Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

07 sty 2008, 23:51

Barbara pisze:A dzisiaj siedziala mi na kolanach jak siedzialam przed komputerem i jak weszlam na forum, to Asia zobaczyla zdjecie Antosia z misiem, to w podpisie, i mowi: "mija!" czyli misiu, no to ja do niej ze to jest misiu Antosia, i od tamtej pory jak widzi zdjecie Twojego Antosia mowi: "Atam" :-)

ojoj jak słodko buziaczek dla Asieńki :ico_buziaczki_big:

Kristi oj widze że konflikty z teściami nadal nie załoagodzone...niewiem co Ci napisać, ale wydaję mi się, że ciut za nerwowo zareagowałaś .. hmmm ja też jestem nerwowa i tez wiele błędów popełniam...ale kochaniutka pamiętaj że Nicolcia potrzebuje kontaktu z innymi, a widze że ma dobry kontakt, to nie jest nic złego, to jest dobre, babcia jest potrzebna dziecku....Córeczka Cie koca najbardziej na świecie w końcu jesteś Jej mamusią....ale pamiętaj że taka "zaborcziość" to nic dobrego.
Przepraszam jeśli napisałam ciut za "ostro" albo czymś Cię uraziłam....nie chciałam, bardzo cię lubię i martwię się
:588:

Co do Twojego teścia to Go nie rozumiem, Jego humorków... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 sty 2008, 12:08

Dzien dorby dziewczynki!

Maggie pisze:ojoj jak słodko buziaczek dla Asieńki :ico_buziaczki_big:

:-) dziekuje przekaze

Kristi, nie wiem to Ci doradzic, ale z tego co mowisz wydaje mi sie, ze powinnac troche mniej emocjonalnie do tego podchodzic... Moja Asia tez jest bardzo za babcia, ale wiem ze jak sie jej dzieje krzywda albo sie przewroci i cos ja zaboli, to pierwsze idzie do mnie.
A jesli chodzi o Twojego tescia, to go wogule nie rozumiem.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 12:53

oj Kristi, jak Cię gośc wkurza to go wyproś z domu !!! - jeżeli Ci się cos nie podoba w gościa zachowaniu to to powiedz bo inaczej męczysz siebie i małego Marcusa - a jeżeli nie jesteś aż na tyle zdesperowana to pogadaj jak nie z teściami to może z mężem .... no wkońcu jak tak to jest - Twoj dom - Twoja twierdza !!! ja np. oststnio powiedziałam mojej mamie że jak malwinka ją widzi to głupieje ale jak i mama widzi malwinke to dzieje sie z nią tak samo ... :ico_haha_01:

A moja teściowa była u mnie oststniio na urodzinach dzieci .... a na niedzielne imieniny kapika poprostu jej nie zaprosiłam - i znów pewnie przyjedzie do nas na kolejne urodziny dzieci .... ( a nie nie sorki - była przez dwa dni pod rząd - wybierała mi aKacperka ze szkoły - jeszcze latem )

[ Dodano: 2008-01-08, 12:03 ]
Ale pamiętaj ....bo ja nie do końca zgodzę się z zdziewczynami że Nicola potrzebuje babci .... (jest dużo dzieci które nie znają babć ... albo ich nie mają i jest ok) Nicola potrzebuje kontaktu z ludźmi .... ale Ty za niedługo chyba będziesz potrzebowała częściej dziadków .... gdy przyjdzie na świat Niunio ... będzie ciężej ... choć życzę Ci żeby Maleństwo było tak grzeczne jak Nicola

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 14:03

Dzien dobry Kochane
Na poczatek ciesze sie i dziekuje ze chociaz staralyscie sie mnie jakos pocieszyc..
Powiem tyle .. ze ja chce i niemam nic przeciwko zeby mala Nicole miala kontakt z ludzmi i z babcia.. ale nie zrozumiale jest do mnie to.. ze jak moze dziecko bardziej reagowac jak moze byc babcia wazniejsza dla dziecka jak mama.. Naprawde moja tesciowa przegiela w tym jednym momencie.. i to nawet przyznala mi moja babcia z ktora dzisiaj rozmawialam..
Pozatym nie rozumiem calkowicie mojego tescia ktory mowi mi ze sobie nie poradze jak sie urodzi Marcus.. i chcialby bardzo zeby ktos przyjechal np.moja babcia.. a ja wiem ze bedzie ciezej ale poradze sobie mimo wszystko.. i nie potrzebuje niczyjej laski ani nic..
A tesciowa to ja wiem ze kocha Nicole ale bez przesady.. dlaczego tak jest ze jak mala widzi babcie to az podskakuje a jak widzi mnie to no ja bez takiego entuzjazmu.. Bo to tylko mama.. Maggie czasami to naprawde jakbys byla obok i obserwowala cala sytuacje to bys mi przyznala racje.. a teraz wydaje ci sie ze ja przesadzam i jestem zaboracza.. A to nie tak jest.. Naprawde ja niemam nic przeciwko ze Nicole sie pobawi z babcia.. ale tesciowa tez czasami moglaby sie inaczej zachowywac.. jak widziala ze juz przyjechalismy z tego szpitala z zameldowania sie to mogla sie przestac bawic i skupic na nas a nie na Nicolce ale co tam .. teraz to bede miala przynajmniej spokoj od tesciow do soboty.. bo w sobote jedziemy na urodziny do mojego szwagra bo odprawia je wlasnie w sobote..

Aginka jesli chodzi o mojego meza.. On jest caly czas za swoimi rodzicami.. tak jest jakos dziwnie nauczony ze chocby rodzice to sa zaraz drudzy po Bogu i caly czas mam wrazenie ze sa dla niego wazniejsi... niz ja..
A ja niemam tyle desperacjii w sobie zeby powiedziec ze ma sobie tesc juz pojsc.. bo pozniej mi powie moj maz ze niby tescia wykorzystalam.. bo pojechal ze mna na te zakupy to w zamian moze piwo pic i siedziec i mi marudzic.. a ja niemoge sie stresowac.. boze moi tesciowie sa po prostu za blisko.. i dlatego raz mi sie wydaje ze jest ok a z drugiej strony caly czas sa jakies konflikty i caly czas sie tesciowie mieszaja.. tesciowka chce bardzo mi Nicolinke wychowywac.. a jak pokaze jej ze to ja jestem wazniejsza to juz odrazu jest zle.. bo jak ja moglam babcie obrazic.. :ico_olaboga:

Oj ciezki temat .. ale najbardziej mi wlasnie brakuje oparcia w moim mezu.. ktory caly czas idzie za swoimi rodzicami.. bo jak ja moglam sie tak zachowac.. To straszne jest.. :ico_olaboga: :ico_placzek:

Uciekam troche cos porobic w domu,bo Nicolinka zasnela a ja musze choinke rozebrac bo juz po swietach Buziaczki dla was i dziekuje ze jestescie i staracie sie mi chociaz w powlowie pomoc,doradzic.. :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

08 sty 2008, 15:19

witajcie kochane baboski

super wasze dzieciaczki już mowią duzo
mato od kilku dni tez w koncu zaczął mówić...powie..tatuś, tatko...dzidzia, am, na pytanie chcesz czy nie chcesz odpowiada nie cem

wiecie co..to chyba teraz taki okres nasze dzieciaczki przechodzą.Mati tez niedobry i złośliwy...czasem mam już dość...marek oczywiscie na mnie zwala ze to moja wina bo za bardzo rozpieszczam Matusia...ale łatwo mu mówic..go calymi dniami nie ma..widzi synka godzine dziennie i sie wymądrza!!!!!

Maggie, sliczne foteczki Antosia :ico_brawa_01:
Kristi, nie wiem co ci powiedziec..ciążka sytuacja z twoimi tesciami....tesc to juz w ogóle dziwny jest bardzo...chyba bym go ignorowala

a tesciowa..hmm..jak to z tesciową...ale moze ona chce dobrze..moze ona chce byc tylko najlepszą babcią dla Nicolki i ci sie wydaje ze chce ją ci zabrać

jak ja ide do szkoły i moja mam zostaje z Matim to ja sie wcale nie licze..wracam po 10 godzinkach a mati nawet nie chce isc do mnie na rączki......nawet jak ide do nich na godzinke to mati tulko babcia i babcia..to moja mam musi go przebrac..uśpić..nakarmić...ale ja absolutnie jej tego nie bronie.....ani nie jestem zazdrosna.....ciesze sie wrecz bo sobie odpoczywam
ale...to w koncuto moja mama z którą mam fantastyczny kontakt..nie wiem jak bym sie zachowywała gdyby to byla tesciowa.....

a ty pamietaj ze w brzuszku masz syneczka i nie powinnas sie denerwowac
współczuje ci badzo bo to cieżka sytuacja
pogadaj z mężem.....nie powinno tak byc zeby on trzymał ich stronę

a ty sobie doskonale dasz rade z 2 dzieciaczków!!!!! jestes fantastyczną kobitką i super mamą!!!!!!

[ Dodano: 2008-01-08, 14:21 ]
a my jedziemy 20 stycznia w góry..juz sie nie moge doczekać..w życiu nie byłam zimą w górach
boje sie tylko o matusia..jak zniesie podróż..on nienawidzi jazdy samochodem
milego dnia

[ Dodano: 2008-01-08, 14:27 ]
Barbara, widze ze Asia ma krzesełko uczydełko..Mati tez ma tą zabawke..ale jakoś go nie interesuje..dostal ją pod choinkę...otwieramy pudło a tam zdechła mysz :ico_szoking:
ciekawe czy to w supermarkecie sie tam dostala czy juz w fisher price' sie
oczywiscie oddalismy zabawke i dostlismy juz bez myszy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 sty 2008, 15:35

iza pisze:Barbara, widze ze Asia ma krzesełko uczydełko..Mati tez ma tą zabawke..ale jakoś go nie interesuje..dostal ją pod choinkę...otwieramy pudło a tam zdechła mysz :ico_szoking:
ciekawe czy to w supermarkecie sie tam dostala czy juz w fisher price' sie
oczywiscie oddalismy zabawke i dostlismy juz bez myszy :ico_olaboga:

Asia dostala to od mojego taty, bardzo go lubi, i nawet bajeczki na nim czyta :-) .
Mysz?? :ico_szoking: , to mnie zaskoczylas, no ja tez jestem ciekawa, czy to juz tam w fisher price.... Ja na szczescie w pudelku zastalam tylko krzeselko :ico_sorki:

Gory zima sa piekne, cos o tym wiem bo mieszkam w Nowym Targu :-) , a gdzie jedziecie jesli moge wiedziec?
Moze jakos Mati przetrzyma ta podroz i pozwoli Wam bez nerwow dojechac....

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

08 sty 2008, 15:48

witam :-D
Ada śpi to mam wolną chwilke :-D

Wielkie brawa dla Asieńki za nowe słowka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ada nauczyła sie ostatnio mowić: tata daj :-D

super foteczki Antosia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kristi wspołczuje trudnej sytuacji.Ja nie mam takich problemw bo teściow mam daleko i jak chcemy to do nich pojedziemy a jak nie to nie bo oczywiście oni do nas nie przyjadą bo mają za daleko :ico_olaboga: :ico_olaboga: .Odkąd Ada się urodziła byli u nas tylko 2 razy i w ogle tylko 2 razy w ciągu 4,5 roku jak tu mieszkamy ale nie tęskno mi.
Ja jestem w tej komfortowej sytuacji że moj mąż zawsze stoi po mojej stronie na szczęście.Kilka konfliktow bylo między nami.
Ostatnio teściowa sie na mnie obraziła ze powiedziałam że nie mam zamiaru do konca życzia wychowywać Ady na jednym pokoju i planujemy kupić sbie mieszkanie.Zupełny bezsens jakby zazdrościła że chcemy sobie polepszyć :ico_puknij: :ico_puknij: .A wynika to z tego ze teScie całe życzie mieszkają na jednym pokoju i wychowali tak 2 dzieci.Moim zdaniem to jest chore żeby matka nie chciała żeby jej syn z rodziną miał dobrze zw życiu i czegoś sie dorobił :ico_puknij: :ico_puknij: .Tak samo byli zazdrośni że kupiliśmy sobie lepszy samochod od nich i nie kontaktowali sie z nami dobry miesiac :ico_puknij: :ico_puknij: .Nie moge czasem zrozumieć takich ludzi ,nawet sie nie staram :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

08 sty 2008, 15:58

justyna25, zapomnialam wczesniej napisac , ze Adrianna sliczna jest..na tych fotkach cudne minki robi
to tez dziwni ci twoi tesciowie.....ja dziękuje Bogu bo ja naprawde nie mam na co narzekac..i jedni i drudzy rodzice by nam wszystko ddali zebysmy mieli tylko dobrze..oststnio jak mieliscmy bardzo trudną sytuacje finnsową to tesciowi sie popozyczali kase od znajomych zebysmy my tylko mieli ..i ratowali nas z ta budową jak tylko mogli....malo brakowalo a chcieli sprzedac samochód
cale szczescie kredyt juz mamy wiec długi wszystki pospłacalismy

basiu jedziemy do szklarskiej poręby....bardzo sie ciesze
jedziemy z grupką znajomych..ale on bedą mieszkac w innym osrodku bo juz wczesniej sobie rezerwowali...a my bedziemy sami....ale tez jest ok
ciesze sie bo są to 3 małżenstwa z malymi dziecmi ( Mirelka jest tylko o dzien starsza od matusia), wiec nie bedzie problemu z organizacją czasu....i bedziemy sie wymieniac w opiece nad dzieciaczkami zeby kazdy sobie choc troszke pojezdzil na nartach

czy byłyscie kiedys na takim wypadzie?? jak mam sie przygotowac?? u nas w szczecienie nie ma nigdy prawdziwej zimy wiec i ciuszki mamy takie lekkie..co mam kupic?? na pewno kombinzeon na zmiane Matusiowi

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 16:04

Kristi pisze:Aginka jesli chodzi o mojego meza.. On jest caly czas za swoimi rodzicami..

Kristi, To Ty to twarda kobitka jesteś bo ja w święta powiedziałam mężowskiemu że juz wiem po kim odziedziczył głupotę - po swojej mamie - i i jakoś specjalnie się tym nie przejął bo chyba wie że mam rację :ico_oczko: ( i wcale nie twierdze że jestem najmądrzejsza osobą na świecie)- ale my się w ten sposób właśnie kochamy - jak bardzo go kocham tak mocno go nienawidze :ico_wstydzioch:

Acha - popołudniu zadzwoniła pani z przychodni że w czwartek Malwinka ma szczepienie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: - wychodzi na to że będę w styczniu chodziła do pracy dosłownie w kratkę ... dzis mam urlop - czwartek urlop - piątek pół dnia urlopu (Kapik ma zabawę karnawałową i i dziemy z razem z Niunią) a potem mam urlop poniedziałek wtorek i w środę ... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

08 sty 2008, 16:05

iza pisze:justyna25, zapomnialam wczesniej napisac , ze Adrianna sliczna jest..na tych fotkach cudne minki robi

iza, dziękuje w imieniu Adusi i Agince rownież bo predzej zapomiałam :ico_wstydzioch:

iza to masz super że masz takich teściow i rodzicow
Ja o moich rodzicach lepiej nie będe nic pisać bo wstyd ,są rozwiedzeni i zajeli sie tylko swoim dalszym życiem

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”