Awatar użytkownika
Viola
Trzy tysiące lat minęło...

21 lip 2007, 13:57

Kinga dzielna byłaś....i w sumie szybki miałaś poród :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kinga_łódź pisze: chcieli mi nogi przywiązać ale nie zdążyli

:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
u mnie w szpitalu na szczęście tego nie praktykują!!

[ Dodano: 2007-07-21, 14:00 ]
Sylwia pisze: wydaje mi sie nie jestem w zadnej ciazy ze tylko cos mi sie uroilo

:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2007, 15:22

hello

kinga to sie naczekałas w tym szpitalu na ta maluche :-D
a moim zdaniem to jest zwykle chamstwo wygonic kobiete w ciazy ze szpitala bo niby miejsca nie ma :ico_puknij:

A co do zwierzatek to ja mam kotke, która wczesniej spała z nami w łózeczku ale pod koniec ciazy zaczelilismy ja uczyc zeby juz do nas do pokoiku nie wchodziła, i udało sie teraz moge by drzwi otwarte i ona jedynie zerknie przez próg ale nie wejdzie, a malucha to sie raczej boi i omija go wielkim łukiem, wiec narazie mam spokój :-D
Bedzie ciekawie jak maluch podrosnie i ja bedzie po mieszkaniu gonił :-D

basik334
Umiem skakać na skakance po całym forum

21 lip 2007, 16:03

Helołka!

My dopiero teraz - cały dzień byliśmy u rodziców, odwiedziłam starą koleżankę i spacerowałam z Jasiem :-)

Kinga, no to Cię trochę potrzymali w tych szpitalach, na szczęście już po wszystkim :-)

Buzia Jasia powolutku wraca do siebie, jeszcze ma dużo chrostek, ale wygląda lepiej niż wczoraj. Całe szczęście :-) Teraz kawaler śpi sobie jak aniołek - efekt spacerów - pozwalając mamusi przygotować obiad dla taty i zjeśc co nieco :ico_haha_01:

Dziewczyny z maleństwami - u Was też tak jest? non-stop bałagan w domu! Co posprzątam, to przyniosę z dworu stertę prania i od nowa!

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2007, 16:34

A ja dzisiaj mialam gosci na obiadku , wiec dobrze sobie pojadlam!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Jak tam forma mamusie? Dzieci ladnie spia? Moja mala na razie jest grzeczniutka, zobaczymy czy tak zostanie! To jest najgrzeczniejsze z moich dzieci, przynajmniej na razie!!! Mowilam do niej jeszcze w ciazy, ze ma byc grzeczniutka i chyba usluchala mamy! hihihi!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Zaczyna juz nawet regolowac ilosc karmien i robi mi przerwy 3-4godzinne, a w zeszla noc spala od polnocy do 6tej!!! super!!! Co prawda ze mna, ale mnie to nie przeszkadza! Uwielbiam i przez dwa miesiace bedziemy sobie tak spaly, opotem powolutku do wyrka! :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
abegano
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

21 lip 2007, 17:50

basik334, ano bałagan.... Ale ja nie mam co narzekac bo moje menżo siedzi w domu więc sprząta....... :ico_brawa_01:
Anulaf, ja narazie też śpię z malutką, w dzień wkładam ją do łóżeczka ale w nocy musiałąbym za często wstawać żeby ją nakarmić więc wyekspediowałam męża do drugiego pokoju........
Kinga_łódź, niezłe miałąś przeboje..........
U mnie było szybko i raczej bez większych problemów.....
Rano 29.06 czułam mocny ból w podbrzuszu więc przeszliśmy do szpitala. Bez torby i wogóle tak tylko. Tam podłączyli mnie do ktg, ale nie było zadnych skurczów. Jednak postanowili zostawic mnie na ginekologi. Więc moje menżo pognał do domu przyniósł mi torbę, laptopa parę filmów i masę gazet. Byłą godzina 9. I tak sobie do t16 grałam na laptopie słuchałam muzy czytałam gazetki. A brzuszek boalał coraz mocniej... O 16 zadzwoniłam do menża że chyba jednak się przejdę na położniczy.Reszta jak nakarmie...

barbapuppa

21 lip 2007, 18:01

witajcie

ale tu wieści, że nie wiem od czego zacząć

zauważyłyście, że tak naprawdę żadnego porodu nie da się porównać, każdy jest specyficzną historią, jedyną w swoim rodzaju...

co do zwierzaków, to ja też mam psiaka, który jest bardzo łagodny, jednak nigdy nie zostawiłabym go samego z żadnym z dzieciaków, pomimo iż ma 10 lat (po prostu nie wiadomo co może zwierzakowi strzelić do głowy), a co za tym idzie nie pozwoliłabym spać psu w jednym pokoju z dzieckiem, ani w naszym łóżku, bo przecież zwierzaki ganiają po polu, wąchają różne rzeczy, a dzieciaczki często lądują w łóżku rodziców, więc jakoś byłoby mi super niefajnie, gdyby pies tam leżał, a potem dziecko
a dzieci na hałasy, które słyszały w brzuszku nie reagują, więc nie masz się o co martwić Violu
basiu - ja odkąd mam Wiki mam bałagan, na początku to jeszcze codziennie sprzątałam zabawki, ale teraz sobie odpuściłam, po prostu robię to raz w tygodniu
a teraz doszła podwójna sterta prania i prasowania - niestety mój ślubny nie jest skory w tej kwestii do pomocy :ico_placzek:

a dziś w nocy Tadziu przeszedł samego siebie (w dzień jest super), po prostu budził się na papu co godzinę (może dlatego że u nas jest bardzo gorąco mimo wyotwieranych okien, a na burzę, choć zapowiadali raczej liczyć nie ma co), na dodatek o 4 nasza gwiazda przyszła do nas spać (ja już padnieta nie miałam siły jej wyganiać) w efekcie moje menzo z Wiki spali, a ja spacerowałam do rana do Tadzia
jestem wykończona :ico_szoking: - i właśnie takie mam oczy, bo choć się zamykają to staram się je mieć otwarte

basik334

21 lip 2007, 18:28

Kurcze, znów pomocy!!

Boli mnie prawa pierś, tak, że chyba się urwie :ico_szoking:

Dodam że to nie nawał, bo nie jest twarda. Jasio najadł się z lewej i wtedy odezwała się prawa :ico_placzek: Przyłożyłam go do niej ale mlasnął 2 razy i usnął. Temperaturę mam 37,1, ale nie wiem czy to nie od słońca, trochę siedziałam na dworze. Jak myślicie, to moze być jakieś zapalenie? Nie wiem o co chodzi... :ico_olaboga:

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2007, 18:31

Wspolczuje Basiu!!! Ja to wlasnie dlatego spie z mala, bo nie lubie tego wstawania!!! No i boje sie, ze rece niewytrzymaja , ze zmeczenia i upuszcza dzidzie! No bo jak sie jest takim padnietym to nawet na siedzaco mozna zasnac! Wole wiec karmic w noocy na lezacoi zasypiam sobie razem z dzidzia! Tak jest prosciej i spie cala noc, bo dzidzia z cycem w buzi ladnie spi i jak na nowo chce, to zmieniam strone i juz! :-D

[ Dodano: 2007-07-21, 19:06 ]
Nikogo tu nie me!!! Ide kapac mala! do jutra! :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 lip 2007, 21:25

witam.Wpadlam do was z wiadomosciami od Malolaty Kubus jeszcze w brzuszku ale Malolata jest juz w szpitalu od czwartku. Ma bole krzyzowe,spojenia i lekkie bole w dole brzucha. Wczoraj miala robiona probe oksytocynowa,pojawily sie lekkie skurcze ale nie wywolaly porodu :ico_noniewiem: W poniedzialek bedzie miala druga probe. mam nadzieje,ze wowczas cos sie ruszy :-D

No i pozdrawia was serdecznie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Viola

21 lip 2007, 21:26

iw_rybka dzięki....trzymamy kciuki za Małolatę!!!! pozdrów ją od nas :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-07-21, 21:27 ]
Anulaf gratuluję grzecznej córuni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”