Awatar użytkownika
JPo
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 cze 2007, 01:54

MONIKAB fr - całkiem fajny ten diabełek... a jakie bazyliszkowe spojrzenie :-D
Lady - doła trzeba zakopać :-) albo zaczekoladzić :-)

a ja nie mogę się wygrzebać z tej nowej instrukcji na skrapa... cały dzień dziś zrzuty robiłam i jeszcze nie skończyłam....

Awatar użytkownika
Lady
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 cze 2007, 09:44

a to zrobilam z nodow , nie przywiazujac uwagi , mialam zamiar zrobic cos takiego bardzo kolorowego , i dziecinnego za razem , bo te zdjecie w figloraju byly zrobine , ale nic chialo mi sie po dodatkach grzebac .
Obrazek

Awatar użytkownika
JPo
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 cze 2007, 09:48

Lady - fajny kolorowy skrap

[ Dodano: Sob 02 Cze, 2007 09:49 ]
odechciało mi się robić cokolwiek... wczoraj dostałam cynk, że dziewczyna się ogłosiła na fotosiku, że za 4 zł oprawia zdjęcia... w moje skrapki, które nazywa ramkami...

Jak jej zwróciłam uwagę, że to jest nieetyczne to mi odpisała, że pierwszy raz o mnie słyszy a "ramki" ma z legalnego źródła (jak sie później okazało dostała je od koleżanki) i są darmowe więc może na nich zarabiać...
Wprawdzie usunęła z fotosika zdjęcia oprawione w moje skrapki ale z oferty ich nie wycofała - koleżanka napisała że byłaby zainteresowana konkretną "ramką" i dostała odpowiedź, że owszem jest gotowa zrobić...

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

02 cze 2007, 10:08

JPo nie znam sie na prawie, ale takie zarabianie na twojej pracy jest nie fair... ja tez bym sie wkurzyla :ico_zly: moze powinnas jakos ostrzej zadzialac...sama nie wiem... :ico_noniewiem:

a oto moje dalsze proby tworzenia:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lady
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 cze 2007, 10:22

JPo, a moze powinnas zgosci to wyrzej , chodzi mi aby zglosic nadurzycie .opisac sprawe i cisnac do tego stopnia aby usuneli ja z fotosika . :ico_zly:

Awatar użytkownika
JPo
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 cze 2007, 10:26

a czy to coś da?
Jak ja usuną z fotosika to sie ogłosi gdzieś indziej...

Monika - ślicznie Ci to wychodzi :ico_brawa_01:

MONIKAB fr

02 cze 2007, 10:36

a mi sie wydaje, ze takie naruszenie praw autorskich to podchodzi pod sprawy sadowe :ico_noniewiem: mozna by ja delikatnie nastraszyc :ico_oczko: kurcze, chcialabym pomoc, ale nie znam sie na prawie :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-06-02, 11:01 ]
JPo, mam kolejna prosbe do ciebie :ico_wstydzioch:
przegladalam wlasnie twoja galerie haftu krzyzykowego i bardzo mi sie spodobaly portrety twoich rodzicow.chodzi o to, ze ja rowniez haftuje(od czasu do czasu) i chcialabym wyszyc portrecik swojego synka, ale nie wiem w jaki sposob zdobyc wzor do haftowania...jest jakis program do przerobienia zdjecia na krzyzyk?jesli tak, to daj mi prosze znac

Awatar użytkownika
JPo
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 cze 2007, 11:09

Pewnie, że jest taki program :) - to HaftX ze stronki http://www.grzela.pl/soft/haftix/index_pl.shtml
niestety w wersji niezarejestrowanej nie da się tego wzoru wydrukować.... ale jest na to inny sposób :-D

Awatar użytkownika
agnesha
Maniak forumowy
Maniak forumowy

02 cze 2007, 11:14

Witajcie

Lady, :ico_brawa_01: sliczny skrapek :ico_haha_02:

MONIKAB fr, ladnie co to wyszlo

JPo, jestem oburzona :ico_zly: daj namiar na ta zlodziejke, to jest narusznie praw autorskich,ja tez sie dobrze na tym nie znam ale uwwazam ze powinnas cos z tym zrobic,nawet nastraaszyc sadem,trzeba poszperac i zobaczyc co z tym mozna zrobic

....a ja zrobilam takie cos,chociaz niemmoglam dobrac odpowiednich kolorow,chyba zrobilam 5 wersji kolorrystycznych :ico_noniewiem: i tak nie bardzo mi pasi
Obrazek

[ Dodano: 2007-06-02, 11:30 ]
Ochrona autorskich praw osobistych

Twórca, którego autorskie prawa osobiste zostały zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania. W razie dokonanego naruszenia może także żądać, aby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności, aby złożyła publiczne oświadczenie o odpowiedniej treści i formie. Jeżeli naruszenie było zawinione, sąd może przyznać twórcy odpowiednią sumę pieniężną tytułem zadośćuczynienia za doznaną krzywdę albo - na żądanie twórcy - zobowiązać sprawcę, aby uiścił odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez twórcę cel społeczny.

MONIKAB fr

02 cze 2007, 11:36

:ico_sorki: dziekuje JPo.chcialabym ci dac za to plusika, tzn. wynagrodzic twoja pomoc...ale ja niestety nie moge tego tutaj zrobic... :ico_placzek: chyba tylko zalozycielka tego tematu... a wiec apeluje do Lady :ico_sorki:
a tak na marginesie, to dziwie sie, dlaczego jeszcze przy twoim awatarku nie widnieje napis...Pomogla x razy... bo przeciez to TY glownie prowadzisz nas przez tego Corela :-D

Wróć do „Pozostałe”