Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sty 2008, 23:57

Dobry wieczor
U nas nocka minela ok,chociaz spalam z mala od 4 00 do 9 00 bo chciala spac ze mna pozniej dzien minal ok,bylismy dzisiaj w restauracjii na obiadku a pozniej poszlismy do tesciow na kawke i strudel z serem :ico_oczko: Pycha bylo,pogadalam sobie z tesciowa troche i bylo ogulnie ok.
Jutro moj maz idzie do pracki a my z Nicolinka same i mala bedzie szukac taty bo juz sie przyzwyczaila ze tata jest caly czas w domu,a jak sie moj maz straci np.tylko do lazienki wyjdzie to juz go szuka po calym domu i mowi mama mama tak chocby zapytaniem gdzie jest tata. :ico_oczko:

Basia,Maggie wiem dokladnie co macie na mysli.. ale ja mimo wszystko musze powiedziec ze ciesze sie ze to ja usypiam malutka i lubie to robic jak mala bawi sie moimi wlosami.. czasami jest to meczace ale zadko kiedy.. a jesli chodzi o to ze mnie maz ma odciazyc.. to ja wcale niechce zeby mnie maz odciazal.. nawet nie probujemy zeby maz teraz mala usypial jak jestem jeszcze w domu,bo mowie wam ze jesli chodzi o spanie to liczy sie tylko mama i mala o tacie wtedy niechce slyszec.. a ja niemam takich nerwow silnych zeby w innym pokoju slyszec jak mala placze w nieboglosy.. wiem ze to troche egoistyczne myslenie bo pozniej mala bedzie miala szok tak odrazu ze niema mamy.. ale mysle ze Nicolinka wytrzyma jakos ten czas beze mnie przy usypianiu a pozniej znowu bede mala usypiac i wszystko wroci do normy tylko ze bedzie miala juz Nicolinka braciszka.. i go tez bede usypiac a jak nie bede miala czasu bo np.bede usypiac Nicole to moj maz bedzie usypial Marcusa o rety narazie nie mysle o tym ale czas leci szybko i mysle staram sie pozytywnie myslec ze bedzie ok dobrze ze moj mezulek bedzie ze mna te pierwsze tygodnie jak sie urodzi malutki Macusek :ico_brawa_01:

Zycze wam milej nocki i dobranoc do juterka paa :ico_spanko: :ico_spanko:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

07 sty 2008, 10:28

cześć dziewczynki, witam z rańca, u nas dopiero jest po ósmej ale ja i tak na nózkach juz od 7 bo Antos coś dzisiaj Przywitał dzień nie co wcześniej, ale to moze dlatego że wczoraj w drodze do kościoła spał...a potem bez kąpieli połozyłam o spać...i spał w zasadzie od 18 ale był padnięty.

Iwonka zazdroszcze WAM troszke tego sniegu, u nas nic a nic, Antos widział raz w zyciu snieg i juz tego nie pamięta bo był maleńki.
Aginka mój Antoś tez ostatnio ma ogromne problemy z usnieciem, mimo że juz nie spi w dzień...a ja ju nie mam siły z nim walczyć zeby zasnął w dzień... :/

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 sty 2008, 13:11

Czesc dziewczynki!
Musze sie pochwalic ze Asia bardzo dobrze dzisiaj spala! Az jstem w szoku, tylko kilka razy wstawalam do niej w nocy, a jak zasnela tak okolo 20:30 to obudzila sie o 7:30 :ico_szoking: , a normalnie to juz od 6:00 bylaby na nogach. Moze jej juz te zeby mniej daja popalic?... ale patrzylam jej do buzi i oprocz napuchnietych i bialych dziasel... :ico_noniewiem:

Aginka, Asia tez cos ostatnio bardzo ciazko i dlugo zasypia....

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

07 sty 2008, 14:51

Cześć Dziewczyny
Barbara, aby ten dzisiejszy dobry sen Asiuli zwiastował poprawę i aby już teraz zawsze tak ładnie spała :ico_haha_01:

U nas pięknie, biało i mroźno. Byłyśmy z Pyzunią na spacerku- wcale nie chciała wracać do domu. Ciągle tylko "sie" (śnieg) słyszałam. I szła tam, gdzie go najwięcej. Szczęśliwa była przy tym ogromnie. Po obiadku chyba znów wyjdziemy. Niech się nacieszy moja córeczka białym puchem. Teraz położyłam Kingulę spać i już jest cisza w pokoju. Zmęczona pewnie spacerkiem...
Ale wczoraj było OKROPNIE!!! Nie byliśmy nawet w kościele. Był straszny mróz i do tego wiatr chyba halny :-D .

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 sty 2008, 16:03

Aniu, dziekuje i mam nadzieje ze sie spelni to co nam 'zyczysz' :-) :ico_sorki: .

U nas tez bialo ale i pieknie sloneczko swiecilo, i tez bylysmy na spacerku, a teraz polozylam Asie i tez z pokoju cisza dochodzi, wiec zaraz pujde sprawdzic, moze zasnela juz.
Aniu u nas wieje halny, tu w Nowym Targu jest on bardzo odczuwalny, wiec kto wie, moze u Ciebie tez wieje :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-01-07, 15:08 ]
Moja Asia ostatnio jest na etapie uczenia sie codziennie nowych slowek, ostatnio nauczyla sie slowa: "doba" co znaczy "dobrze" , i teraz jak ktos ja spyta: "jak sie czujesz?" zadowolona i szczesliwe ze wie co powiedziec odpowiada: "doba" :-)

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

07 sty 2008, 17:50

Ogromniaste :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Asieńki za ładną nockę i nowe sl ówko, mój Antoś ostatnio opanował sło duży (dui) i jakiś czas temu już słowo : halo (ajo) , mama jeść "mama jeś am"

Ania a jak TY się czujesz...? Fajowo że u WAS tyleee śniegu :-)

[ Dodano: 2008-01-07, 17:01 ]
wkleję WAM foteczkę Antola z kumplem w przedszkolu :ico_oczko:
Obrazek
a tu Antoś całujący zdjęcie babci...tak teskni :ico_oczko:
Obrazek
i przytula ukochanego misia
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 sty 2008, 19:05

Maggie, :ico_brawa_01: za nowe slowka Antosia, i sliczne zdjecia, widac ze kocha babcie nawet minke ma taka powazna podczas calowania zdjecia
I widze nowy 'kretkowy' suwaczek i zdjecie Antosia z misiem w podpisie :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01:

Przez ten tydzien Asia nauczyla sie kilku nowych slowek: "nunia" (nóżka), "uło" (ucho), "ti ta" (zegar), "kaka" (krasnoludek), "tota" (szczotka), "otoł" (osioł), "pupa" czyli pupa :-)

Kurcze, a pamietam jak nie moglam sie doczekac kiedy zacznie mowic, i wydawalo mi sie ze powinna juz mowic, a ona nic, a tu jak pewnego dnia zaczela to potem sie juz nowe slowka posypaly :-)

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

07 sty 2008, 19:56

Barbara pisze:Przez ten tydzien Asia nauczyla sie kilku nowych slowek: "nunia" (nóżka), "uło" (ucho), "ti ta" (zegar), "kaka" (krasnoludek), "tota" (szczotka), "otoł" (osioł), "pupa" czyli pupa :-)

naprawde super, mój Antek az tyle nie mówi. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 sty 2008, 21:29

Maggie, moja Asia to z dnia na dzien zaczela tak duzo mowic, a pamietam jak sie martwilam dlaczego tak malo mowi.
A dzisiaj siedziala mi na kolanach jak siedzialam przed komputerem i jak weszlam na forum, to Asia zobaczyla zdjecie Antosia z misiem, to w podpisie, i mowi: "mija!" czyli misiu, no to ja do niej ze to jest misiu Antosia, i od tamtej pory jak widzi zdjecie Twojego Antosia mowi: "Atam" :-)

[ Dodano: 2008-01-07, 22:05 ]
:ico_spanko: dobrej nocki dziewczynki!

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:24

Dobry wieczor
Jakos dzisiaj mam naprawde przykry dzien.. :ico_placzek:
Do polodnia bylam z tesciem na zakupach (malej pampersy i inne przybory :ico_oczko: ) i juz w aucie sie moj tesc wielki robil.. jak mala tylko zamarudzila to odrazu chcial ja niby uciszyc.. co mnie delikatnie irytowalo.. ale nie mowilam nic.. :ico_noniewiem: Pozniej po zakupach oczywiscie siedzial u mnie w domu ja zdazylam uspac mala a on zdazyl dwa piwa wypic i mi marudzic.. :ico_chory: :ico_zly: A najgorsze bylo w tym dniu to ze jak moj maz przyszedl z pracy to wymyslil sobie ze pojedziemy do szpitala zameldowac sie,bo jednak jestem juz wysoko w ciazy i ok,ale przed tym chcialam mala Nicole uspac.. i jak juz prawie mi zasypiala a chcialo jej sie spac to zadzwonil dzwonek do drzwi i to tesciowa przyszla i oczywiscie mala juz ze snu wybudzona.. ale nic to usypiam ja dalej ... a tu za jakis czas znowu dzwonek do drzwi.. tym razem juz sie zdenerwowalam bo przyszedl tesc.. i jak na zlosc teraz.. jak ja usypialam mala,i widzialam ze byla spiaca.. i ze chciala spac ale nie dalo sie i nie miala jak.. biedasinka.. :ico_noniewiem:
Co bylo pozniej ... pozniej to moj tesc sie obrazil na mnie bo powiedzialam do malej ze juz cie drugi raz obudzili i tesc tak jak przyszedl szybko tak szybko wyszedl.. a ja dalej probowalam mala uspac.. i w koncu dalam za wygrana i mala nie spala.. ja sie poszlam szykowac a tesciowa miala Nicole na rekach.. najgorsze bylo to ze jak przyszlam dac malej buzi i wzielam ja na rece to odrazu zaczela plakac bo chciala isc i byc u babci.. :ico_noniewiem: I juz sie nie liczylam... :ico_wstydzioch: Pozatym jak juz przyjechalismy spowrotem z tego szpitala to mala Nicole nawet nie zauwazyla ze jestem w domu.. :ico_chory: :ico_szoking: A tesciowa chocby specjalnie dalej sie z nia bawila i nie zwracala uwagi ze juz przyjechalismy.. a ja w koncu nie wytrzymalam tego i jak mala Nicole stala przy choince i chciala sciagnac bombke to wtedy tesciowa powiedziala Nie Nicole babcia powiedziala ze Nie wolno.. a ja wstalam i powiedzialam Tak Nicole ty mozesz wszystko zrobic.. w tym momencie tesciowa zatkalooo :ico_wstydzioch: a ja wzielam mala na rece i zaczelam sie bawic z nia jej zabawka a tesciowa juz sie zbierala i poszla do domu..
Boze ja mam takie wrazenie ze mala Nicole jak widzi babcie to na mnie wogule nie reaguje.. ja bym mogla wtedy nie istniec.. a najgorsze jest to ze moj maz tez sie na mnie obrazil.. i nie rozumie jak moglam tak zaaregowac.. ale ja juz mialam dosyc tego.. tym bardziej ze wydaje mi sie tesciowa chcialabym miec wiekszy wplyw na mala niz ja mam.. To jest po prostu :ico_szoking: Tak samo tesc.. jak mala cos psoci to odrazu podnosi glos i juz sie go Nicole boi.. a tak nie powinno byc :ico_nienie:
Sama niewiem co mam myslec .. mam metlik w glowie.
Wybaczcie ze tak tylko o sobie sie uzalam.. ale ciezko mi i niewiem gdzie mam sie wypowiewdziec...

Ciesze sie ze wasze pociechy tak pieknie zaczynaja mowic.. i coraz to nowsze slowka :ico_brawa_01: dla nich

Maggie super foteczki Antosia w przedszkolu :ico_brawa_01:

Ide spac pozdrawiam was dobrej nocki paa

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”