Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 gru 2011, 14:53

nostromo20, nic sie nie martw, lekarze napewno sprobuja obrocic maluszka jezeli faktycznie siedzi pupka w dol. A moze tak jak tibby pisze jeszcze zdazy sie obrocic :ico_oczko:

mnie ostatnimi czasy stawianie maicy nawet przez dzien sie zdarza :ico_szoking: niby to moja druga ciaza a pierwszy raz mi sie cos takiego dzieje :ico_haha_02:
Ale jutro konczymy 36 tydzien wiec niech sie dzieje co chce :ico_oczko: nawet oszczedzac bardziej sie nie mam zamiaru :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 15:09

nostromo20, do końca trzeba być dobrej myśli. Zresztą tak jak dziewczyny piszą lekarze mają swoje sposoby by nakłonić malucha do obrócenia się :ico_sorki:

Jadzia, to ci mąż komplementy prawi nie ma co ;-)
agaa22, może tylko mała chciała mamę nastraszyć.

Dziewczyny zaciskać nogi chociaż do skończonego 36tc ! :ico_sorki:
Potem możemy nawet wszystkie w jeden dzień urodzić jak da rady ;-)
mnie ostatnimi czasy stawianie maicy nawet przez dzien sie zdarza
Stawianie macicy tzn. skurczyki ?

Mnie bardzo twardnieje brzuch jak nigdy dotąd i robi się z niego taka kulka. Źle mi się siedzi bo uwiera tam na dole i tak jakby mnie mała podszczypywała od środka przy ujściu.

Martynka już też spakowana :-) Więc jeśli o nas chodzi to wyczekujemy 2012 i niech się dzieje co ma być :-)

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

27 gru 2011, 15:11

dziewczyny, moja Mala odwrócila sie dopiero w zeszlym tygodniu....czyli to byl 38 tydzień....a tez juz stracilam nadzieje i szykowalam sie na CC...bo to obracanie przez powloki brzuszne wcale nie jest takie bezpieczne i tylko 50% skuteczne....Mój lekarz nawet mnie nie namawial....

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 16:12

Mad ja mamto samobardzo wyraźnie czuje główkę małej na dole i też mam wrażenie że mnie drapie :ico_szoking: do tego ma często czkawkę :ico_oczko: Szalenie jestem ciekawa ile już ma ,bo czasami mam wrażenie jakby ogromna była i jak się prostuje aż mi łzy lecą bo rozrywa mi żołądek albo łamie żebra :ico_sorki: :ico_sorki: a jak się kładę spać i tule męża to zaczyna kopać tatusia chyba już mu fochy pokazuje :-D :-D :-D
Piszecie o stawianiu się brzucha mnie to ost bardzo często męczy ,brzuch mam twardy jak kamień :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: powiem wam że tak się ost przestraszyłam że boje się wstawać z łóżka co by małej nie przyszło do głowy za szybko wychodzić :ico_sorki: :ico_sorki: dobrze że 3 stycznia mam wizytę u ginka :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 16:47

Piszecie o stawianiu się brzucha mnie to ost bardzo często męczy ,brzuch mam twardy jak kamień powiem wam że tak się ost przestraszyłam że boje się wstawać z łóżka co by małej nie przyszło do głowy za szybko wychodzić
Uważaj na siebie :ico_sorki:

U mnie z przewracaniem się w łóżku to koszmar jakiś jest. Czuję się jak słoń i mało zgrabnie mi to wychodzi :-D Mam już swój patent na wstawanie, ale zawsze chwilę muszę posiedzieć na brzegu łóżka by mała zmieniła miejsce na środek i tak nie uwierała.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 16:54

U mnie z przewracaniem się w łóżku to koszmar jakiś jest.
mam to samo jak słoń w składzie porcelany :-D :-D :-D i mój mąż jest biedny zawsze go wtedy uderzę albo trzymam za ramie aby się przerzucić :ico_haha_01: czasami aż mi go żal :ico_haha_01: ja cierpię niech on tez pocierpi :-D

[ Dodano: 27-12-2011, 16:00 ]
A wam nie mówiłam jaki śliczny sweterek malutka dostała od mojej cioci pod choinkę w paczuszce specjalnie dla niej aż byłam w szoku :-D a sweterek rewelacyjny ,cieplutki z Kubusiem malutka będzie w nim wyglądać cudnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 17:01

U mnie z przewracaniem się w łóżku to koszmar jakiś jest
ja to o tym nawet nie wspominam budze sie za kazdym razem jak chce sie przewrócić :ico_olaboga: no ale juz nie długo zostało :ico_sorki:

mi twardnienia brzucha również się zdażają i wiecej i czesciej niz wczesniej
ale ja juz nie biore magnezu wiec moze to dlatego :ico_noniewiem:
skoro mała już donoszona nie bede juz go brala :ico_sorki:
odnośnie ruchów to mała rusza sie jak szalona az cały brzuch faluje :-D

a jutro mam wizyte u gina mam nadzieje ze bedzie juz ostatnia :ico_sorki: :ico_sorki:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 17:21

ale ja juz nie biore magnezu wiec moze to dlatego
skoro mała już donoszona nie bede juz go brala
Pytałam mojej ginki do kiedy brać nospę i magnez powiedziała że do 38 tygodnia. Ale ja już magnez wcześniej odstawiłam.

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 17:30

Ale ja już magnez wcześniej odstawiłam.
ja magnezu chyba juz od 36tc nie biore nospe bralam tylko doraźnie :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 gru 2011, 17:39

nospe bralam tylko doraźnie
Ja również :-) wg uznania.

Zrobiłam sobie dorsza na obiad... mmm pychotka :-)
A moja chłopina poszła na piłkę, więc do wieczora muszę się sama sobą zająć.
Już dnia będzie pomału przybywać - i dobrze, bo te wczesne ciemności są dobijające.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”