Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 lis 2008, 12:12

Kamila..ja nie wiem.....moze poczekaj jeszcze troszke ...albo podaj :ico_noniewiem: ktory to dzien temperatury?
do 3 dni mozna dawac nie?a potem do lekarza....

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 12:14

witam szalone zakupoholiczki

zbora mi w tej zielonej kiecce przeszkadza tylko o coś czerwonego na koronce, a tak jest ok, Kinga miała takie 2 na świeta zeszłoroczne, ale tylko dlatego, że je dostała. nie wiem czy sama bym kupiła takie ubranko... pewnie w ogóle bym na nie uwagi nie zwróciła :ico_haha_01:

zbora dobrze, że chociaż ty stanęłaś w moje obronie odnośnie kanapy :-D a raczej tego materaca... :-D

ciuszki... Kinga ma ich dużo, bo mam jeszcze zapasy, które dostałam od znajomej po jej dwóch córkach... ale generalnie większość to raczej takich domowych... takich wyjsciowych to ma kilka :) a i wczoraj sie bluzki dorobilysmy dla Niuni :-D

Ewcik, :ico_brawa_01: za kompromis

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 12:14

Dziś 3 dzień, ale wczoraj o tej porze był już po Nurofenie i czopku bo miał ponad 39 ... Zobaczę za godzinę, niech sam próbuje zwalczyć ...

Dzwonię do pediatry ale nie odbiera, pewnie jest w pracy i ma pacjentów, spróbuję później bo jednak chciałabym go dziś skontrolować żeby się uspokoić.

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 12:17

kamizela, ja bym poczekała jeszcze z podaniem nurofenu czy czopka.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 lis 2008, 12:29

Kamila to dzwon,ale moze sie okazac ze juz jutro bedzie po goraczce nie? :ico_noniewiem:

Doris,Ty to chyba ogolnie malo ciuchow Kini kupujesz co?bo duzo dostajesz nie?no i pewnie to duza oszczednosc :ico_noniewiem: choc ja lubie sma dobierac Mayci garderobe bo mi nie wszystko sie podoba i nawet jak bym dostala ciuszki a by mi sie nie spodobaly to bym i tak nowe kupila :ico_noniewiem: wiec moze i lepiej ze malo dostaje :ico_noniewiem: kilka sztuk dostalismy jak ktos z PL nas odwiedza ale to roznie z gustem wychodzilo...niektore fajne a niektore odpadly nieuzywane...a szkoda bo wiem ze w PL duzo kosztowaly a tu za grosze duzo lepsze bym kupila :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

17 lis 2008, 12:33

małoda śpi już półtorej godziny, ale chyba zaraz się obudzi, bo zaczyna się wiercić.

doris, kanapę dopiero co dojrzałam i powiem tak: ja takiej bym nie kupiła do spania dla dziecka, właśnie ze względu na gąbkę i przez to ze sama spałam przez rok na podobnej (tyle że wersja dla dorosłych), ale skoro Ty uważasz że Kindze będzie na niej wygodnie to ok.
Ala śpi na materacyku gryczano-piankowym (układ gryka-pianka-gryka), u znajomych śpi na piankowym i jest jej za miękko. Kiedy przyjdzie czas na większe łózko dla Ali pewnie też coś twardszego kupimy, bo to zdrowiej dla kręgosłupa no i Ala przyzwyczajona.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 lis 2008, 13:09

hmmm ja z tym spaniem to powiem tak,w domu spalam zawsze na rozlozonej rogowce i ona miala zalamanie w jednym miejscu ..przywyklam ale czesto wsawalam rano"polamana"...tutaj w UK mielismy na poczatku pojedynczy materac,ło matko...sprezyny wylazily tak ze czasem jakas piers mi utknela w sprezynie...bol nieziemski po takie nocy czlowiek nie wie co sie dzieje-9mcy dalismy rade ...dlatego kupilismy porzadne loze z konkretnym materacem...najgrubszy jaki byl w fabryce...wygodny niesamowicie...nie miekki i nie twardy....i spimy na nim z Maya wiec jej tez jest wygodnie na bank!!!!jak kupowalismy lozeczko to nam tu bylo obojetne bo i tak chcielismy zeby Maya z nami spala na poczatku....a materac byl gratis do lozeczka,piankowy gruuuby...ale jast bardzo twardy,nawet za twardy i Maya na nim nie ulezy raczej :ico_noniewiem: .....fajnie robi za kanape :ico_oczko:

Ewck,taka pianke dla doroslych tez mielismy na starym mieszkaniu jako lozko dla gosci...i po roku wyjechala na smieciowisko bo sie wylezala tak ze siedziec sie nie dalo a spala na niej moja kumpela jak byla u mnie przez 6mcy :ico_noniewiem: ....i dlatego pytalam Doris jak sie miewa fotel bo moze ta gabka jakas wytrzymala jest i lozko spelni swoja funkcje :ico_noniewiem: tu nie ma takiego wyboru w materacykach jak w PL ...my poprostu kupimy Mayci sprezynowy materacyk w Ikea jak przyjdzie czas :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-17, 12:25 ]
dziewczyny gdzie jestescie?poniedzialek juz,czas wrocic w obroty forum!! :ico_oczko:

Kamila,jak goraczka ,rosnie?

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

17 lis 2008, 13:37

GLIZDUNIA, ja jestem :-D próbuję posprzątać, ale Ala mi nie pozwala i jeszcze przed chwilą dostałam @ i umieram

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 13:46

Daria zmierzę małemu temperaturę gdzieś za godzinę, nie chcę go męczyć bo mierzę mu w dupce i on na sam widok termometru zaczyna płakać ... Ale nie ma kolorków na buzi więc mam nadzieję, że nie rośnie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-17, 12:47 ]
No i dziś podobnie jak wczoraj nie wyjdę z nim na dwór :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 14:03

GLIZDUNIA, ja kupuje młodej ciuszki tylko na wyjście :) takich po domu do wybrudzenia, zniszczenia ma pełno :) właśnie od tej mojej znajomej po dwóch córach. z gustem to różnie bywa, ale po domu może chodzić ubrana "nijak" w końcu to nie pokaz mody :)

co do tego fotela - Kinia siada na nim często i nie ma żadnych odkształceń. kanapę kupimy tak jak pisałam nie będziemy musieli tachać ze sobą łóżeczka z warszawy do Gdańska - będzie na miejscu u rodziców spanie dla Kiniulki :) a przez najbliższe półtora roku dość często będziemy przyjeżdżać do Gdańska ze względu na moje studia :)

ja poprasowałam, a miałam taką górę że :ico_szoking: uzbierało się przez tydzień sporo...

młoda marudzi przed zaśnięciem...

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”