NICOLA_1985

04 wrz 2012, 21:01

byłam z dziećmi dzisiaj trochę na dworze 2 godziny biegali ale to był serio dzisiaj praktycznie bezstresowy spacer.... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Krystian mnie zadziwił... po pierwsze bez wózka... po drugie nie uciekał, nie wymuszał noszenia na rękach.... nie marudził.. no po prostu rewelacja... jakby każde wyjście z nimi tak wyglądało to ja mogę z nimi całe dnie na dworze spędzać... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
w ogóle Krystianek się zrobił dużo bardziej komunikatywny, bezproblemowo dogadujemy się słownie... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
codziennie coraz więcej i wyraźniej mówi.. bardziej się słucha choć wcale nie twierdzę, że zawsze :ico_oczko: ale chyba już kolejna depresja mnie nie czeka... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 wrz 2012, 22:05

Nicola, u nas też nocnikowo podobnie, ale to ja na razie pamiętam by wysadzać.
Milena czasami zawoła, ale to rzadko.
Za to z gadaniem nadal lipa.

Tibby, wszystkiego najlepszego!

NICOLA_1985

05 wrz 2012, 07:10

Nicola, u nas też nocnikowo podobnie, ale to ja na razie pamiętam by wysadzać.
u nas też jest tak , że w większości to ja mu przypominam, pytam czy chce siku albo kupę ale w porównaniu z wcześniejszą próbą on też częściej samodzielnie sygnalizuje zanim zrobi siku :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 wrz 2012, 09:59

To brawo dla niego!
milena jak ma nocnik, to sama usiądzie (i nasika przez spodnie, a co!) :) Ale to wyjątki.
Woła "siiisiii" ale jak już jest wpadka :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 wrz 2012, 11:42

u nas lipa i z sikaniem i z gadaniem. bezstresowo czekam. wiem, że się nauczy wszystkiego. :ico_sorki:

NICOLA_1985

05 wrz 2012, 11:49

dwie godziny temu Krystian krzyczy "mama!!!!!!!! kupa!!!! szybko na nocnik!!!!" on szarpie spodnie, ja dobiegłam ściągam mu spodnie i się pytam "chcesz kupkę???" a on: " tak!!!" , ściągam pampka bo akurat mu założyłam bo mieliśmy wychodzić na dwór ( na dworze ma pampka bo chłodno się robi) patrze a tu już kupol w pampie... ale usiadł na nocnik posiedził 2 minuty i mówi "mama już!" :ico_oczko: nocnik pusty ale on se był brawo hehehe :ico_oczko: no ale najważniejsze dla mnie i duży postęp , że skojarzył pięknie o co chodzi... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 05-09-2012, 11:57 ]
no i kilka wpadek z sikaniem dzisiaj też było .. ale ja widzę i tak duża różnicę.... na pewno to potrwa ale teraz się trzymam tego , że jest bardziej świadomy

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 wrz 2012, 13:00

u nas przelom bo moe dziecko chce w majtkach chodzic ale co do mowy masakra jest nic nie mowi tylko mama nie.
wlasnie zadzwonili z przychodni ze zwolnilo sie miejsce na rehabilitace dla karoli i idziemy jutro.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 wrz 2012, 13:43

u nas pewnie przełom pójdzie, jak Tobik zacznie mówić. A jemu w ogóle się nie spieszy.

jajka -> KA :ico_haha_01:
MUCHA -> BZZZ
MAMA -> MAMA
TATA -> TATA/TITA
BABCIA -> BA

no i tyle. :ico_haha_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 wrz 2012, 14:44

tibby, ale super Tobiaszek na zdjeciu wyszedl. on chyba jest podobny do Ciebie.
to widze ze Tobik wiecej mowi od zuzy. gadalam z inna doktorowa i do 3 rż dziecko ma prawo nie mowic pozniej trzeba isc do logopedy

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 wrz 2012, 14:47

no nie ukrywam, że większość osób teraz twierdzi, że Tobik jest podobny do mnie.

jutro zamieszczę nasze wspólne zdjęcie, jak dorwę się do kabelka do aparatu :ico_haha_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”