Awatar użytkownika
martaraz
Trzy tysiące lat minęło...

19 lip 2011, 18:59

Hej

Rączka Ok. Opuchlizny nie ma już zeszła jest tylko ranka po żądle. To chyba alergi nie ma :ico_sorki: Za to Agatce strasznie kostka spuchła po komaże, ale ona zawsze tak ma jak ją ugryzie :ico_sorki:
Mówią właśnie że nie wolno się oganiać bo one wtedy właśnie będą się bronic i atakować
Ta osa już siedziała na jej rączce, mała się poruszała no i jak ją z niej ściągałam to ta już ciapnęła.

mal
Wodzu
Wodzu

19 lip 2011, 19:24

spuchła po komaże
posmaruj jej fenistil gelem i będzie oki ,ja też tak Zuzi smaruję jak coś ja ukąsi

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 19:56

mal, u nas fenistil to zbawienie, cuda działa :ico_oczko: niemal tak samo jak plasterek na choćby najmniejsze zadrapanie :ico_oczko: taki osuszacz łez :ico_haha_02:
martaraz, dobrze, ze niema jakiś reakcji :ico_sorki: a komary u nas też dają piękny odczyn :ico_zly:

mal
Wodzu
Wodzu

19 lip 2011, 19:58

riterka, u mnie jest dokładnie to samo :ico_haha_02:

szkieletorek

19 lip 2011, 20:07

Mówią właśnie że nie wolno się oganiać bo one wtedy właśnie będą się bronic i atakować
Ta osa już siedziała na jej rączce, mała się poruszała no i jak ją z niej ściągałam to ta już ciapnęła.
Cholerstwo.Ale dobrze ze nie puchnie jej ani nic się nie dzieje .
A mała w ogóle coś poczuła i płakała czy nie bardzo?

U nas ostatnio osy przed burza jakiegoś szału dostały (znaczy u cioci , chodzi o jej córkę ma jakieś 5 lat) i ugryzły ja chyba 3 spuchła bardzo i z każda godz było coraz gorzej wiec pojechali na izbę dostała jakieś leki i było git.
Kurcze kiedyś tak nie było że komar czy osa gryzły i od razu się puchło.A teraz człowiek taki delikatny czy te owady są jakieś takie zmutowane.

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 21:46

szkieletorek, obstawiam mutację :ico_oczko: ale faktycznie teraz moje dzieci czy chrześniak mają takie straszne odczyny i to się twarde robi ciepłe i zejść nie chce jakieś dziadostwo :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
spadlamznieba

19 lip 2011, 22:10

A teraz człowiek taki delikatny czy te owady są jakieś takie zmutowane.
to nie czleowiek, tylko owady sie zmieniaja. masza racje, to strasznie dziwne co sie dzieje - kiedys tak nie bylo (az tak)..

mialam intensywny, ale bardzo przyjem,ny dzien :) mialysmy babskie popoludnie az do wieczora, tzn ja , Oliwka, kuzynka Oliwki 7 lat i ciocia Oliwki. bylymy na placu zabaw, potem wyzerka wdomu , pelno slodkosci, galaretki zrobilam z bita smietana, zajadalysmy sie, kawke pilysmy, Mala bulke wcinala zeby Jej smutno nie bylo ze nic nie je :)

w przyszlym tygodniu planuje zabrac Mala na plaze. ale w godzinach popoludniowych, gdy juz nie ma tak ostrego slonca i morze jest nagrzane i w ciagu tygodnia zeby ludzi nie bylo duzo. usiade na brzegu z Nia na kolanach :)
osa już siedziała na jej rączce, mała się poruszała no i jak ją z niej ściągałam to ta już ciapnęła.
ojej biedna Malenka....

Awatar użytkownika
martaraz

19 lip 2011, 22:27

mal jak ją ugryzła to od razu weszłam do apteki i kupiłam fenistil.

Malutaka jak ja ugryzła ta zołza, połakała się ale nie aż tak strasznie jak to ona potrafi. Nie było tak źle. Takie maluszki chyba inaczej to przechodzą. Byłam z koleżanką i ona jak zobaczyła że Hania aż tak strasznie nie beczała to aż sie zdziwiła. Bo pamięta jak ją ugryzła ( starą babę) to wyła w niebogłosy :ico_sorki:
Z mojej Hani to zuch dziewczyna :-D
mialam intensywny, ale bardzo przyjem,ny dzien :) mialysmy babskie popoludnie az do wieczora, tzn ja , Oliwka, kuzynka Oliwki 7 lat i ciocia Oliwki. bylymy na placu zabaw, potem wyzerka wdomu , pelno slodkosci, galaretki zrobilam z bita smietana, zajadalysmy sie, kawke pilysmy, Mala bulke wcinala zeby Jej smutno nie bylo ze nic nie je :)
Choć troche sie rozerwałaś :ico_brawa_01:

[ Dodano: 19-07-2011, 22:28 ]
w przyszlym tygodniu planuje zabrac Mala na plaze.
Ja też chcę :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
spadlamznieba

19 lip 2011, 22:50

mojej Hani to zuch dziewczyna
naprawde zuch :) ucaluj Ja jutro jak wstanie od Cioci Pauliny :)

Awatar użytkownika
martaraz

19 lip 2011, 22:55

naprawde zuch :) ucaluj Ja jutro jak wstanie od Cioci Pauliny :)
A dziękuję ucałuję :-D :-D

spadlamznieba, co tam u Ciebie?? Jak samopoczucie??

Wróć do „Pozostałe”