01 sie 2007, 14:46
a słyszałyście cos na temat olejku rycynowego na przyspieszenie? bo wyczytałam w internecie...i kiedyś juz o tym słyszałam....że pomaga. Bierze sie dwie łyzki po terminie porodu i działa lekko przeczyszczająco i po tym mogą pojawić sie skurcze...czytałam...że to bezpieczne dla dzidziusia, nawet jakis lekarz pisał o tym... co o tym sądzicie?
to wyczytałam...
Czekając, aż dzieciątko łaskawie zdecyduje się ewakuować z brzucha mamy, można spróbować łagodnych sposobów perswazji.
Warto się trochę więcej ruszać. Nie oznacza to oczywiście mycia okien czy szorowania podłóg, raczej trochę ćwiczeń, szybszy spacer.
Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.
Przyjemnym i skutecznym sposobem na spóźnialskie dziecko jest uprawianie seksu. Drażnienie brodawek powoduje wydzielanie oksytocyny, podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy, a zawarte w nasieniu prostaglandyny powodują jej otwieranie.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2007, 15:34 przez
Viola, łącznie zmieniany 1 raz.