eSKa
4000 - letni staruszek

12 gru 2011, 13:45

mnie ostatnio znajoma mamy powiedziała że jestem większa niż przy Emilii
takim stwierdzeniem to już chyba baba przesadziła,
Mnie też wkurzają komentarze dot brzuszka, świąt ale staram się wpuszczać i wypuszczać, olewam wszystko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2011, 13:52

Widzę że brzusie mierzymy więc i ja się skuszę :-D jutro strzeli mi kolejny tydzień a dzisiaj mam dokładnie 94cm ,wagi nie mam aby się zważyć ale na ost wizycie 2 tyg temu miałam na + 8kg sama nie wiem ile może być teraz :ico_sorki:
Taaak, ostatnie pare dni zwłaszcza wieczorami ja sie czuje tak przecietnie na 70 :ico_oczko:
mam tak samo teraz jak jestem chora to czuje się jak konkretna staruszka ,wszystko mnie boli ,wszystko strzyka :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Beatka78 napisał/a:
Gabi a ty mozesz juz teraz miec seksik?

Nie wiem, w srodę mam wizytę i nie omieszkam zapytać :ico_oczko:
Ja mam ost straszną ochotę :ico_wstydzioch: Ale czuje że nie mogę i tym bardziej nie powinnam :ico_sorki: Nie licząc teraz tego czasu jak jestem chora bo nawet nie mam siły myśleć o przytulaskach :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 gru 2011, 14:03

Witam i ja!
Melduję się na mierzeniu brzuszków.
Mój dzisiejszy pomiar to 102 cm
ostatnio było 100cm więc na +2.
Jeśli chodzi o wagę to od początku ciąży +10.
dziewczyny mnie teksty na temat brzucha też wkurzają ale staram się ignorować je, barsdziej od tego wkurza mnie jak ktoś chce mi dotknąć brzuchatka, wtedy od razu wybucham.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2011, 14:04

Gabi, teraz przytulaski z pewnością są wskazane :-) Nie wiem czy pamiętasz, ale izabellla z wątku jesiennego całą ciążę nie mogła, a na kocówce poganiali. Chociaż podobno seksik na końcówce jest bolesny... ale pomóc może i lepsze to niż masaż szyjki :ico_noniewiem:

Aga26, no może faktycznie z tymi pomiarami to różnie jest w zależności od tego czy się wypina czy też nie.
Dzisiaj mała wyjątkowo spokojna i bardzooo mało rychliwa. A wczoraj wieczorkiem znów miesiączkowe bóle miałam :-)

Beatka78, nie zamartwiaj się na zapas ! :ico_sorki:
A fotka oczywiście mile widziana :-)

Co do ekspertek i ekspertów od brzucha ostatnio mam odziwo spokój.

Właśnie był kurier z albumem dla małej. Fajny, chociaż chyba dopiero po uzupełnieniu będzie ciekawszy.

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

12 gru 2011, 14:32

szyszeczka oj ja tez nie lubie jak ktos mi brzuch dotyka nie wiem dlaczego tak sie dzieje :ico_noniewiem: ale wtedy w srodku czuje sie jak wulkan :ico_zly:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2011, 14:37

szyszeczka oj ja tez nie lubie jak ktos mi brzuch dotyka nie wiem dlaczego tak sie dzieje :ico_noniewiem: ale wtedy w srodku czuje sie jak wulkan :ico_zly:
Też nie lubie mam taka dziwną psychozę ,właśnie dzwoniłam do szpitala jutro mam dzwonić do Pan genetyk bo chyba już są wyniki :ico_szoking: ale się boję :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 gru 2011, 14:40

Moja rodzinka już się nauczyła, że mają brzucha nie dotykać bez pozwolenia, jedynie mąż jest na innych przywilejach :)

Ika będzie dobrze, daj nam znać co powiedzieli! Trzymam &&&&&&

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

12 gru 2011, 15:20

Gabi ja mialam masaz szyjki w oby dwoch ciazach i to po dwa razy dosc bolesne ale mnie nie ruszylo a bylo juz po terminie

postanowilam dzis umyc okna bo sloneczko ladnie wyszlo
umylam okno u malej bo juz prawie remont skonczony
i dalej nie dam rady a mam jeszcze 7 okien w tym jedno wielkie :ico_olaboga:
chyba kogos wezme do okien bo musza byc umyte tak bardzo sa brudne szczegolnie na zewnatrz :ico_noniewiem:

a dzis na obiad mam dla dzieci nalesniki i dodatkowo robie takie pyszne krokieciki
polecam, plasterek szynki na to plasterek sera zoltego lub straty i pieczarki podduszone zawijamy to jak krokiet obtaczamy w jajku bulce i na olej pycha mowie wam i szybciutkie w zrobieniu
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 15:23 przez Beatka78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

12 gru 2011, 15:25

Gabi w tym tygodniu napewno bedzie gotowy bo jeszcze musimy do ikei po mebelki pojechac pozawieszac dodatki i tyle

Ika bede jutro trzymac kciuki za dobre wyniki, bo przeciez musza byc dobre

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 gru 2011, 18:14

jestem po wizytce

wyniki rewelacyjne ,ale reszty nie wiem za bardzo bo byłam u pani doktor ostatnia i to ledwo zdążyłam i niestety lekarka była już tak zmęczona widocznie ,ze ginekologicznie mnie nie badał :ico_zly: a na tym etapie to chyba powinna tym bardziej ,że mówiłam jej ,że mnie brzuch pobolewa i mam wrażenie że mi lada moment wszystko wypadnie. No ale cóż chyba w ogóle łaskę zrobiła ,że mnie przyjęła :ico_noniewiem:

co do brzucha to właśnie moja lekarka zawsze się śmieje ,że chyba bliźniaki tam mam bo taki duzy brzuch jak bym miała zaraz urodzić ale ja wszystkie przytyki olewam jest jaki jest i inny nie bedzie mi się podoba :-D

waga prawie +12 tylko 2kg przytyłam

a jak byłam dziś na poczcie to o dziwo przepuścili mnie w kolejce wszyscy :ico_szoking:

[ Dodano: 12-12-2011, 17:15 ]
o zapomniałam napisać Ika trzymam za was mocno kciuki :*

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”