Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2007, 14:50

Hej!

Karolas Wiesz, pójdę do lekarza niech powie w końcu co to jest bo jeśli to alergia- a może być bo mój T. był astmatykiem na tle alergii i tak jak Ty miał uczulenie na wszytsko dosłowie m.in. na jajko, chleb, pierze :ico_szoking: , więc może to to...Po świętach się wybieram bo już nie wytrzymam!

Oj, te choroby to Was nie chcą opuścić... Przesyłam zdrowotne całuski !

Qunick Zdrowiej, grzej się, żebyś na święta zdrowa była. No i pamiętaj, że baniek przechłodzić nie można bo podobno choroba będzie dłużej trwała i będzie cięższa- tak mówi moja teściowa bo też stawia bańki.

Lulu GRATULUJEMY ząbka! :ico_brawa_01:

Kajunia To nie możliwe, że tak szybko się coś w jedzonku zagdzieździło..ale wiesz co...sprawdź sobie mąkę bo w niej często siedzą robaki, ja tak miałam w wszytsko co miałam w szafce gdzie stała mąka musiałam wywalić bo zarobaczone było i ze sklepu to przyniosłam. Innej możliwości u Ciebie nie widze, nie ma szans!

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2007, 14:52

KAJUNIA25 zapomniałam ci napisac ze macie śliczną choineczke,cudowna jest :) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wiesz co ja od prawie 3 miesiecy gotuje Amelce sama obiadki, robie tak jak ty tyle tylko ze ja nie robie do słoiczkow tylko nakładam porcyjki do pojemniczkow po suroeczkach bo boje sie ze w zamrazalniku słoik mogłby pęknac ;). I robie tak ze rano jak wstaje wyjmuje z zamrazalnika i obiadek dochodzi do siebie a krotko przed podaniem Amelce wkładam do mikrofali i podgrzewam i tyle,odpukac nic nie było nie tak, nie wydaje mi sie zeby to miało wpływ temperatura czy proces rozmrazania na robaczki. Moze był w jakims warzywku jeden i niezauwazyłaś i sie rozmnozyły ;) no ciezko powiedziec ale nie zrazaj sie gotuj dalej-nosek do góry :-)
QUNICKale cie wzięło oj kuruj sie biedaczko kuruj i ty juz Iza chorki ajajaaaa,a ja jutro ide z tymi moimi plecami kurczeeeeeee bo faktycznie sie sama marwie ;)

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

17 gru 2007, 15:56

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!
No ja już z tej całej paniki wszystkie warianty brałam pod uwagę!
Ale jak pisze katelajdka i małgorzatka - możliwe że to od mąki!!! Takie robaczki też właśnie często w ryżu się zalęgają!!
OOO to teraz już bedę wiedziała!!! Dzięki!! Tą cholerną mąkę od razu wyrzuciłam!!!
Jestem spokojniejsza bo myślałam że źle coś przyrzadzam!!
Raz jeszcze dziękuję :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
olala
4000 - letni staruszek

17 gru 2007, 16:25

Czy znacie jakis program do redukcji czerwonych oczu na zdjęciach?
Bez lampy niestety w pomieszczeniu moim aparatem wychodzą kiepskie zdjęcia a z lampą no to czerwone oczy.

Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!

17 gru 2007, 17:10

olala, ja mam taki ACD FotoCanvas Lite v2.0 był razem ACDSee i chyba go mam za darmo - zmniejszam nim tez zdjecia bo jest bardzo prosty

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 gru 2007, 17:53

Karmienie piersią ja nadal karmię i chciałam tak do roczku, pediatra namawiała mnie na dłuższe karmienie ze względu na ten "geograficzny język " Joasi - podobno może jej sie jakaś alergia wykluć jak ją odstawię od piersi więc narazie sama nie wiem kiedy skończymy :ico_noniewiem: Po drugie też Asia zasypia mi przy cycu - to jeszcze mogłabym zmienić ale w nocy to już sobie nie wyobrażam wstawania co chwilę i usypiania małej jakoś, a tak biorę ją do mnie i ona sobie ssie ile i kiedy chce i w miarę jestem wyspana - a jak nie chcę jej dać cyca to jest płacz, zamknie się tylko jak podam wodę, ale to na krótko działa i np po pół godzinki znów sie obudzi, no i wstawać muszę a tak tylko wyciągam cycolinka i śpię dalej. Po 3: Joas do tej pory żadnego innego mleka nie piła i nie chce mi się tracić kaski na mleko skoro mam swoje :-D tak więc nie wiem kiedy koniec nastąpi ale martwię się bo w marcu mam delegację tygodniową i jak do tej pory będę karmić to co??? A mój szef nie wyobraża sobie , że mogę odmówić wyjazdu - prędzej mnie zwolni :ico_placzek:

piekarnik my też na szczęście mamy tak zabezpieczony fabrycznie jak katelajdka ale ostatnio Joaś wymyśliła sobie, że fajne jest lizanie drzwiczek tego piekarnika bo są szklane :ico_noniewiem: całe szczęście były zimne

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

17 gru 2007, 18:18

lulu
Choinka jest żywa :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 gru 2007, 18:35

wszystkiego najlepszego dla Filipka i Magdalenki z okazji 10 miesiaczków :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
olala
4000 - letni staruszek

17 gru 2007, 18:37

qunick, ja do acdsee nie mam tego programu, ale znalazłam program Picasa2 przed chwilą, który jednym kliknięciem redukuje efekt czerwonych oczu i calkiem dobrze to wygląda.

Awatar użytkownika
qunick

17 gru 2007, 18:52

karmienie piersia jak juz pisałam parokrotnie Zuzie karmiłam prawie dwa lata. Ale pod koniec to juz był koszmar - budziła sie co godzine, była juz duza wiec było mi koszmarnie niewygodnie, kregosłup mi siadał. nine mam w planach karmic do roku ale co z tego wyjdzie to nie wiem bo sama ja ucze głupot podajac jej w nocy piers zeby jak najszybciej zasneła. No i teraz tez ja karmie zeby sie uspokoiła bo jest marudna a za pozno juz na drzemke...

[ Dodano: 2007-12-17, 17:53 ]
olala, o własnie tez miałam i zapomniałam o nim!

SERDECZNE ZYCZENIA DLA FILIPKA I MAGDALENKI! :ico_tort:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”