Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

23 mar 2009, 22:56

No i ma tez taka zalete, ze ustawiasz sama czestotliwosc.
a bo ja myslalam ze to działa z jedna siła a recznym wiadomo mozna jakos dostosowac siłe odciagania :ico_sorki:
Ale wiesz mozna sie spotykac z innymi mamami, spacerwoac, chodzic na jakies zajecia z dziecmi.
ciekawe skad ja te mamy wezme :ico_oczko: a z takim malcem to na zajecia raczej zadne nie pojde :-D
Wiec wole juz do pracy :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-03-23, 21:59 ]
Jestem typem osoby ktora w domu nie usiedzi długo - wiec dobro dziecka przede wszystkim ale pracowac musze :ico_oczko: No i babcia bedzie miała zajecie :-)
Z moich znajomych nikt kto mieszka w okolicy nie ma dziecka wiec ciezko znalesc mi kolezanke do wspolnych spacerow z dziecmi :ico_noniewiem:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

24 mar 2009, 00:01

Z moich znajomych nikt kto mieszka w okolicy nie ma dziecka wiec ciezko znalesc mi kolezanke do wspolnych spacerow z dziecmi
Rozumiem, ja akurat mam ich od groma i to wszystkie Polki, ktore siedza w domkach i nie pracuja, no ale masz racje z takim malym dzieckiem to nie za bardzo gdzies wyjsc na zajecia, ale z rocznym to juz szybciej. Ja to ogolnie bede musiala jeszcze znalezc zajecie dla starszego.

monis
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

24 mar 2009, 11:15

cześć Wczoraj byłyśmy z mamą w sklepach z artykułami dla dzieci i oczywiście moja mamusia wpadła w szał kupowania tak więc kest juz łóżeczko wanienka przewijak kocyki reczniki i takie tam. na weekendzie kupiliśmy wózek nie taki jak chcelismy ale tez bedzie bo mieliśmy okazje kupiś o wiele taniej gdyz siostra koleżanki mojej mamy likwidowała sklep z art dla dzieci i został jej wózek. Zostało mi do kupienia pościel materacyk fotelik-nosidełko do samochodu i takie rzeczy jak kosmetyki butelka smoczek pampersy itp

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

24 mar 2009, 11:26

na weekendzie kupiliśmy wózek nie taki jak chcelismy ale tez bedzie bo mieliśmy okazje kupiś o wiele taniej gdyz siostra koleżanki mojej mamy likwidowała sklep z art dla dzieci i został jej wózek
to dobrze ze kupiliscie okazyjnie - a jaki??
Ja zbieram sie do pracy :ico_oczko: Miłego dnia :-D

Awatar użytkownika
myszka_g
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

24 mar 2009, 14:18

Sorki że tak rzadko wpadam ale, mamy końcówkę remontu, został nam tylko przedpokój ale potrwa to z 2-3 dni bo będziemy kłaść tynki takie kamyczkowe żeby się tak nie brudziło. Dzisiaj umyłam okna no i może w sobotę wrócimy w końcu do normalności. U nas dzisiaj straszna pogoda na zmianę słońce, deszcz, śnieg i grad. Nie wiem co się dzieje z tą pogodą. gdzie ta wiosna straciła się gdzieś po drodze. :ico_oczko:

monis, no to wyprawka już prawie gotowa.
Jaki wózeczek kupiliście.

ramonka, miłej pracy

Laktatormam ręczny z aventu i jest super. Teraz używa go moja kuzynka. Co do elektrycznego to nie używałam ale dziewczyny mówią że ręczny lepszy.

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

24 mar 2009, 15:37

monis, super zrobiliscie zakupki.
Troche przesadzaja, bo jak zrobiły wyklad o odzywianiu to sie za głowe złapałam - jem wszystko czego niby nie wolno
ramonka, a co jesz, ze nie mozna jesc? ja to zauwazylam, ze jem za malo owocow, no i od czasu do czasu pozwalam sobie na kawe, ale tak poza tym to mysle, ze jem dobrze. Zdarza mi sie tez zjesc jedzonko z McDonalda, ale chyba ono tez jest troszke wartosciowe w jakims stopniu.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 mar 2009, 17:17

Witam Czerwcowki :-)
Stawiam torta za 30 tydzien :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Jak ten czas leci. Juz chce miec Dzidziusia przy sobie.
Wyprawki jeszcze nie mam. Moja mama, chce mi wyslac cos dla Oliwierka. Tez wpadla w szal zakupow. Wiec jak juz dostane od niej paczke to zaczne kupowac cala reszte.
Mam zamiar w polowie kwietnia zaopatrzyc sie w wyprawke. Narazie mam tylko przewijak i ciuszki dla noworodka.
Czytam duzo na temat kosmetykow dostepnych w Anglii dla noworodkow. Slyszalam,ze z firmy Oilatum sa bardzo dobre. W Polsce chyba tez je mozna dostac.
Jesli chodzi o odzywaianie, to ja ostatnio zaczelam jesc troszke niezdrowo. Zaczelam jesc wszystko na co mam ochote. Musze sie jednak opamietac i jesc wiecej warzyw, bo ich jest zdecydowanie za malo.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

24 mar 2009, 19:58

a co jesz, ze nie mozna jesc?
po pierwsze jem słodycze bez opamietania :ico_oczko: po drugie pije pepsi i inne napoje ktore wyjatkowo mi smakuja, do tego nie jem warzyw oprocz pomidorow i ziemniakow :ico_oczko: nie jem ryb - panie połozne twierdza ze trzeba je jesc 3 razy w tyg oprocz pangi bo jest niezdrowa a ja jadłam raz przez cała ciaze i to wlasnie pange :ico_oczko:
Zdarza mi sie tez zjesc jedzonko z McDonalda, ale chyba ono tez jest troszke wartosciowe w jakims stopniu.
oj mi tez :-D

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 mar 2009, 21:20

ramonka, to ja moge podac CI reke, bo z warzyw to jem ziemniaki i pomidory :-D
jesli wogole jem warzywa. Przed ciaza wogole nie pilam napojow gazowanych, a teraz to ciagle pije. Uwielbiam pepsi. Lubie tez pic wode gazowana z cytryna w duzych ilosciach. Slodycze jem codziennie. Przed ciaza nigdy niejadlam kielbasy, chyba ze z grilla przy jakis okazjach, a teraz jem dosc czesto i wiem,ze nie jest zdrowa. Gdybym tak sie stosowala do tej calej diety to wpadlabym w depresje, bo jedzenie ostatnio sprawia mi duzo przyjemnosci. Kupilam tez sobie gofrownice i czesto jem gofry :-D
Kupilam dzisiaj przesliczny spioszek dla dzidzi :ico_wstydzioch:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

25 mar 2009, 00:13

Ja znowoz jem duzo warzyw, ale zapominam o owocach, pod koniec dnia stwierdzma oo zadnego owoca dzisiaj nie zjadlam. No ja slodkie tez jem, ale chya to nie jest jakies bardzo nie zdrowe dla dziecka, bardziej chyba na moj tluszczyk :ico_oczko:
Pepsi akurat nie pije, ale jesli ramonka, pijesz z ograniczeniem to chyba tez jest ok.

Ja dzisiaj pojechalam na zakupy, kupilam pieluchy dla noworodka, balsamy i pyny do mycia, kupilam tez monitor, zebym slyszala dziecko jak jestem na dole a ono bedzie spalo na gorze, z synem mieszkalismy w mieszkaniu wiec wtedy nie potrzebowalam, a teraz to dom jest troche wiekszy wiec przyda mi sie......no i zaopatrzylam sie we wkladki laktacyjne i podpaski i tak wiem, ze bede musiala kupic wiec kupilam odrazu dzisiaj, bo przeciez okres to chyba bede miala z miesiac po porodzie, kurcze nie wiele kupilam a i tak wydalam sporo :ico_olaboga: A tu jeszcze sporo rzeczy musze kupic...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”