Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

25 mar 2009, 01:13

Ja juz mam wozek upatrzony, wiec mozna powiedziec, ze juz mam z glowy, bo moge zamowic przez internet. Zaczekam z tym jednak do maja. Tylko nie wiem co powinnam kupic do wozka. Slyszalam,ze poza kocykiem mozna kupic jakies wklady :ico_olaboga:
Nie wiem tez za bardzo jakich kosmetykow uzywac do kapieli. Moja mama kapala mnie w rumianku i twierdzi,ze to najlepsze jest.

[ Dodano: 2009-03-25, 00:15 ]
A i jeszcze mam jedno pytanie. W czym bedziecie prac ubranka dla dziecka? Ja zamierzam kupic specjalny proszek przeznaczony dla dzieci. Maz twierdzi,ze to bez znaczenia, ale ja mysle,ze zwykly proszek moze powodowac podraznienia na takiej delikatnej skorze.

ewusia75
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 mar 2009, 09:03

Ja na poczatku ubranka Olka pralam w Loveli ale po jakims miesiacu juz pralam z naszymi bo moj syn alergii nie mial,teraz tez tak zrobie miesiac dwa pozniej na probe wrzuce z naszymi i sie okaze czy malej cos bedzie czy tez nie!
Ja wam chyba nie pislam ale ja mam dwa terminy porodu i to sa dwa terminy brane z okresu :ico_haha_01: Jeden to tutaj (o tym tez chyba zapomnialam wspomniec ze mieszkam w regionie paryskim) i jest to termin na 29czerwca a drugi to ten z polski na 18 czerwca! :-D !Jako ze moja kuzynka urodzila z wada serca swojego maluszka stwierdzilismy ze zrobimy badanie pod tym katem u specj.w warszawie z mala jest wszystko w porzadku tylko pani docent ustalila inna date!
A tak poza tym to 2 kwietnia ide juz do poloznej do szpitala bo teraz nie bede chodzic do gina tylko do niej!Badania krwi i moczu mi wyszly kiepsko zobacze co ona powie jak to zobaczy.
Z praca sie popsulo mam wlasnie przymusowy tygodniowy urlop bo kogo wysla mnie bo w ciazy jestem :ico_zly: .Bedzie mniej kaski ale trudno jakos to przezyje chociaz sobie zaplanowalam ze poki moge to pracuje bo pozniej moze byc gorzej jak mi nogi spuchna!
ale napisalam posta
milego dnia

Awatar użytkownika
myszka_g
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

25 mar 2009, 09:35

Zdarza mi sie tez zjesc jedzonko z McDonalda, ale chyba ono tez jest troszke wartosciowe w jakims stopniu.
ja za to jem kurczaczki z KFC najbardziej lubię tortille :ico_wstydzioch: no i jeszcze pizza się zdarza
Super zakupy nam taki monitor nie potrzebny bo mieszkamy w mieszkaniu, w domu na pewno się przydaje. Pieluch mam 3 paczki, ale żadnych nie kupiłam wszystkie dostałam od znajomych z których noworodki już wyrosły :-D

Słodyczy jakoś nie jem, nie ciągnie mnie do nich :ico_haha_01: co do owoców i warzyw to tez nie jest za wesoło z warzyw to tylko te podstawowe ziemniak pomidor ogórek sałata czasem kapusta. Z owocami jest gorzej bo strasznie drogie staram się jeść ale rzadko winogrona pomarańcze i kiwi.

ziolo007, ja będę używać kosmetyków Nivea baby, chyba że będzie przesuszona skórka to oilatum ale jest dość drobi. Przez pierwsze 2-3 miesiące lepiej prać ubranka w specjalnym proszku dla dzieci żeby maluch się nie uczulił. Różniej już można w normalnym proszku.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

25 mar 2009, 11:47

Dzien dobry :-D
Widze ze klikacie :ico_sorki: Ja powoli zbieram sie do pracy, jeszcze miesiac albo do swiat sama nie wiem - zobaczymy jak bede sie czuła, w kazdym razie powiedzialam wczoraj dyrektorce ze ide na urlop :-)
W czym bedziecie prac ubranka dla dziecka?
My kupilismy Lovele, mam zamiar wyprac ubranka i pieluchy ale to dopiero w maju, dziewczyny polecaja ten proszek choc ponoc czesto uczula. Zobaczymy w praktyce jak to bedzie bo jak sie nie przekonam to sie nie dowiem. Ja mam uczulenie na proszki i jedyny po ktorym nic specjalnego sie nie dzieje to jest Vizir :ico_noniewiem:
A tak poza tym to 2 kwietnia ide juz do poloznej do szpitala bo teraz nie bede chodzic do gina tylko do niej!Badania krwi i moczu mi wyszly kiepsko zobacze co ona powie jak to zobaczy.
dziwnie tak troche :ico_noniewiem: z tego co wiem to u mnie w 8 i 9 miesiacu wizyty u gina sa chyba co 2 tyogdnie :-D
Tylko nie wiem co powinnam kupic do wozka. Slyszalam,ze poza kocykiem mozna kupic jakies wklady
ja mam kocyki i nic wiecej nie kupuje, ani poscieli ani innych rzeczy zwlaszcza ze to bedzie lato i goraco a jak zajdzie potrzeba to wtedy sie kupi :ico_sorki:
ja będę używać kosmetyków Nivea baby, chyba że będzie przesuszona skórka to oilatum ale jest dość drobi
ja sie zastanawiam pomiedzy Nivea a Johnson's Baby :ico_noniewiem: jeszcze zobaczymy :-)

ewusia75
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 mar 2009, 12:01

ewusia75 napisał/a:
dziwnie tak troche z tego co wiem to u mnie w 8 i 9 miesiacu wizyty u gina sa chyba co 2 tyogdnie
No tak ale ja napisalam ze nie mieszkam w polsce tylko we francji i tutaj juz ginekologa nie zobacze az do porodu jeszcze tylko anstezjologa a tak to bede pod kontrola poloznej.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

25 mar 2009, 17:27

ewusia75, wiem o czym mowisz. Mi w Londynie wogole nie prezyznali wizyty u ginekologa. Wizyte u poloznej bede miala tylko 15 maja. Dodam tez,ze jak pojde do poloznej to sprawdzi polozenie dziecka i sprawdzi czy serce bije. No i rzuci okiem na badanie krwi.
myszka_f, w Polsce to drogie sa owoce, ale tutaj jablka czy winogrona kupie w tej samej cenie. Dlatego jem na okraglo owoce zapominajac o warzywach. Ewentualnie przyzadzam cos z mrozonki.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

25 mar 2009, 18:19

No tak ale ja napisalam ze nie mieszkam w polsce tylko we francji i tutaj juz ginekologa nie zobacze az do porodu jeszcze tylko anstezjologa a tak to bede pod kontrola poloznej.
wiem, wiem :ico_sorki:
Mi w Londynie wogole nie prezyznali wizyty u ginekologa. Wizyte u poloznej bede miala tylko 15 maja.
wlasnie kolezanka na innym watku tez mieszka w UK i chyba tylko 2 razy była na USG :ico_olaboga:

Ale najwazniejsze zeby dzieciatka były zdrowe :ico_sorki: :ico_sorki:

ewusia75
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 mar 2009, 19:11

Ja ogolnie to nie jestem zadowolona z francuskiej sluzby zdrowia nawet majac ubezp.za wszystko musisz placic30% no chyba ze masz jeszcze prywatne to wtedy ci zwroca ale to tez nia wiadomo bo ceny sa rozne a ich cennik tez czasami odbiega od rzeczywistosci!Ja mialam 2 usg i bede jeszcze miala 3 ale za to sama place i dopiero pozniej mi zwracaja wiec boze uchron przed chorobami.
Dobrze ze Aleksander nie nalerzy do chorowitych dzieci bo bym nie zarobila na lekarza! :ico_zly:

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

25 mar 2009, 19:18

Ja ogolnie to nie jestem zadowolona z francuskiej sluzby zdrowia nawet majac ubezp.za wszystko musisz placic30%
o matko :ico_szoking:
ale moze składki sa mniejsze?
bo u nas w PL to sie płaci na ten cholerny NFZ a dostac sie do lekarza i jeszcze byc zadowolonym to z cudem graniczy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

25 mar 2009, 19:45

ramonka, ja tez mialam tylko dwa razy usg. Twierdza, ze z dzieckiem wszystko ok,dlatego wiecej badan nie potrzebuje. Czasami sie boje, czy aby na pewno wszystko jest ok. W mojej rodzinie zawsze dzieci rodzily sie zdrowe.
Wlasnie kupilam pieluszki dla Dzidzi :-D tak kupuje codziennie cos dla Oliwierka. Nie chcialabym na raz wszystkiego kupowac.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”