Widziałam właśnie na NK, śliczne ma kolory Wasza chusta Samanto :)
Ale niestety AlMelle nie ma splotu odpowiedniego i Ci Laurka zacznie ciążyć.
Kupuj śmiało, czy to pasiaka, czy żakarda, czy, jeśli finansowo chcesz poszaleć, jakieś lny czy wełny. Generalnie chyba patrz na kolorki jakie Ci się podobają, różnic wielkich między chustami specjalnie tkanymi się aż tak nie dostrzega. Choć przejście z "samoszyjek" na specjalistycznie tkane jest ponoć zauważalne.
Ja osobiście polecam pasiaki Didymos. Mam katję, starszą wersję. Jest miła jak koteczek, dobrze się dociąga, choć trzeba mocno i na mur beton dociągać, żeby się nie obsuwała.
Testowałam też bambusową Nati. Mięciutka, ale w sumie dla lżejszych dzieci. Milcia miała wtedy może z miesiąc, więc było OK, ale też na chwilkę tylko zamotałam...
Testowałam i Lenny Lamb, pasiaka (nadziewana czekolada)- jak dla mnie fajnie nosi i dobrze się dociąga, i trzyma porządnie. Jest miękka, dość lejąca, i zauważyłam fajną właściwość- nawet jak się wymięła- podczas noszenia- to jak ładnie złożyłam, to po jakimś czasie ulegała samo-prasowaniu
Ale ponoć inne kolory LL różnie "pracują".
julchik, wiem o czym piszesz: gadanie, bąble z piany, pedałowanie- jakbym Milcię widziała :)
Poza tym Milenka wydawała mi się z początku bardzo poważną osóbką, mało się uśmiechała. Teraz, nawet jak przyśnie przy cycku, a śmiech, czy krzyk chłopaków ją obudzi, to spojrzy na mnie, walnie najsłodszy uśmiech numer 5 i dalej w kimono
Samodzielność? Jeszcze nie ten wiek. Dziecko jeszcze jakiś czas będzie myślało, że ono i mama to jedność. Co prawda mało mogę zrobić w domu, ale cóż. Trudno. Chociaż wczoraj ścierałyśmy kurze w chuście, układałyśmy zabawki z chłopaczyskami. Aż usnęła.
A usypianie to w ogóle inny temat. U nas nieistniejący. Milenka, gdy zaczyna marudzić, wystarczy odciąć ją od bodźców (chłopców, gadających osób, świateł) i sama zasypia. tfu tfu
Samanta, będę zaglądać na mamafit jak tylko znajdę czas. Podoba mi się!!
[ Dodano: 2010-10-21, 22:12 ]
Tibby, a tak niedawno były kciukaski i Tobik się rodził
Wszystkiego naj w okazji pół roczku