dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2009, 15:32

no ja ciuszki mam nadzieje ze po kuzynkach dostane bo tez im oddawalam... lozeczko mamy po Mateuszu,wozek tez. tylko pieluchy, jakies kosmetyki(ale tego nieduzo bo wiem co potrzebuje). butelek i smoczkow licze ze nie bede potzrebowac :ico_oczko:
ja tez czesto kupuje w lumpkach :-) dla siebie i Mata wiec pewnie dzidzi tez bede kupowac. tylko najpierw sie musze zorientowac co dostane. a pieluchy jednorazowe chyba kupie na necie. dla Mata kupowalam jak byl wiekszy i byly fajne. calkiem jak pampersy a duzo taniej. tylko trzeba wieksza ilosc kupic to za przesylke sie nie placi :-D na stronce pieluchy.net :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 cze 2009, 18:24

meg - juz my cie tu wyleczymy z tych zabobonow :ico_nienie: Zaczniemy wklejac zdjecia nowych zdobyczy to zobaczysz,polecisz do lumpka po cos dla dzidzi :ico_nienie: Jak wiesz,a moze nie wiesz,na naszym forum w zeszlym roku w grudniu mielismy straszna tragedie - nasza kolezanka dzien ( albo dwa,juz nie pamietam) przezd zaplanowana cesarka starcila synka,wiec jak widzisz co ma byc to bedzie,nie my decydujemy o tym,czy nasze bobaski beda z nami,czy pojda odrazu do nieba.Zadne zabobony tutaj nie pomoga.A do szpitala musisz juz miec ciuszki dla dzidzi i jak wrocisz,tez musisz miec w co ja ubrac,bo nie bedzie czasu na bieganie po sklepach :ico_nienie:

Przepraszam,ze wyciagnelam ta tragedie,moze nie powinnam podawac tu przykladu Kacperka ale mysle,ze to dowod na to,ze nie my decydujemy o naszym losie...
[*] dla Kacperka,skoro juz o nim mowa....

No i oczywiscie to kazdego indywidualna sprawa kiedy kupuje,ja wole stopniowo ze wzgledu na finanse :ico_oczko:

dorotaczekolada, nie znalam tej strony :ico_szoking:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2009, 18:43

dorotaczekolada, nie znalam tej strony
no mi kiedys tak wpadla w oko :ico_oczko: nie chce reklamowac ale mi akurat odpowiadalo :-)
ja akurat zabobanami sie nie przejmuje tylko mysle ze mam jeszcze czas.. :-)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 cze 2009, 11:16

jak byłam u Rodziców to kupiłam dla córci mojej kumpeli (niedawno urodziła) śliczną sukieneczkę :ico_brawa_01:
a dla swojego dziecka też wzięłam kaftanik i spodnie ogrodniczki :-) w sumie ubranko na 3 do 6 m-cy ale podobało mi się.

Niektórzy (zwłaszcza moja babcia) od razu z krzykiem na mnie po co to kupować wcześniej :ico_szoking: :ico_zly:
ale ja mam to gdzieś. Wiem, że nie wierzę w takie rzeczy. Wierze, że jak Bóg da Maluszek będzie z nami i żadne ubranka ani zakupy tego nie zmienią :-)
w szafie mam jeszcze kaftanik a z Mężem (wariaci) śpimy z maleńką skarpetką w łóżku :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 cze 2009, 12:22

No to się doigrałam. Wczorajsza wizyta u ginekologa zakończyła się zwolnieniem lekarskim na razie do 22 lipca, ale wszystko wskazuje na to, że to już do końca. Na początku wszystko było oki. Pogadaliśmy, zrobił mi cytologię, no a potem okazało się, że mam skróconą i miękką szyjkę macicy :ico_placzek: Od tej pory muszę leżeć w łóżku, bo nawet siedzenie czy chodzenie może pogorszyć sprawę. Na szczęście nie ma jeszcze rozwarcia, bo inaczej wylądowałabym w szpitalu. Jestem przerażona, bo to dopiero 17 tydzień. Najgorsze, że od miesiąca czekałam na ten weekend, miałam jechać do rodziców na 30 rocznicę ślubu, miałam się w końcu spotkać z bratem i jego żoną, a przede wszystkim małą Mają. Bardzo za nimi tęsknię. A teraz nigdzie nie pojadę :ico_placzek:
Za dwa tygodnie mam iść na kontrolę, czy mimo leżenia się sytuacja nie pogarsza.
Nastrój niewiele poprawiło mi to, że mogłam posłuchać bicia serduszka mojej kruszynki. Bije miarowo i tętno ma na poziomie 147, więc wszystko jest oki.

Ehh muszę się z tym jakoś uporać, póki co mam doła i cały czas płakać mi się chce. Wiem, że mogło być gorzej i dobrze, że dość szybko wykryliśmy problem, lekarz twierdzi że stąd mogą być moje problemy z bólem pęcherza. Teraz muszę się uzbroić w cierpliwość i nie przemęczać się...

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

25 cze 2009, 13:08

Shiva, to teraz leż i nic nie rób :ico_nienie: a wszystko będzie dobrze, ja z 2 ciążą miałam robiony szew Macdonalda (coś takiego :-D ) bo miałam rozwarcie no ale i tak mi pościł częściowo, i 2 miesiące chodziłam z rozwarciem 3 cm, a na końcu jak przyszło do zdejmowania to dzidzia i tak nie chciała wyjść :ico_oczko: teraz są metody więc nie ma co się załamywać

Awatar użytkownika
zaczarowana

25 cze 2009, 13:29

teraz są metody więc nie ma co się załamywać
racja, Shiva nie ma co sie załamywać

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 cze 2009, 13:47

Shiva trzymaj się, będzie dobrze to przejściowe.
Skoro tęsknisz za rodzinką to może niech Oni odwiedzą Was.

I nic nie rób, wiem jak to może dołować ale książka w łapkę lub pilot i weź kogoś do pomocy lub towarzystwa. Bedzie dobrze. Może za dwa tygodnie wszystko się unormuje i będzie już dobrze do końca. Trzymam kciuki!

[ Dodano: 2009-06-25, 13:48 ]
ps. wstawiłam fotkę maluszka :)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 cze 2009, 14:10

Anusiek - słodkie zdjęcie :-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie.....

Trochę poczytałam w necie o podobnych przypadkach jak mój, z tym że nie znalazłam nikogo poniżej 20 tyg. Ale najważniejsze, to się nie przejmować za bardzo...

Dziś dostałam informację z pracy, że mam do końca ciąży nie wracać. To sobie wezmą kogoś na zastępstwo. Przynajmniej postawili sprawę jasno.

Awatar użytkownika
zaczarowana

25 cze 2009, 14:15

anusiek, śliczna dzidzia :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”