Awatar użytkownika
maryyann
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

28 sie 2007, 23:39

Cześć dziewczyny!

Ojej Paulina współczuję :( i trzymam kciuki, żeby Cię szybko wypuścili.
Hmm ciekawa jestem czy mnie coś podobnego nie spotka, bo mocno mi puchną nogi. Mam nadzieję, że nie.

Olciiaa, Aga dziękuję za słowa otuchy co do porodu siłami natury :)

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

29 sie 2007, 09:20

cześć dziewczynki

Pulikno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Dziś Emilka ma USG bioderek, mam nadzieję że wszystko wyjdzie jak należy. Jak zwykle o tej porze spi,a dziś w nocy to 2 razy się budziła do jedzenia ok. 1.30 i ok. 4.30 no i oczywiście o 7 pobódka.

Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia na refleksjach po porodzie, były jeszcze 3 moje koleżanki które rodziły w innych szpitalach no i opowiadałyśmy oczekującym ciężarnym o naszych porodach, przy okazji pooglądałyśmy sobie nasze dzieciaczki, które urodziły się mi.ędzy 19 czerwca a 20 lipca. No i wszystkie przesłodkie, 2 pannice i 2 chłopacy. Fajnie było się znów spotkać i poopowiadać :-D

A dziś w nocy to ja kurcze okres dostałam. Nie wiem tylko czy to normalne, bo jestem w połowie pierwszego opakowania cerazette :ico_noniewiem:

Po USG mamy zamiar jechac na wieś bo rodzice na wczasach a moja siostrzyczka się nudzi a to jej ostatni tydzień wakacji, potem wyjeżdża i będziemy się żadko widywac takze musimy sie soba nacieszyc
papa

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

29 sie 2007, 10:44

Paulina no to trzymaj się cieplutko! I wracaj do nas szybciutko!
Aga dzięki za informacje o ciuszkach! Byłam tam koło Auchana ale te które mi się podobały nie były w rozmiarze mojej małej! Kupiłam w końcu w Dudusiu.
Asiula już okres dostałaś?????? No to prędziutko!!! A ja jutro ide do gina pewnie mi przepisze te same tableteczki :-D A jak bioderka???
maryyann co do opuchniętych nóg w czasie ciąży to moja szwagierka cały czas miała opuchnięte a gin to cały czas bagatelizował! A dzidzia urodziła się zdrowa i w terminie!

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 sie 2007, 13:00

Paulinka na pewno wszystko będzie dobrze.
maryyann ja też wylądowałam w szpitalu z powodu opuchniętych nóg. Podejrzewano u mnie zatrucie ciąźowe ale na szczęście to był fałszywy alarm. Ale lepiej to sprawdzić bo z zatruciem ciążowym nie ma żartów.
Asiula podobno to normalne jak się zażywa tabletki. Ja poszłam na łatwiznę i dostałam zastrzyk antykoncepcyjny. Jedno ukłucie i trzy miesiące spokoju :-D U mnie z okresem narazie spokój.
Olciiaa a o Dudusiu zapomniałam Ci napisać :ico_puknij: Faktycznie w Glucku i Wójciku z reguły rozmiar ubranek do chrztu zaczyna się od 68. Jakby ludzie normalnie mniejszych dzieci nie chrzcili :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiula26

30 sie 2007, 19:51

cały dzień próbowałam wejsć na TT i dopiero teraz się udało

Bioderka OK.
A to chyba jednak nie był okres tylko takie jednodniowe mocniejsze plamienie bo już go nie mam.

Nie wiem co toja Emi odstawiała w nocy ale prawie wogóle nie spałam. Dziś w ciągu dnia też spała tylko między 12.30 a 15 i dopiero teraz zasnęła, nawet jej nie wykąpałam. ciekawe czy będzie spać czy się za chwile obódzi?? Czy to możliwe żeby zaczęły jej wychodzić ząbki tak wcześnie??

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

31 sie 2007, 07:02

Ja też wczoraj nie mogłam wejść na TT

asiula, mam nadzieję że noc miałyście spokojną. Cieszę się że bioderka Emi są w porządku. Co do tych ząbków to jeszcze troszkę za wcześnie. Jeżeli chodzi Ci o to że Emilka się ślini i wkłada piąstki bądź różne rzeczy do buzi to jest to całkiem normalne. Po prostu w ten sposób dzieci zaczynają poznawać świat :-) Wkładając wszystko do buzi uczą się rozróżniać tekstury poszczególnych przedmiotów :ico_oczko:
Może być też tak że dziąsełka ją swędzą ale to na pewno jeszcze nie ząbki :-)
Moja Emi też zaczęła się ślinić i wkładać do buzi różne rzeczy jak miała około 2 miesiące a pierwszy ząbek jej wyszedł jak skończyła 5 miesięcy :-D

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

31 sie 2007, 11:34

dziendoberek :-D a ja juz spowrotem w domciu :ico_brawa_01:
wypuscli mnie dzisiaj rano :-D

i juz wam wszystko opowiadam:
otoz skierowanie do szpitala dostalam tylko dlatego ze mi puchly nogi. kiedy robilam badania moczu to wszystko wyszlo ok i nadcisnienia tez nie bylo wiec moja gin uznala ze skoro nozki tylko stale puchna to moze byc to zatrucie ciazowe czyli gestoza typu E czyli ta najmniej powazna. i kazala isc do szpitala wojewodzkiego zeby sobie wypoczac a przy okazji zrobia mi tam wszystkie badania.

no i tak: 2 x dziennie robiono nam KTG, 3 x dziennie sprawdzano jak bije serduszko, 2 x dziennie trzeba bylo mierzyc ilosc ruchow dziecka (ja wczoraj naliczylam w pierwszej godzinie ponad 30 a wieczorkiem na szczescie juz tylko 18 he he), do tego 2 x dziennie mierzono temperature, a w pierswzy dzien mialam tez usg i badania krwi i moczu. a w zwiazku z tym ze nogi mi wczesniej puchly (teraz juz wcale nie puchna) to wczoraj musialam zrobic bilans wodny czyli mierzyc ile plynow wypijam i ile wysikuje. No i wszystko bylo ok wiec mnie dzisiaj wypisali

ale najlepsze co mi sie nasuwa to jesli chcecie schudnac to polecam szpital. jak zobaczylam w pierwszy dzien to co dostalam do jedzenia to swteirdzilam ze albo chca nas tam zaglodzic albo to dopiero przystawka podam wam menu szpitalne:

I dzien
obiad - kubek zupy, 1 ziemniak, miesko wielkosci ok. srednicy 4 cm, lyzeczka gotowanej marchewki
kolacja: 2 kromki chleba, 1 bulka, lyzka bialeo serka (to byl wypas he he )

II dzien
sniadanie - zupa mleczna (ochyda!!!), rogal
obiad: kubek zupy pomidorowej, 1 ziemniak, 1 malenski pulpecik, lyzeczka buraczkow
kolacja: 2 kromki chleba, jajko

III dzien
sniadanie: 2 kromki chleba, 1 bulka, 2 plastry zoltego sera i 1 listek zielonej salaty

FAJNIE NiE???
jak ktos chce umrzec z glodu to naprawde polecam he he

no i tak mi uplynely te dni w nudzie. nareszcie moglam wrocic do domciu i biore sie za sprzatanko bo mezus tak napaskudzil ze burdello straszne wyszlo

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

31 sie 2007, 12:33

paulina ciesz się że miałaś drugie danie. Na Wyspiańskiego dostajesz tylko zupę z wkładką :-) Najbardziej mi się podobała pomidorowa z parówką albo jarzynowa z hamburgerem :-D To dopiero był wypas :-)
Ale najwarzniejsze że u Ciebie i u dzidzi wszystko wporządku Teraz zostało Wam już tylko czekać :ico_oczko:

Coś się chyba znowu na TT psuje... Chyba że to mój komputer :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

31 sie 2007, 14:46

Paulina to fajnie że wszystko wporządku!! Co do menu z wojewódzkiego to całkowicie się z tobą zgadzam! Ja jak wróciłam po porodzie do domu po pięciu dniach takiego jedzonka to ważyłam już 10 kg mniej :-D
Asiula doskonale Cię rozumiem! z tym spaniem naszych dzieciaczków to jest jakas masakra! Moja też cuda wyczynia i mega marudzi ale spać nie będzie :ico_zly: trzeba ją cały czas hurdać albo w wózku albo w leżaczku bo za pierona nie zaśnie. A jak tylko poczuje że już nie jest w ruchu natychmiast się budzi :ico_zly: :ico_zly:
Aga mi TT też czasem nie łąduje się to pewnie wina serwera a nie naszych kompów :-D

Awatar użytkownika
asiula26

31 sie 2007, 16:34

Paulinka super że wszystko ok. Wiem coś na temat jhedzenia w szpitalu bo musiałam to jeść ponad 2 tygodnie i gdyby nie obiady które szwagierka przynosiła mi codziennie to chyba padłabym z głodu.

Aga co do ząbków to różnie bywa ja miałam 3 miesiące jak mi ząbek wyszedł, a jak miałam pół roku to miałam też 6 zębów, a podobno ząbkowanie bywa rodzinne, ale też mi się wydaje że to jesczze za wcześnie, tlko że mała ciągle płacze bez powodu, źle śpi, ślini się, i sama już nie wiem co o tym mysleć. A co do TT to szwankuje bo ja ciągle mam problem z zalogowaniem się :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Wróć do „Pozostałe”