betty0704
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

19 mar 2009, 09:35

Ja robiłam całkiem podobnie jak wy dziewczyny czyli gumka i tak było aż do piątego miesiąca. Poźniej kupiłam spodnie ciążowe, bardzo fajne, oczywiście dostałam gwarancje od sprzedawcy ze wytrzymam w nich do konca ciąży...a tu juz mi pękły :ico_placzek:
Dziewczyny mam do was pytanie czy macie juz poczynione zakupy chodzi mi o łóżeczko,wózek itp.bo mnie strasznie korci aby juz kupic,ale nie potrafie sie jeszcze zdecydowac.

monis
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

19 mar 2009, 09:42

Dziewczyny mam do was pytanie czy macie juz poczynione zakupy chodzi mi o łóżeczko,wózek itp.bo mnie strasznie korci aby juz kupic,ale nie potrafie sie jeszcze zdecydowac.
ja pod koniec miesiąca wybieram sie na zakupy i bede kupowała po troche

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

19 mar 2009, 13:36

ziolo007 juz jestes w 30 tygodniu :ico_oczko:
macie juz poczynione zakupy chodzi mi o łóżeczko,wózek itp
ja mam kupione juz wiekszosc rzeczy - łozeczko , zamowilam posciel, przewijak, reczniki, kocyki, rozki i takie pierdoły
Wozek kupie dopiero w maju bo szkoda gwarancji ale tez juz mamy upatrzony :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-03-19, 17:33 ]
a co tu taka cisza? :ico_nienie: :ico_nienie:
ja wlasnie palaszuje nalesniki z dzemem :ico_sorki: :ico_sorki:
jak bede marudzic ze jestem gruba to ignorujcie to :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 mar 2009, 18:55

Bylam dzisiaj w szkole rodzenia z mezem. Prawda jest taka,ze juz wszystko wiedzialam, bo bardzo duzo czytalam na temat ciazy. Jedyna rzecz, ktora tutaj jest i mi sie nie podoba to to, ze nawet jak wody odejda i nie ma sie regularnych skurczy co 5 min, to nie przyjmuja do szpitala. Trzeba miec rozwarcie 3cm. W kazdym badz razie potrafia odsylac do domu po kilka razy. :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Dzwonilam przed chwila do mamy i jej mowie, troche ze zloscia,ze pojade do szpitala jak juz dziecko bedzie wychodzic, na co moja mama, to urodzi sie wtedy z porazeniem. Odechcialo mi sie juz rozmowy z nia.
Chyba nie rozumie jaki to jest dla mnie stres. Nie mam samochodu, wiec mam taksowka jezdzic po kilka razy w bolach? Moja kolezanka, ktora niedawno rodzila w Londynie zostala przyjate z 8,5 cm rozwarcia, a wody odeszly jej tydzien przed porodem. Przeciez to jest niebezpieczne.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

19 mar 2009, 19:40

ziolo007, ja sie nie znam na tym i nie mam pojecia kiedy jedzie sie do szpitala, ale w PL tez jak nie ma regularnych skurczy to z reguły odsyłaja... :ico_noniewiem: Bo w sumie po co meczyc sie tyle w szpitalu lepiej przeczekac te skurcze przepowiadajace w domu
a jezeli chodzi o wody to nie mam bladego pojecia

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 mar 2009, 22:20

Tak to racja, jesli skurcze nie sa regularne nie ma co jechac, zreszta, mozna je miec juz dwa tyg przed porodem. Pozniej sa co dwie godz, co godz i tak sie zbliza do co 5min. Tylko skad ja mam wiedziec kiedy jest rozwarcie na 3cm. Po prostu nie chcialabym zeby mnie odsylali do domu. Tutaj proponuja pochodzic na swiezym powietrzu i wziasc prysznic. Dopiero jak sie zrelaksujemy nastepuje rozwarcie. Jak bedziemy spieci, to tylko przedluzymy caly ten proces.
Moze i wczesnie sie przejmuje, ale ja lubie wszystko wiedziec z duzym wyprzedzeniem.
Strasznie bola mnie dziasla :ico_placzek: Gorne i dolne, tak,ze mam ochote zeby powyrywac.
Ide cos zjesc, bo chwilke sobie pospalam.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

19 mar 2009, 22:56

Tylko skad ja mam wiedziec kiedy jest rozwarcie na 3cm
nie mam pojecia :ico_olaboga:
Pojde w poniedziałek to zobacze co ciekawego powiedza moje polozne :ico_sorki:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

19 mar 2009, 23:01

Bo w sumie po co meczyc sie tyle w szpitalu lepiej przeczekac te skurcze przepowiadajace w domu
a jezeli chodzi o wody to nie mam bladego pojecia
ramonka, masz racje z tym, lepiej posiedziec chwilke w domu, zreszta najpierw jak sie cokolwiek zacznie to dzwoni sie do swojego lekarza i ona lub on stwierdzi kiedy jechac, jesli wody odeszly to odrazu sie jezdzie.
Moja kolezanka, ktora niedawno rodzila w Londynie zostala przyjate z 8,5 cm rozwarcia, a wody odeszly jej tydzien przed porodem. Przeciez to jest niebezpieczne.
W takim wypadku to mogla dziecko stracic, przeciez dziecko nie przezyje bez wod plodowych.

ramonka, ja mam cesarke bo juz pierwszy porod mialam przez cesarskie ciecie.

Ja tez za bardzo nie mam juz teraz ubran, ale nie chce nowych kupowac, szkoda mi pieniedzy, wole przeznaczyc na dzidzie.
Ja mam sporo rezeczy po pierwszym synku, no i zazelismy juz ustawiac pokoj dla dzidzi i moj maz juz zlozyl lozeczko w ten weekend, musze go tylko dobrze umyc bo jest zakurzone i pokoj dobrze wysprzatac, a pozniej to zajac sie przegladaniem ubranek. Jesli cie juz korci to ja bym juz szla kupowac, bo czym wieksza bedziesz to mozesz sie bardziej meczyc i tak zostawiac wszystko na ostatni miesiac do zrobienia to tez za duzo, a tez nigdy nic nie wiadomo kiedy dzidzia zdecyduje sie wychodzic. :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 mar 2009, 23:05

Ilka79, po odejsciu wod plodowych w ciagu 24 godz powinno sie urodzic. Mam nadzieje, ze wraz w odejsciem wod pojawia sie od razu bole.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

19 mar 2009, 23:16

Mam nadzieje, ze wraz w odejsciem wod pojawia sie od razu bole.
a wogole moze sie zdarzyc tak ze wody ochodza a skurczy nie ma?
Bo mi to sie kojarzy ze najpierw boli :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”