Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

16 cze 2008, 21:19

zyczę jak najmniej tych problemów z siusiakami!!! u nas na szczęście tego nie ma i oby tak zostało.
Pogoda się popsuła i więcej siedzimy w domu. Mati sobie kolegów i koleżanki zaprasza. Oczywiście takich conajmniej 3 lata starszych:)
Mati zawsze broił, ale teraz jakby mniej. Widzę, że więcej potrafi się sam bawić. Buduje różne cuda z klocków. Zaczyna już puzzle, ale średnio mu wychodzi, bo u niego prawie wszystko pasuje:) no i scigamy go do sprzątania zabawek. potem są brawa i mówi "siobać Mati sam psiątnął". Muszę do września go nauczyć bo będę miała poważny problem w przedszkolu:)

Awatar użytkownika
kasiekk
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2008, 21:40

ale się wystraszyłam przedtem,Kacper bawił sie i zaczał cos grzebać w uchu,pytam go czemu grzebie a on nic,pytam swędzi cię? a on że tak :ico_noniewiem:
i dalej chodzi i grzebie grzebie,po jakimś czasie pytam co tam masz,a on mi mówi ze kółko :ico_puknij: myślałam że wymyśla coś a tu patrzę po chwili wyleciało z ucha malutkie kółeczko :ico_szoking: od traktorka :ico_szoking: zapchal sobie do ucha,tylko nie wiem kiedy,czy jak wstał już czy wcześniej jak z mamą moją był nie mam pojęcia :ico_olaboga: :ico_szoking:
dobrze że wyleciało :ico_sorki: zaczyna sie zapychanie różnych rzeczy :ico_noniewiem:

robiłam mu zdjęcia jak sie bawił i dopiero jak wrzuciłam je na kompa to zobaczyłam że widac to kółko w uchu :ico_szoking: ale wcześniej zaglądałam to nie było go tam :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-06-16, 21:44 ]
i znowu nie je obiadów :ico_olaboga:

Agnes :ico_brawa_01: dla Adrianka

Awatar użytkownika
Agnes
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 cze 2008, 09:10

kasiekk mój to sobie do nosa włozył rodzynki :ico_olaboga: nie dośc że napęczniały to jeszcze wyciągnąć nie mogłam ale pinceta udało się :-) chodził i mówił "mama tu mniam mniam" i pokazywał na nos :ico_haha_01: a póżniej bawił się ciastolina i do ucha włożył na szczęście dośc spore i szybko wyciągnełam :-)
Agnes :ico_brawa_01: dla Adrianka
:ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
matikasia

17 cze 2008, 10:50

szok!! dobrze, że tak się to skończyło. Mati też zaczął brać niektóre rzeczy do buzi, choć mu juz to minęło:) teraz ściąga oponki z małych aut... co za pomysły:)

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!

17 cze 2008, 12:17

:ico_olaboga: o matko dziewczyny ale mialyscie przygody :ico_olaboga:
Dawidowi jakos jeszcze nie przyszlo cos takiego do glowy ale musze uwarzac bo on tak jak Mati sciaga oponki z resoraczkow i to zebami :ico_olaboga: a najwiecej czasu spedza przy klockach lego bo je uwielbia i to samo-zebami je rozlacza :ico_olaboga: pilnuje zeby tego nie robil bo nie dosc ze moze cos do buzki wpasc to jeszcze szkoda zebow :ico_olaboga:

Nie wiem co sie stalo bo od jakiegos tygodnia maly sie zblokowal i nie chce kupy robic ani na nocnik ani na sedes tylko chodzi prezy sie wygina mowi ze boli i powstrzymuje :ico_olaboga: na calym cialku ma gesia skorke nie wiem o co chodzi bo robil przeciez :ico_placzek: daje mu gruszki bo myslalam ze to zaparcia ale dalej to samo :ico_placzek: wczoraj jakos usiadl sam i zrobil a dzisiaj znowu to samo :ico_olaboga: nie wiem co z tym robic :ico_olaboga:

Wasze dzieciaczki maja juz wszystkie zabki?Dawidowi brakuje jeszcze piatek ale na gorze juz niedlugo chyba sie pojawia :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasiekk
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 cze 2008, 12:53

Kacper też kiedys próbował ciastoline wkładać,ale zauważyłam i więcej tego nie robił :ico_noniewiem:

co do zębów to Kacper ma juz wszystkie ,ostatnia piątka wyszła pod koniec marca :ico_sorki:

teraz w ogóle ma okres grzebania w buzi,nosie,uszach :ico_olaboga:

pomysły to mają :ico_olaboga: te nasze dzieciaczki :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia

18 cze 2008, 09:39

Magda chyba jak to będzie się przeciągać to może powinnaś iść do lekarza z tym wstrzymaniem kupki. A niczego się nie wystraszył??

Mati też ma już wszystkie ząbki. Bardzo szybko mu wyszły.

Co do klocków lego duplo to popieram, że to istna rewelacja i zabawa dla całej rodziny!!:)

Awatar użytkownika
Magda Sz.

19 cze 2008, 17:12

A niczego się nie wystraszył??
chyba nie tylko raz zauwazylam ze jak chlopcy byli u tesciowej bo ja bylam w pracy,to potem ona mi mowila ze zalozyla mu pampersa przed kupa i go nie wysadzala bo powiedziala ze nie chcial na sedes i w pampersa wlasnie zrobil :ico_zly: tak wiec ja swoje ona swoje ale zdaje sie ze powinnismy isc do przodu a nie sie cofac :ico_olaboga: :ico_zly: dlatego najbardziej lubie sama zajmowac sie dziecmi bo tak to ja nad czyms pracuje i ktos to zaprzepaszcza :ico_placzek:
Wczoraj np zrobil normalnie na nocnik ale tez czekal do ostatniej chwili :ico_olaboga: A dzisiaj w nocy obudzil mnie 2 razy bo chcial siku :-)
Mam nadzieje ze szybko mu minie i znowu wszystko wroci do normy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia

20 cze 2008, 07:36

Na pewno tak będzie jak tylko poczuje mamusiny grunt pod nogami wszystko wróci do normy:) ja też właśnie stąd jestem tego zdania, że jeśli tylko jest możliwość to najlepiej jak mama jest z dzieckiem w domku choć do wieku przedszkolnego....

Awatar użytkownika
Magda Sz.

21 cze 2008, 00:32

najlepiej jak mama jest z dzieckiem w domku choć do wieku przedszkolnego....
ja dokladnie tez tak uwazam i ciesze sie bardzo ze moglam sobie pozwolic na siedzenie z dziecmi w domu.Teraz niby pracuje ale tylko po kilka-kilkanascie godzin w tygodniu to zalezy i tylko sie upewnilam ze na caly etat nie dalabym rady psychicznie jeszcze za wczesnie na to a druga sprawa ze po pracy tyle jest do zrobienia w domu a ja nie chce zeby mi tesciowa jeszcze gacie prala,sprzatala itd.Juz na poczatku jej powiedzialam ze tylko dzieci i kropka.
w kazdym razie wspolczuje mamom ktore by chcialy byc z dziecmi ale sytuacja zmuza je do szybkiego powrotu do pracy.Bo znam i taka ktora po 3 mies wrocila do pracy bo stwierdzila ze nie wytrzyma w domu jej syn ma juz 5 lat i chyba 10 nianiek sie przewinelo przez ich dom a im wsio ryba kto sie zajmie oby nie ona :ico_zly: a efekty sa takie ze dziecko nie zna zadnych zasad co jest dobre a co zle,mama po pracy spi a tata uzalezniony od giere komputerowych ale szczesliwi sa bo maja takie dziecko ze sie samo zajmie i bajki oglada calymi dniami :ico_zly: nie tak to powinno wygladac ale co robic.
A to jest wogole moja sasiadka ktorej mam z kazdym dniem coraz bardziej dosyc i nawet dzisiaj mi isnienie podniosla :ico_zly:
Troche sie wygadalam i juz mi lepiej :-)

Wróć do „Przedszkolaczki”