Aniu to życzę powodzonka na egzaminie:)
DObrze, ze ząb przestaje Cię juz bolec:)
Co do opalania, to wiem wiem, ze nie mozna przesadzac:)Ale nogi tylko wystawiam i rece.Brzuch mam zakryty i w cieniu sie staram byc:)
najciekawsze z tego wszystkiego jest to, ze chodze rano i wieczorem z ilosciami konkretnymi wiec raczej nie zalega. jakos zbytnich problemow nie mam z wyproznianiem, a boli niezaleznie od tego czy mam delikatne zatwardzenie czy idzie gladko (sorki za opisy ). dzis w nocy bylo kiepskawo, pomasowalam sobie brzuch i w czasie tego masazu jakos tak nacisnelam z prawej strony i dosyc mocno zabolalo. jutro na bank u lekarza poprosze o zwolnienie, no i niech sprawdzi co to za bole... oby to tylko byly wiazadla macicypoprawiło mi się trawinie i nie mam problemów w toalecie
co kraj to obyczaj juz wam pisalam... tutaj lekarze wrecz zalecaja kapiele sloneczne, ale w okreslonych godzinach. do 12-13 i po 17, uzywajac filtrow ochronnych, opalanie sie jest nawet wskazane. jesli sa duze stezenia chormonow, to i owszem, chronic skore, np cienka gazowa koszulka no i lepiej chronic pysia - tam najszybciej pojawia sie ew plamy. My z Carmen mamy zaliczona plaze tydzien temu, bylo cuuuuuuudownie bylysmy ze 2 godzinki, wystarczajaco, zeby nas slonko musnelo i zeby malutka wrocila przeszczesliwa opowiadajac tatusiowi jak to w morzu plywala i jakie to cudowne konstrukcje z piasku zrobila dzis nie idziemy - jeli tydzien temu bylo to juz ryzykowne ze wzgledu na moje kiepskie samopoczucie, to dzis byloby to czystym szalenstwem...z tym opalaniem to uważaj, bo w ciąży często pojawiają się przebarwienia na skórze i jak je opalisz to mogą Ci już zostać. A poza tym nie wolno przegrzewać organizmu.
hhiihihii, u nas jestes na slonku przez jakies 10 mcy tak wiec sie raczej nie uniknie a na plazy nie leze plackiem - carmen nie pozwoli wiec luzik. w sumie widzialam tutaj wiele pieknie opalonych i jedyne plamy ktore im powychodzily (ewentualnie) to na buzi - ale tutaj to wiele przesadza, leza plackiem jak klody na plazy i nawet chustki na glowe nie naloza, zeby udaru nie dostac... i tak calymi dniaminie powinno się leżeć na słonku
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość