Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 sty 2008, 10:25

Małgorzatka, współczuję tej kary - nieludzcy urzędnicy ale egzaminu gratuluje, bo nikt nie patrzy na oceny tylko jakim jestes pozniej fachowcem - a wiem że dobraym!!!
mama Kasia, fajnie że się łapiesz w tej pracy, zawsze ro doświadczenie zawodowe nawet jak nie zamierzasz tam zostać.
karolas przekaż Małgosiu ode mnie też życzenia drówka! Biedactwo...

mamaJulci
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

19 sty 2008, 19:35

Hej Dziewczyny , pamiętacie mnie jeszcze?

Teraz już obiecuję że będe zaglądać codziennie , ponieważ wczoraj założyli mi neta;-)
Przeprowadzka zakonczona ..Jeszcze drobne poprawki i luzik..
Ale szczesliwa jestem że mieszkam w swoim ukochanym mieście..

Julka rośnie szybko , wcale nie choruje i ma się dobrze- za dobrze- ponieważ niestety ma 12,300 i 80 cm..już sił nie mam jej nosić ..Julki lekarka powiedziała że nie mam się martwić bo wybiega te kg, a tu w Pl , babka zwróciła mi uwagę że mogą być problemy z chodzeniem .. Nie powiem - załamałam się troszkę , a tu julka od 16 stycznia już sama stoi nie trzymając się niczego więc chyba tragedii nie ma..

Co do samochodziku o którym piszecie - my mamy go od kilku miesięcy.. Nie kupiłabym go ponownie- Na płozach które są w komplecie dziecko się za bardzo nie pobuja, byłam już na dworze tym autkiem - źle się prowadzi, a te boczne podłokietniki zrobiły tyle że Julka się kilka razy wywaliła.. i to solidnie upadła , tak więc leży wysoko na szafie bez większego zainteresowania Julki..

Pozdrawiam Was serdecznie , do później;-)

Awatar użytkownika
lulu81
Trzy tysiące lat minęło...

19 sty 2008, 21:31

Witajcie wieczorkiem

Wszystkiego najlepszego dla Ninusi. Duzo zdrówka dla kochanej :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Chcialam w dzien cos napisac, ale nie zdazylam , bo Filka dorwal sie do szafki z maka, kasza i roznymi takimi, no i chyba sie domyslacie co zrobil, a co mnie pozniej czekalo :ico_olaboga: czulam sie jak kopciuszek jakis :ico_haha_01:
normalnie szok, jaki on bystry. moja "przyszla szwagierka" mowi ze ma za duzo gigabajtow :ico_haha_01:

MamaJulci, fajnie ze juz jestes i bedziesz z nami, bardzo sie ciesze

Malgosiu gratuluje, najwazniejsze ze zaliczylas :ico_brawa_01:

ja wogole nie wiem co w szkole sie dzieje. Chyba mówilam , nie pamietam, ze zapisalam sie do szkoly do Piotrkowa Tryb. , takie studium zaoczne, na administracyjno-prawny, (nie wiem po co to mi, ale mniejsze z tym), no to nawet nie wiem jakie wyklady, bo zostalam przyjeta pod koniec semestru, bylam na jednym wykladzie, to babka mi zlecila zadania zrobic w domu i jej wyslac no i zaliczy, a co z pozostalymi, to nie wiem, bo nie moglam zostac, bo z malego nie bylo z kim zostawic

No dobra, moje dziecie spi, to musze cos porobic.

Aha, najwazniejsza wiadomosc, z mamusia juz lepiej , wyp[isali ze szpitala, z noga tez lepiej tylko czasami puchnie jej. lekarze nic nie znalezli, ale w tam tym kraju tak jest, dopoki nie da sie do lapy, to lekarze byle jak badaja, no wlasnie i chce jechac, ja zabrac do Polski, uwierzcie tu o wiele lepiej.

Awatar użytkownika
lulu81

20 sty 2008, 00:14

Hekkate, :ico_haha_02:
no takie są plany, ale nic nie wiadomo z tymi urzędasami. mamie chce zalatwic zwrocenie obywatelstwa, bo jest polką, tylko obywatelstwo ma ukrainskie

tez myslalam o tym samochodzie :ico_noniewiem:

jakie polecacie krzeselka do karmienia, dostalismy taki stary od znajomych, no0 i ze wzgledow bezpieczenstwa chce nowy

No i znowu nam dziewczyny poginely, hello gdzie jestescie? Kminek, Kelly, kiedys zagladaly regularnie, nie mowie juz o Mamci

Awatar użytkownika
qunick

20 sty 2008, 11:12

lulu ciesze sie ze z mama juz lepiej!
prezent na roczek ja tez mysle intensywnie i zastanawiam sie nad rowerkiem. Tylko takim trojkołowym z barierka i raczka do pchania i raczka do prowadzenia dla rodzica. Chciałabym znaleźć taki z łańcuchem a nie pedałkami w przednim kole ale to chyba niemożliwe.

krzesełko do karmienia ja co prawda dostałam ale wydaje mi sie dość praktyczne -drewniane, które można potem przerobić na krzesełko i stoliczek.
tego typu tylko tacka jest lepsza http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=293794129

Awatar użytkownika
myszka_g

20 sty 2008, 12:44

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich 11 miesięczników.
Szczera ale spóźnione życzenia dla lulu.

Obrazek

lulu81, My mamy krzesełko firmy "Polak" niestety nie mam zdjęcia. Jak zrobię zdjęcie to zamieszczę. Co do drewnianych krzesełek to słyszałam że nie są zbyt bezpieczne.

JA zastanawiam się nad prezentami my małej chcemy kupić wózek spacerówek coś takiego:
http://www.allegro.pl/item293056075_nis ... oneco.html

Mojemu bratu czyli chrzestnemu chce podpowiedzieć żeby kupił taki rowerek http://www.allegro.pl/item291318757_3w1 ... owosc.html jest jeszcze taki http://www.allegro.pl/item294376998_8w1 ... 4m_ca.html ale ten już troszkę za drogi.

Awatar użytkownika
lulu81

20 sty 2008, 13:44

myszka_f, dawno Cie nie bylo

wlasnie mam taki drewniane krzeselko i obawiam sie jak maly sie schyla to ze sie przewroci

ja zastanawiam sie nad tym krzeselkiem
http://www.allegro.pl/item297947905_krz ... aniej.html

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sty 2008, 14:09

Po raz setny pierwszy powtarzam, że jestem szczęśliwa ze mamy to forum i siebie moje drogie dziewczyny!!
Tak się cieszę ze mozemy polegać na swoich opiniach, radach i w ogóle że się wspieramy!! :ico_brawa_01:
Ja tez już mialam zamawiac to autko z Chicco 4 w 1, tak jak hekkate i dzięki bogu, że mama Julci napisałaś że nie jesteś zadowolona!! Jak już choć jedna z osób nie sjest zadowolonai do tego jest to niebezpieczna zabawka, to ja nie chce ryzykować!! myszka_f, świetne te rowerki które Ty wkleiłaś, strasznie mi sie spodobał ten droższy ale jakby cała rodzina sie złożyla to nie wyszedł by aż taki kosztowny a z drugiej strony to jeden prezent od wszystkich w zupełności wystarczy!
Pogadam dzis z teściami czy sie do tego dołożą i jeszcze zapytam moich rodziców. Teraz nikt nie ma za dużo kasy bo wydatków jest sporo u moich a u teściów jeszcze więcej bo szwagier sie żeni w czerwcu, wiadomo jak to z kasa w takich okolicznościach!
Hekkate, te butki mają giętką podeszwę zginają się tak jak powinny, zapiętek jest sztywny ale bartuś ma "wysokie podbicie", hihi albo pulchniutkie stópki i przy rozmiarze 19 nie mogę mu do końca zapic tą rzepę w butkach bo miałby za ciasno. Ale jestem z nich zadowolona!
lulu super ze mama sie ma lepiej!! Co do krzesełka to ja mam takie właśnie drewniane co mozna potem przełożyć na stolik i krzeslo i jestem zadowolona, tylko trzeba asekurować dziecko! Zeby nie próbowało wstac.
mamaJulci, zaskoczyłaś mnie , kobieto a raczej twoja Julcia! hih Myślałąm ze Bartuś jest największym klocusiem na naszym forum, ale Julcia go przewyższyła! Bartek we wtorek u lekarza mial 12,100, ale jest wyższy od Twojej Myszki o 12 cm, ma 92cm. Ale jak zaczna śmigać to bedą szczuplutcy!! Rozumiem co masz na myśli mówiąc ze nie masz już siły jej nosić, ja mam to samo! :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
myszka_g

20 sty 2008, 15:40

lulu81 Czytam was codziennie ale jakoś z tym pisaniem u mnie nie za dobrze. :ico_haha_02:

katelajdka, Ten droższy też mi sie strasznie podoba ale cena jest troszkę przerażająca ale nigdy nie wiadomo może akurat brat da sie skusić może sie złożą z moimi rodzicami. Na chrzciny dostaliśmy od niego aparat fotograficzny(cyfrowy) więc nigdy nie wiadomo co mu do głowy przyjdzie.

Musze się pochwalić że moja córeczka od wczoraj śmiga na własnych nóżkach narazie na krótkich dystansach ale bardzo dobrze jej idzie, jak to cieszy jak dziecko stawia pierwsze samodzielne kroczki szok. Mam filmik jak uda mi sie go wgrać to zamieszczę.

[ Dodano: 2008-01-20, 15:41 ]
Pierwsze kroczki.

URL=http://s245.photobucket.com/albums/gg55/myszka_g/domino/?action=view&current=DSCF1454.flv]Obrazek[/URL]

Sama próbuje jeść.

Obrazek

Czego to ja nie wymyśle.

Obrazek

lulu81 Nasze krzesełko.

Obrazek

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2008, 17:36

HEJ DZIEWCZYNY TO JA WASZA KAROLAS pamietacie mnie jeszcze hi hi hi????
Czytam, ze nieraz o mnie pisałyście, zyczyłyscie powrotu do zdrowka i w ogóle tak więc wszystkim wam serdecznie dziekuje, dziękuje za smski-DOROTKA.M., KATELAJDKA,MAGDZINKA dzieki wielkie.
Nie bede w stanie nadgonic chyba waszych wszystkich postow ale bede sie starała jakoś choc odrobonkę.
No komputerek mamy od wczoraj ale jeszcze dwa dni tak po troszku tu zaglondne bo maz ma we wtorek egzamin na prawo jazdy i siedzi i zakuwa teściki hi hi,zobaczymy jak mu pojdzie.
Po krótce co u nas to wiecie, Amelusia szaleje, bardzo rozrabia, wszystko wyrzuca z szafek i robi to w mgnieniu oka, nie zdaze posprzątac jednych rzeczy a ona juz powywala kolejne ;).
Ciagle grzebie w szafkach kuchennych albo w smietniku,więc musze miec zawiazane szafki recznikami hi hi hi. Jest zdrowa az sie dziwie ze nic jej nie trafiło bo ja mega chora. Kacpi siedział cały poprzedni tydzień w domku bo jakis gorączkowy był wysoko gorączkował po 38,5 39 miał, i Amelcia tez i tyle bez innych objawow. teraz kacpi chodzi do przedszkola, miał balik jak wiecie był piratem wkleje wam fotki w wolnej chwili. Amelcia ma nadal te dwa dolne zębolki i nic więcej nawet nie wiem jak to u waszych dzieci wyglada hm pewnie maja pełne szczęki a my nic :((((((.
Jednak wiem od kumpeli ze jej mała ma 14 miesiecy i tez tylko dwa, zawsze sie pocieszam hi hi hi ;)
Ja mam drugi antybiotyk przepisany bo znow dopadło mnie zap. pluc i zeby było smieszniej to dopadło mnie w dziwny sposob bo w poprzednim tygodniu czy jaos 1,5 tygodnia temu dostałam kaszel ale nigdzie nie wychodzącz domku hm nie wiem czy kacper jakąs zaraze nam znosi czy jak ale byłam osłabiona po tym zap.płuc z grudnia i teraz mnie szybko dopadło.Mam do tego stawiane bańki i licze ze szybciej mi rozpedzą tą chorobę,oby tylko Amelusi nic nie było to pół biedy bo ja jakos dam rade byle ona nie zachorowała a tyle co tu zarazy ostattnio toz to szom u nas. Maz siedzi drugi tydzien na zwolnieniu bo najpierw grype miał, poszedł na jeden dzien do pracy i go trafiła grypa jelitowa tazke siedzi jeszcze dwa dni i od srody wroci do pracy tak myslę hi hi hi bo chory dziad w domu to dolinka gorzej niz z dziecmi hi hi hi. Nic zmykam narazie tylko chcialam sie narazie przyitac i dac o sobie znac, ze jestem ze kompa mamy i w ogóle napisac wam ze bardzo tęskniłam za forum, za wami ale jakos tak sie odzwyczaiłam od kompa ze musze sie na nowo wkręcic bo dziwnie mi, teraz widzę jaki to pochłaniacz czasu ten komp kochane hi hi hi.
MAMA KASIA gratuluje pracy hm a co z dziecmi zrobiłaś kochana? masz opiekunke czy jak?
PS LUTOWKI[ u nas dolinka z siankiem i zaczynam myslec czy by nie przerwac urlopu wychowawczego i nie zaczac szukać pracy bo nie jest za wesoło wiecie a u was? jak? wrociła ktoraś z was jeszcze do rpacy?
A jak wasze przygotowania do roczku?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”