Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

21 cze 2007, 18:59

w lodowce mozesz trzymac mleko do 24 godzin, a trzymam normalnie w butelce... przed odaniem lekko podgrzewam zeby nie bylo zimne

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

21 cze 2007, 19:03

avisek a jezeli bez lodowki ,to ile moze stac?

Awatar użytkownika
Alineczq

21 cze 2007, 19:06

kurde czuję się normalnie jakbym nie na swój wątek trafiła :-D :-D :-D matko ciekawe kiedy jka będę o sutkach i pępuszkach pisała :ico_noniewiem:
A dziś tak samo jak Ania nie mam nastroju rodzić, idę dopisac pamiętniczek, więc nie ma mozliwości zeby dzisiaj urodzić :-D :-D :-D

Lucy i Juli mam pytanko... czy Wy w swoim terminie urodziłyście? Tak wg suwaczka?? Bo cioś mi się wydaje, ze tak... :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2007, 20:07

hej
alinko ja tez jestem dziwna.. bo u mnie rowniez nastroju na rodzenie brak :-D
lucy i julie w dzien terminu boli dostaly!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
aniu chyba lepiej zeby maluszek raz dwa wyskoczyl. :-D . bo takie bole przed to tylko niepotrzebne nadzieje robia :ico_olaboga: (bo czesto mijaja i nadal nic...) no i dodatkowego bolu przysparzaja.... :ico_olaboga:
a tymczasem luzik i wcinaj arbuzika poki mozesz hihi

jasnie pani twoja corcia sliczniutka !!! :ico_brawa_01: warto bylo sie tyle meczyc !!!!! :ico_brawa_01:

a ja polazilam sobie po sklepach blisko 4godzinki hihi
super bylo!!!
kupilam kolejne spodnie dla Toli :ico_oczko: choc garderobe leonka trudno bedzie jej pobic.. :ico_olaboga: . chyba ze przenosze brzuszek... :ico_oczko:
a dla siebie tez kilka ciuszkow hihi :-D
a na obiadek kupilam pierogi z jagodami mniam mniam :ico_brawa_01:
poki co wcinam czeresnie !!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no dobra juz nie robie smaka mamuskom karmiacym :ico_wstydzioch:

julie a z tesciowa az tak zle :ico_olaboga: ??? moze jej przejdzie i jednak zostanie skoro taka jest wam pomocna?? :ico_noniewiem:

lucy z matami to wiem, bo kumpela mowila, ze tez jej dali, ale ja spakowalam swoje jakby co :ico_oczko: , a poza tym w domu sie przydadza :ico_oczko:
ja juz teraz mysle czy aby nie podlozyc jednej na lozko, jakby mi w nocy niespodziewanie wody chlusnely :-D

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

21 cze 2007, 20:44

Cześć laski, ale sie tłoczno zrobiło. Nie wiem ile napiszę, bo mały się wybudza na kąpiel, więc będę wysyłać partiami.

Dziewczyny sliczne bobaski...wszystkie :ico_haha_02: . Madziu Marcinka lepiej nam pokaż bo słabo go na tych zdjęciach widać.

My dziś byliśmy pierwszy raz w mieście na zakupach. Było ok. Mały był ubrany w body i krótkie spodenki, czapeczkę i skarpetki bo było upalnie.

matko tak się spieszę, że nie wiem co pisać... :-D

Alinko cudownie wyglądasz. Aniu mnie też dopadło nagle i niespodziewanie. Nie miałam objawów. Tylko mnie brzuszek jak na okres leciutko bolał wieczorkiem. Czopu wcale nie widziałam. dopiero jak wody odchodziły to cos tam lekko cerwonego bylo. Może to to.

Avisek musisz być dzielna. cycuchy wreszcie się zagoją. Mi właśnie lewy napęczniał i czeka na wieczorne karmienie.

Kurcze już nie pamiętam co tam przeczytałam w tych postach.

Tomek najpierw nie chciał zasnąć trzy godziny, a teraz śpi od 17. Ale właśnie się kręci. Także spadam na razie. może później fotki wkleję o ile mi pozwoli.

Buziaki!!!!

lucy23

21 cze 2007, 21:43

alinkoja mialam termin na 16 i jakos po1 odeszly mi wody :-D maly urodzil sie 17 hi hi czyli mozna powiedziec,ze byl punktualny :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 cze 2007, 21:51

Leatko pępek odpadnie, położna mi mówiła że czasami jak jest gruba pępowina to dłużej to trwa.

Madzia Marcinek jest śliczny :ico_sorki:

Jaśnie pani Łucja też :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wracając do porodu to ja skurcze mialam już od 7 rano co 10 - 7 min , ale położne mówiły że to nie są porodowe a jak się okazało to mała urodziła się kilkanaście godzin póżniej.Tak więc każdy poród zaczyna się i przebiega inaczej.

A do mnie dzisiaj położna przyszła :ico_szoking: , jutro muszę iść na zdjęcie szwów.

Alinko masz rację ,że nasz wąteczek zupełnie inaczej wyglada, ale slicznie tu z fotkami maluszków nie ?

Juli co zrobiłaś teściowej ,że się pakuje? U mojej nastąpiła cudowna przemiana, zajęła się dziećmi a mi kazała trochę pospać no i pomyła mi naczynia.Nie będę jej chwalić bo jeszcze przechwalę :ico_noniewiem: . To miły gest z jej strony.

Madzia a jak twoja teściowa po narodzinach Marcinka ?

Kładę się spać.Do jutra. Pa

Awatar użytkownika
-indigo-

21 cze 2007, 22:11

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Alineczq

21 cze 2007, 22:13

No właśnie Madziu chciałam ytać czy Twoja teściówka się nie odmieniła?? :ico_noniewiem:
Jeju.. ja moze się powtórzę, ale nadal nie mogę uwierzyć ze macie dzieciaczki... inne suwaczki echhh inne tematy :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
Madziorka gratuluję zakupów :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i tych dla dzidzi i tych dla siebie :ico_oczko: my dla Poziomeczki nie mamy tylko wanienki i zawieszki nad łózeczkiem (na to drugie liczę ze ktoś jednak sprezentuje :ico_wstydzioch: :-D )
Beatko, Ty dopiero teraz masz zdejmowane szwy? Jakas nieuświadomiona byłam, ze to tak długo trwa... Zaś co do ilości godzin między skurczami i porodem, to współczuję Ci bardzo, musiało to trwac wieczność. Teraz nasza Asiula się męczy bidula, a przedtym jeszcze Dominika :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Mnie ostatnio mania sprzątania ogarneła..moze to ten ...no właśnie jak to się nazywa... hmmm zapomniałam.. w kazdym razie coś tam z gniazdem :-D :-D :-D o ile pamiętam Kamilka tez intensywnie sprzątała tuz przed porodem :ico_oczko: jezeli tak, to te 5 dni mi wystarczą :-D bo poruszam się z gracją słonia i nie wychodzi mi za szybko całe to sprzątanie, bo samo duzo rzeczy robię na kolanach zeby się nie schylać (uch ta zgaga :ico_zly: :ico_zly: ) a juz póki podniose się z tych kolan, to tez trochę czasu mija :ico_smiechbig:

[ Dodano: 2007-06-21, 22:15 ]
Kamilko..no to teraz mnie zazyłaś... Ty wogóle byłaś w ciązy??????????????????? Wyglądasz rewelacyjnie!!!!!!!! A oze to Twoja siostra bliźniaczka na rtych zdjęciach?? Brawo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Tomciu.. ach ten Twój Tomciu jaki słodki Krasnalek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: te jego oczyska :-D :-D :-D Udał Wam się synaek nie ma co :-D :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
-indigo-

21 cze 2007, 22:35

Ach dzięki Alinko. Nie martw się, ty też wkrótce wszystko zrzucisz. Po samym porodzie myślałam, że ten brzuch zostaje na dłużej, bo miałam duuuży. Ale teraz już wiem, że wszystko spada, a jeszcze maluch wyssie z mlekiem resztki tłuszczyku hehe. Kochane maluszki hihi.

Właśnie Madzia tez jestem cekawa jak tam twoja teściowa, bo u mnie możesz się domyslać... nawet nie zadzwoniła a co dopiero przyjść :cry: Przykro...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”