Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

27 sie 2012, 19:37

Dokładnie Przecież my wiemy że oni żyją bez ślubu ale to nie ma wpływu na to jakimi są ludźmi. Ech.....
wlasnie to mnei wkurza,ktoś moze krasc,znecac sie nad bliskimi ale jak nie zyje "w konkubinacie" to wg kosciola i wytycznych na matke/ojca chrzestnego to jest dobrym i odpowiednim czlowiekiem;/

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

27 sie 2012, 19:55

gosia888 Przystojniaka urodzilas:) Cudny:)
Ktos kiedys pytal o mojego meza....na poczatku bylo cudnie wstwal w nocy ale szybko sie to zmienilo. zyjemy jak pies z kotem. Poza tym mam inne problemy rodzinne ze nie chce mi sie nawet pisac o tym. Najgorzej jak najblizsi sprawiaja najwieksza przykrosc.:(

Moja mala dzisiaj od 7 rano do 17 nie spala. Wieje u nas wiec moze to na zmiane pogody? Nie plakala - jadla, sikala, kupkowala, chciala byc w centrum uwagi ale troche mnie to zmartwilo...
mam tez pytanie jak walczyc z potowka? Mala ma wysypana cala buzie;/ najwiecej wyskakuje jej po karmieniu bo ona je jak wariatka i cala rozgrzana zawsze.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2012, 21:09

Qanchita, a jak w ogóle się ksiądz dowiedział że żyją bez ślubu? Dzieci mają? Moja siostra jest chrzestną ale już wtedy mieszkała z rozwodnikiem teraz to jest jej mąż więc chrzestną by nie mogła być ale wtedy nikt się jej nie czepiał.
ja się zastanawiam czy jak jem np smażone to ma to wpływ na wątrobę małej, jak myslicie?
ja sama nie wiem. Ale smażone już 3 razy jadłam i ok jest. Co prawda jem co parę dni nie częściej z kolei z warzyw tylko sałatę i ogórka no i te podstawowe nic więcej nie wprowadzałam. Z owoców jabłka, maliny no i wczoraj arbuza co brzuch po nim bolał :ico_olaboga:
Moja mala dzisiaj od 7 rano do 17 nie spala.
o kurde nieźle. Mój za to prawie cały dzień przespał, chociaż z 4 dni temu od 11 do 16 nie spał i byłam w szoku.

Awatar użytkownika
Madleine

27 sie 2012, 21:13

o kurde nieźle. Mój za to prawie cały dzień przespał, chociaż z 4 dni temu od 11 do 16 nie spał i byłam w szoku.
mojemu czesto sie zdarza nie spanie po 4 godzinki.Połowe tego czasu marudzi ,a połowe rozgląda sie cyckając smoka :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2012, 21:17

mojemu czesto sie zdarza nie spanie po 4 godzinki.
u mnie to tak najczęściej 3h nie śpi. A robi różne rzeczy, trochę je trochę leży grzecznie, albo leży na moich nogach na poduszce ja nogami kołyszę i siedzę na internecie. A bawią się wasze dzieci już zabawkami?

Awatar użytkownika
Madleine

27 sie 2012, 21:19

A bawią się wasze dzieci już zabawkami?
Marcinek jeszcze nie. Narazie ma etap ogladania swoich rączek i rozgladania sie dookoła.On ma chyba jeszcze zbyt nieskoordynowane ruchy na zabawki hehe :-)
A kiedy dzieci powinny sie zaczac bawic grzechotkami itp?

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2012, 21:53

no właśnie nie wiem. I sie zastanawiam czy to już czas by dawać coś Maksiowi.

A co z julchik? Nie urodziła już czasem?

Awatar użytkownika
Qanchita

27 sie 2012, 22:17

gosia888, co do tego chrzestnego to ksiądz ich zna to raz a dwa mają roczną córeczkę i dlatego się nie godzi na wystawienie tej deklaracji :ico_zly:

no właśnie nie wiem. I sie zastanawiam czy to już czas by dawać coś Maksiowi.
Mi się coś kojarzy że dziecko chwyta i jest w stanie utrzymać grzechotkę w wieku 3 miesięcy... ale póki co mały obserwuje świat dookoła siebie i uśmiecha się do pustych przestrzeni jak jest suchy i najedzony :ico_haha_01:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2012, 22:18

Co do chrzcin to musimy odwołać póki co :ico_noniewiem: Nasz przyjaciel który miał być chrzestnym nie dostał zaświadczenia bo żyje w konkubinacie :ico_zly: Teraz nie mamy pomysłu :ico_placzek:
a jaki jest proboszcz a waszej parafii? U mojej koleżanki była podobna sytuacja i poszła pogadać właśnie do swojego proboszcza. Powiedziała że jej bardzo zależy aby właśnie ten mężczyzna był chrzestnym, że to dobry człowiek itd a że teraz tak żyje, to tak wyszło... i ksiądz bez problemu ochrzcił im :ico_oczko:
A dwa te karteczki nie są już wymagane, w większości parafiach odstępują od tego, nawet kartek do spowiedzi nie dają tak jak kiedyś.
Inni znajomi sami żyją bez ślubu i nie mieli żadnych problemów

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2012, 22:22

Na mamazone jest fajnie pokazany rozwoj maluszkow na filmikach :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”