Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!

21 lis 2007, 17:11

Jestem jestem :ico_oczko: Obserwuję Was z ukrycia :ico_oczko:
Cieszę się, że się troszkę lepiej czujecie! Nie zmieniajcie jednak trybu zycia i odpoczywajcie jak najwięcej!Jestem z wami duchem kochane lutowianki!
A ten napój Tagar pobudził moją wyobraxnię i chyba zaraz sama sobie cos takiego nagotuje:) Kiedyś moja psiapsióła zrobiła mi prezencie pomarańcze, w którą powbijane były goździki jeden przy drugim na całej powierzchni. Wiecie jak to niesamowicie pachniało? Własnie taki ma cel, pochłania inne zapachy a samo daje bardzo intensywną woń, póki nie uschnie.Stawia sie na półce i się wącha:) Super sprawa!pewnie podobnie pachnie do tego napoju! Musze go sobie koniecznie zrobić :ico_oczko:

A ja dalej biegam na uczelnie, zaliczam ile mogę, żeby nie mieć zaległości, pisze prace mgr, robię w firmie męża marketing (+PR,HR,reklama).Chodzę do szkoły rodzenia, ale nie mam czasu na tygodniu ćwiczyć oddechów. Może bliżej świąt to opanuje. Poza tym wszystko u mnie dobrze, czujemy sie z dzidziulkiem bardzo dobrze i mam nadzieje, że tak już dotrwamy te ostatnie 10 tygodni :ico_sorki: Czego i sobie i Wam kochaniutkie zycze!
Buziaki

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

26 lis 2007, 16:40

Hej, co u Was dziewczynki? jak brzuszki, jak dzieciaczki, jak zdrowko?

ja wytrwale leze i fiola juz dostaje, ale wytrzymam ile sie da!!! brzuch nadal mi czasami twardnieje i jest jak skala, pewnie i miewam skurcze nieregularne, ale biore fenoterol, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok.

mala mnie kopie jak szalona, malo spi i ciagle mame obija.

napiszcie, co u was slychac?

papa, buziaczki

anietka84
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

30 lis 2007, 00:14

witam!
miło poczytać o dziewczynach które są na tym samym etapie ciąży co ja :-) tzn jakiś 30 tydzień i przewidywany termin porodu to koniec stycznia początek lutego więc już naprawdę blisko :-D . ogólnie czuję się bardzo dobrze, biorę tylko witaminki i smaruję się fissanem, tak pozatym wszystkie wyniki są ok :ico_brawa_01: .
Lekarz mówi że urodzę dziewczynkę a ja wiem to od samego początku, że w żebra na wykładach kopie mnie właśnie Majka :ico_ciezarowka:
Pozdrawiam wszystkie styczniówko- lutóweczki

Awatar użytkownika
żona

30 lis 2007, 10:17

anietka84, witamy! Fajnie, że do nas dołączaśz. jak tam przygotowanie do przyjścia maleństwa na świat? Boisz się troszkę? Chodzisz do szkoł rodzenia? opowiedz nam coś może jak masz ochotke;)
A co to jest ten fissan?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

30 lis 2007, 10:20

żona, a jak Ty się czujesz??

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

30 lis 2007, 16:45

anietka84, witaj :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
żona

01 gru 2007, 10:18

Joanna24, dobrze, dziękuję :ico_oczko: Tylko jakoś tak ten czas mi ucieka, mam wrażenie, że dopiero co zrobiłam test, a tu proszę już niedługo będę miała przy sobie upragnione maleństwo :ico_oczko: Teraz zajmuje się głównie kompletowaniem wyprawki, nauką,żeby jak najwięcej podgonić, budową domku no i oczywiście w pierwszej kolejnosci moją dzidzią :ico_oczko:
A Ty Joasiu jak się czujesz? Co słychać?

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

01 gru 2007, 23:21

Fissan to krem na rozstepy - tez go uzywam, tzn zanim mi wyjda. W aptece za niecale 30 zl mozna go dostac.

Dziewczynki, czy macie jakas liste rzeczy ktore trzeba przygotowac do szpitala dla nas, dla dzidzi? Ja nic nie mam i niestety ruszam sie juz coraz mniej wiec musze meza do sklepu wyslac... ale co on ma kupic? :ico_olaboga:

Ja jestem prawie pewna ze urodze wczesniej, jak nie na dniach. Moj gin jest troche przestraszony i mowi mi ciagle ze musze wytrzymac jeszcze 5 tygodni, ale mowi ze stan jest kiepski. Kaze mi lezec i wstawac tylko do toalety przez 5 tygodni. Nie wiem co zrobi potem. Wysle mnie do szpitala? Fajktycznie jak tylko sie lekko rusze to prawie mdleje z boli i skurczy. Wiec zaczynam sie przygotowywac na to ze moze to sie stac w kazdej chwili... Mam tylko nadzieje, ze teraz juz moje dziecko przezyje jak sie urodzi...

Z jednej strony chcialabym juz miec dzidzie na swieta... a z drugiej chce zeby bylo zdrowe wiec im dluzej w brzuszku tym lepiej.

Niezle jestescie z tymi wykladami! Twardzielki :-D :ico_brawa_01:

karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

02 gru 2007, 10:44

ja juz mam wszytko zakupione,no prawie oprócz butelek i tp,ale ubranka ,wózek łóżeczko wszystko jest,ostatnio dostałam 2 wory ubran dla dzidzi,wszytskie sa dla dziewczynki bo rózowe :-D ale facet tez bedzie w nich sexownie wygladał :-D .

Tagar,do szpitala to przygotuj sobie na poczatek po 3 komplety dla malucha tzn:body,kaftaniki,spiochy lub pajacyki,czapeczki,skarpetki.Do tego musisz miec swoje pieluszki i chusteczki.

a dla siebie to 2 koszule,i takie ogromne podpaski bo z lignina miedzy nogami niejest zawygodnie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

02 gru 2007, 11:19

hej dziewczynki,

Tagar, lez plackiem i stosuj sie do zalecen lekarza! Wytrzymasz, ja juz sie przewzyczailam, mozna sfiksowac, ale warto dla faktu, zeby nasze dzidzie byly zdrowe. Kazdy dzien sie teraz liczy, bo malenstwa nabieraja cialka, ale najwazniejsze jest, ze w tym czasie, wlasnie do 34 tyg. beda rozwijaly sie plucka. Dzieci urodzone przedwczesnie maja ogromne klopoty zdrowotne, sa bardzo silne, ale wiele przechodza zlego, wiec dajmy im troszke czasu na to przyjscie na swiat. Wiadomo, ze co sie stanie, to sie nie odwroci, ale ja ciesze sie, jesli mija kolejny dzien, tydzien, choc tak wolno mi one mijaja.

Tagar, jak ty odczuwasz skurcze? czy to jest bol podbrzusza? tak bardzo boli? mi twardnieje brzuch, ale z reguly jest on twardy przez caly dzien, wiec nie wiem sama, czy to skurcze, czy co. Lekarze tez za bardzo nie wiedzieli. Mowili, ze skurcze...Ciagle sie mnie pytali, czy przed ciaza nikt nie stwierdzil, ze mam cos nie tak z macica, z jej budowa. Brzuch mam napiety, skora bardzo trudno mi sie rozciaga i czuje sie jakby miala mi peknac, cholercia taka moja jakas uroda. Ale z drugiej strony musialam miec skurcze, skoro sie skrocila szyjka.

Troche sie dziwie, ze nie lezysz w szpitalu, skoro lekarz jest przestarszony i masz skurcze tak bolesne, mi dawali w szpitalu kroplowke, ktora wyciszyla te skurcze, choc nie byly tak bolesne.

A czy lekarz podawal ci wage dzieciatka? czy mowil, jakie jest teraz duze?
zwiekszyl ci dawke fenoterolu?

DAMY RADE!!! MUSIMY WYTRZYMAC JESZCZE PRZYNAJMNIEJ KILKA TYGODNI, JA TAK MODLE SIE, ZEBY DO POLOWY STYCZNIA!!! WTEDY JUZ BEZPIECZNIEJ!!!

Trzymaj sie cieplutko, lez na lewym boku jak cskurcze Cie zlapia i odpoczywaj, da sie przezyc, to naprawde juz niedlugo.

[ Dodano: 2007-12-02, 10:21 ]
Ja ide do gina w srode....tez sie bardzo boje, co powie.....mam wrazenie, ze szyjka znow sie skrocila, bo nie daje rady pigulki wepchnac :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”