, że ja 5 dni wcześniej się urodziłam i pewnie ładnych kilka lat wcześniej :ico_oczko: Ja to raczej nie mam co liczyć, że moja córcia pojawi się na świecie w okolicy daty moich urodzin i nietylko. Mi lekarz z miesiączki (bo i o tym pisałyście) wyliczył termin na 31 maja i na ostatniej wizycie 9 kwietnia patrząc na monitor powiedział, że jeśli chodzi o wielkość maleństwa to też wskazuje na taką datę. Może 4 maja przy kolejnej wizycie okaże się, że jednak termin będzie wcześniejszy. Chciałabym ale tak jak pisała monika maleństwo i tak wyjdzie na świat kiedy będzie chciało. Chyba muszę trochę przystopować, bo po tych wojażach i pracy przy domu jestem padnięta jak mops. Ale niewątpliwie wpływ na to ma również ten gorąc. Chciałabym żeby choć trochę popadał deszcz a najlepiej w nocy. Zawsze to powietrze orzeźwiłoby się choć trochę.

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2009, 21:26

Witam wieczorkie.Jakaś bez energii jestem, chyba maluszek rośnie i ciągne ze mnie bo z apetytem u mnie kiepsko. Co do przytulanek to my z mężem od tygodnia codziennie :ico_wstydzioch: albo dwa razy dziennie :ico_wstydzioch: .Ale takie mamy zalecenia lekarza :ico_brawa_01: .My generalnie w czasie ciąży mieliśmy tylko małą przerwę.Tak to przytulanki były w miarę regularne,oczywiście jak sie dobrze czułam, nic mnie nie bolało ale czasem musieliśmy przerywać bo czułam dyskomfort.A u Avanti super wieści.Dobrze,że ma łóżko i jakby co to ją pokroją.

Awatar użytkownika
22540MONIKA
Wodzu
Wodzu

29 kwie 2009, 21:41

fortunata_fofa, to dobrze ze macie sie tak ku sobie nawet przy końcówce ciaży :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja musze sie postarać póki jeszcze moge bo potem tez będzie post po porodzie :ico_olaboga:

DUSIA555, widzę ze miałaś udany dzień i zabiegany :ico_oczko:
a ciastem to mi smaka narobiłaś :ico_olaboga: :ico_olaboga:
poczęstuj :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

fajnie ze do nas częsciej zagladasz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

bez ejustysi i avantii pusto sie zrobiło :ico_noniewiem:

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2009, 21:43

No jakoś ta końcówka nas na siebie nakręca.Ale niestety wiem ,że potem długi post.No ale jakoś chyba te 5 tyg przetrwamy.

Awatar użytkownika
22540MONIKA
Wodzu
Wodzu

29 kwie 2009, 21:53

.Ale niestety wiem ,że potem długi post.No ale jakoś chyba te 5 tyg przetrwamy
no musimy :ico_haha_02:

a jeśli chodzi o poród to co u Ciebie mówi lekarz naturalnie czy cc :ico_noniewiem:
być moze pisałaś ale nie pamiętam

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2009, 22:06

ja czuje sie strasznie ........mam zgage :ico_zly: , poczatek kataru i chyba goraczke ......i do tego brzuszek zaczyna twardniec ...... :ico_placzek:

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2009, 22:09

Moniczko chętnie poczęstuje następnym razem, pewnie będzie to 5-go maja, bo ten już został cały spałaszowany :ico_wstydzioch:
No i będzie nas tutaj coraz mniej w miarę opuszczania brzuszków przez maleństwa. Na końcu aby wątek ten nie umarł śmiercią naturalną będę prowadziła monolog :-D :-D :-D
Nie no mam nadzieję, że jak zostaniecie już szczęśliwymi mamusiami :ico_dziecko: , pomimo ograniczonego czasu to będziecie wpadać tutaj choć na chwilę :ico_sorki:
Od kilku dni planuje spakowanie rzeczy do szpitala, a co tam niech torba leży najwyżej kurz na niej osiądzie ale jakoś zabrać się do tego nie mogę. Chyba jednak zrobię to jutro, przy okazji sprawdzę czy mam wszystko o czym mówiła położna w szkole rodzenia. Jest to położna z kliniki w której bedę rodzić, więc mam pewność, że nie zabiorę z sobą niepotrzebnych rzeczy ani też, że czegoś nie wezmę. Mówiła też, że powinno się spakować na 5, 4 tygodnie przed terminem. Więc już czas na mnie.

[ Dodano: 2009-04-29, 22:22 ]
Uciekam pod prysznic i fru do łóżeczka bo mnie małżonek "goni" sprzed komputera. Spokojnej nocy Wam życzę, do jutra. PA PA :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2009, 22:34

Monika u mnie jak najbardziej naturalny.Nie ma żadnych wskazań do cc.Pozatym ja bym raczej nie chciała być krojona.Nie nawidzę szpitali więc planuje wpaść tam z bólami, urodzić i szybko wyjść.Bo nie chce za dlugo w szpitalu leżeć.W całym porodzie nie przerażaja mnie bóle ale właśnie pobyt w szpitalu.A mnie włąsnie dopadł dołek.Mąz od miesiąca bez pracy wiec jest ciężko.Jutro na 10.30 ma rozmowę w super firmie 3majcie kciuki żeby mu sie udało bo nie wiem jak długo damy radę.W dwójkę ok ale jak sie pojawi maluch będzie cięzko.O włąśnie moje maleństwo ma czkawkę.

Awatar użytkownika
22540MONIKA
Wodzu
Wodzu

30 kwie 2009, 08:22

fortunata_fofa, trzymamy kciuki za rozmowe dzisiejszą :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

zoola27, nie rozchoruj się tylko :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: duzo zdrówka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

witam cieplutko :ico_haha_02:
u nas z rana zapowiadało sie na solidny deszcz a tu nic z tego wypogadza sie :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

Magda juz w szkole,mój T w pracy
ja zaraz zmykam na sklepy a jak wrócę to biore sie za ogarnięcie domku i obiadek :-)

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2009, 08:30

witam rankiem !!!
dzis na szczescie czuje sie duzo lepiej ......mleko z moidem mnie wczoraj rozgrzało..... :-D
mezus ma dzisiaj spotkanie integracyjne po pracy ........wróci pewnie pozno wiec cały dzien spedze sama :ico_placzek:
a wczoraj pokłociłam sie z mama :ico_placzek: jest mi z tym zle no ale nie moge pozwolic sobie wejsc na głowe :ico_olaboga: mąz obiecał ze z nia porozmawia ........ona sie strasznie o mnie martwi siedzi u mnie całymi dniami i mnie pilnuje .przeciez ja nie mam 5 lat ....a wrecz przeciwnie za kilka dni skoncze 28 .........ona nie pozwala mi zyc swoim zyciem ....i jeszcze z niej straszna pepla .....chodzi i gada ci slina na jezyk przyniesie :ico_szoking:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”