HEKKATE zeby miec płatny wychowawczy to trzeba najpierw miec rodzinne a zeby je miec dochody nie moga przekroczyć 504zł na osobe a u nas przekraczamy o 12zł
.
IWONA77 no z tym odginaniem to jeszcze chyba nasze dzieci maja prawo,poczekaj jeszcze jakis czas moze wkrótce przestanie sie tak chwiac i odchylac. Ja pamiętam, ze kacpi np. do 3 miesiąca to musielismy mu cały czas trzymać główke bo długo sie chwiała i odginał a Amelka za to juz z dwa tygodnie sama trzma albo nawet i dłuzej juz i jej tak nie musze pilnowac głowki ale za to pilnuje plecków bo tez jak szuka lampy to sie wygina hi hi :)
IWONA a jesli chodzi o chrzestnych to ja ci powiem ze ja mam dwie siostry,jedna jest juz chrzestna Kacperka i moja cała rodzinka była święcie przekonana,ze do Amelki wezme druga siorę ale mi to nawet przez chcwilke nie przeszło przez myśl bo ta własnie druga siora nie ma za grosz podejscia do dzieci,nie przyjezdza do mnie za czesto w sumie ta druga tez nie bo nie maja niby czasu hi hi ale chodziło mi głownie o podejscie mojej siostry i to jak widziałm jak sie zachowuje do kacpiego to juz mi dała obraz więc jej dlatego nie wziełam. Przy wyborze chrzestnych kierowałam sie własnie głównie tym ze z siostrą meza mam czesty kontakt,blisko mieszka i w ogóle bardzo mi pomagała przy kacpim dlatego ja własnie wzięłam na chrzestna Amelci ia chrzestnym jest nasz przyjaciel,nikt z rodziny poprostu najlepszy kolega meza bo czesto sie widujemy i własnie dlatego :)
BANANY-ja poczatkowo jałam po pół banana nawet nieraz jeszcze mniej i takimi kawałkami raz na tydzień a teraz jem juz całego banana i to co pare dni i nic Amelce nie jest po bananie. Musisz spróbowac,właściwie to teraz co bedziemy chciały dołączyc do naszej dietki to jest i tak na zasadzie prób i błędów :), jak sie nie zje to nie bedzie wiadomo czy mozemy to jesc czy nie, bo np. szwagierka nie mogła jabłek jesc bo małą wysypywało a ja jem i nic nie jest.