Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2008, 22:46

kamizela, no ja wlasnie tez tak podchodze do prawy i mysle ze jesli nie przejdzie jej do 2 lat to zaczne znowu diagnostyke
bo poki co to nie mam poco isc do lekarza bo wyniki ma dobre

[ Dodano: 2008-11-23, 21:51 ]
karola ano widzisz dzieje sie

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 lis 2008, 22:57

uspalam Maye,padla bidula w koncu...

no tak mysle Jagodka, ze chyba poczekaj do kolejnego badania malej,moze ja te badania tak stresowaly? :ico_noniewiem: ze jeszcze odreagowuje....albo tesciowa ja wk..... :ico_oczko: nie no albo wyrosnie z tego albo w koncu wykryja co tonie ma innej opcji :ico_noniewiem:

a no i ja tam pieprzykami to sie nie przejmuje bo mam ich juz teraz tysiace bo faktycznie mnoza sie i mnoza...ale to bynajmniej nie pieprzyk ani znamie...to plama nierownomiernie sie powiekszajaca :ico_noniewiem: fuj,wyglada brzydko ale jutro pani moze mnie znow pokieruje bo wczesniej ten koles mowil ze tak sie po ciazy dzieje tylko ze mowil ze zniknie a nie sie rozrosnie brzydko nie?

a jak tak z Wami gadam to od razu zdrowiej sie czuje :ico_puknij: :-D ....
Kamila juz upiata poszla spac,Zborra nadrabia zaleglosci w czytaniu...Jagodka,Ty dzis nie spisz z emocji co? :-D

[ Dodano: 2008-11-23, 21:58 ]
Jagodka,widze ze dalas nasza kokietke w podpis,sliczna!!!

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2008, 23:06

Hej to ja - zapomniałam o prezentacji która ma jutro :ico_olaboga: a rzutnika nie ma ..a to przed całym instytutem onkologi :ico_olaboga: mąz pojechał do kolegi po rzutnik a ja przegladam prezentacje .....
nadmiar witaminy K - nie szkodzi - nie jest toksyczny !
no !
ale sie ciesze ze mamy :ico_ciezarowka: głowa do góry!!

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2008, 23:12

Dobra, przczytałam...
Ewcik i jak pierniczki? coś Cię nie było długo...
Kamizela treraz się zestresuje w stosunkach :ico_haha_01:
Doris chociaż wyprostowała męża! :ico_brawa_01: a zdjęcia rewelka!!! czad!!!
Glizdunia nonono, błagam...jak będziesz się tgak nakręcać, to niebawem sobie jescze trumnę zaczniesz wybierać! :ico_zly: toż weź się spakuj i przyleć na tydzień, i wszystko będzie jasne...ja nie rozumiem, daleczgo tak się tam męczysz...
Jagódka... :ico_placzek: ja pierdolę...szok!!! teraz ja jestem podekscytowana na maxa, chyba będą mi się dziś dzieci śniły... :-D bardzo się cieszę i mam radochę, że będziemy to mogły z Tpbą przeżywać...hurra!!! no i nie martw się, Gosia ma rację, M znajdzie pracę i wsyzstko się Wam ułoży! no i zobacz, wprawę już macie, ciuszki i sprzęty po Jadzi...czad!!! teraz będę się mocno modlić, żeby wszystko było ok, żebyś była zdrowa, żebyś dobrze znosiła ten cudowny stan....
ale nadal nie mogę uwierzyć, jak to można nie czuć, że się jest :ico_ciezarowka: ?
tak piszecie o pracy nad dziećmi...my to z Hanią od razu trafiliśmy! pierwsze podejście...ale ja bardzo długo nie brałam tabletek...mieliśmy przerwę w tym sporcie, aż do ślubu...a potem zaraz po powrocie z podróży poślubnej zaczęliśmy intensywne prace i zakończyły się sukcesem! heheeheh I absolutnie nie płakałam, bo strasznie pragnęłam dziecka...zresztą, przyłączam się do zazdrosnej Doris :ico_ciezarowka: :-D bo też bym chciała być na miejscu naszej Jagódki! ona tu sobie spokojnie urodzi w lipcu,a ja akurat zacznę myśleć o ciąży :-D Mam nadzieję, że nam się też uda...że zdobędizemy się na odwagę i do tego dojdzie...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 lis 2008, 23:22

Gosia,rzutnik?!no to w pogni za sprzetem malza pogonilas,no wiec dzieki i nie zawracam juz soba Ci glowy,moze jakos pomoc? :ico_noniewiem:

Zborra szkoda ze fotek nie masz z Hanki sniegowej, :-)
a mecze sie tu bo tu zyje,tu jestem ubezpieczona,tu nie zamartwiam na smierc mojej rodziny w PL,tu nie place za wszystko ...a co w PL mi w tydzien zrobia,u lekarza moge sie dowiedziec ze chora jstem a jak cos wiecej to trzeba lezec w szpitalu czesto i jak bez ubezpieczenia?na tydzien?A. nie ma urlopu dla Mayci..Maya paszportu jeszcze...a ceny biletow w grudniu kosztuja tyle ze juz by mnie na lekarza stac nie bylo...wiec poki co jestem tutaj...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2008, 23:27

No Glizdunia racja...racja...ja wiem. Ale kurka tyle niepotrzebnego stresu, tyle czekania i słuchania takich nieuków...tyle co oni to my Ci możemy powiedzieć. Ja nie kumam jak nonono oni tam żyją? cytologi nie robią? szok...to ja już wolę nasze zadupie...jak mnie kretyn lekarz wkurwi to idę prywatnie i mi zrobi co chcę...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 lis 2008, 23:33

Zborra,no widzisz...jakos zyja :ico_noniewiem: badania jakies w szpitalach super wykonuja no ale...zawsze jest to ale...duzo czekania i stresu jak dla mnie,bo oni chyba bardziej lajtowo to widza :ico_noniewiem:

kuzynka A. sie leczy na bezplodnosc tutaj,znaczy sie staraja sie i nici i w PL jej zawsze mowili ze wsio ok a tu porobili badania na droznosc jajowodow,metodami co w PL wprowadzaja i nie robia tak normalnie atu za free i zastrzyki domaciczne i wogole,fakt ze jeszcze nie zafasolkowali no ale cos robia w tej dziedzinie... :ico_noniewiem: no trzeba spojrzec na to tak wiesz,skoro mamy tu zyc to musze sie nauczyc tez tu leczyc jakos...bo z kazdym pierdem do P latac nie bede bo mnie na to nie stac zwyczajnie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-23, 22:35 ]
no a cytologie robia ale po 25 roku zycia-nawet obowiazkowa jest dla wszystkich kobiet za darmo oczywiscie i np. te badania na hlamydie co robilam sobie to tez za free :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2008, 23:40

Masz rację...skoro tam żyjesz, płacisz to trzeba się podporządkować. Ja wiesz, patrzę z mojego punktu i piszę tak w emocjach...bo ja znam tylko nasze realia i dla mnie to najłatwiejsze wyjście. Ale prezcież masz rację, że nie da się latać tu z każdym problemem... No widzisz, nei wiedziałam, że jednak tam coś robią...widocznie wszędzie tak samo, tu lepsze to, tam co innego...a wszędzie i tak to samo...
więc tylko życzyć Ci dobrego lekarza, który może wreszcie poważnie się nad Tobą zastanowi.A nie znacie tam jakiegoś może polskiego lekarza???

[ Dodano: 2008-11-23, 22:43 ]
cholera...nie mogę myśleć o niczym innym niż dzieci i ciąża... :ico_haha_01:
a wiecie co mi J powiedział jak sobie głośno zamarzyłam o dziecku? "na Hanię kurwujesz a dziecko chcesz" :ico_haha_01: to chyba mi wreszcie da do myślenia...i wyluzuję w niektórych momentach....

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2008, 23:45

No nie mogę, ale tu dzis radosne wieści!!!!!!! Ale się cieszę, no super jagodka, no sama radość, znów takie maleństwo śliczne, pachnące nowością :ico_oczko: Ja też Ci zazdroszczę, bo wiem że u mnie już więcej nie będzie :ico_ciezarowka:

GLIZDUNIA, wiesz, ja nie potrafię bluźnić, ale jak Cie czytałam to w duchu klęłam jak szewc. Kobieto, tobie się ma na zycie dopiero!!!! wszystko się wyjaśni, znajdą i w UK co Ci dolega, zobaczysz.

Gosia A, a Ty kobieto zostaw te prezentację i dołączaj do jagodki z :ico_ciezarowka:

Ewcik dawaj ten przepis, może i ja pierniczki w tym roku zrobię.

AAAAAAAA i jeszcze pochwalę nasze dziewczynki śliczną jasnowłosa Igusię, jej mamusię (bardzo mi się zaczytana podoba) i Kingusię w kaloszkach trochę zaduzych :-D

A ja wczoraj siedziałam z rodzinką, kolacyjkę pyszną zrobiłam, był smażony szczupaczek, szyneczka gotowana, sałatka z kurczaka w sosie cury i takie tam przystawki, no i ciasto na deser. No i jak zawsze z siostrą było miło.

A dziś szkoła i było super, no zajęcia świetne, babeczka wspaniała, uczyliśmy się śpiewać piosenki, rysowałyśmy i bawiłyśmy się w dziecięce zabawy taneczne, no wspaniale czas nam minął, normalnie poczułam się 30 lat młodsza :-D

W domu oczywiście stęsknieni mężczyźni czekali, a teraz śpią już wszyscy i ja też idę, bo niewyspana jestem.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 lis 2008, 23:48

no wlasnie za bardzo polskich tu nie ma...bynajmniej w mojejczesci anglii,co dziwne...wszyscy w Londynie ale nawet nie wiem jak szukac,w necie chyba jedynie :ico_noniewiem: ale pomysl to jest...obacze co jutro mi powie,czy mnie gdzies wysle czy splawi :ico_noniewiem: a i jeszcze sprawdzialm na kartce ze nie na rano mam a na 15.50...wiec caly dzien czekania :ico_zly:

[ Dodano: 2008-11-23, 22:52 ]
Sikorko,skoro tak mowisz to tak ma byc :ico_haha_01: :ico_oczko: ....nie no wszystkie kochane jestescie,zywcem z romansu!!!i tak piszesz co serwowalas hmm ja z curry nigdy nic nie robilam bo chyba srednio lubie ale moze zarzucisz przepisem na taka salatke hmm? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-23, 22:56 ]
Zborra,a wiesz co....ja bardziej sie orientuje tuaj w Uk w tej sluzbie zdrowia niz w PL :ico_noniewiem: powaznie,ja w PL to nie wiem jak sie ruszyc bo ja nigdy na nic nie chorowalam,chodzilam na szczepionki jedynie i do dentysty...nawet krew mi tam badali w zerwce i to jeszcze zemdlalam i zle mi sie kojarzy...zaciskali gumowa zylka mi zyle :ico_olaboga: a tu tak wszystko ladnie,spokojnie...nikt nic Ci nie zaciska :ico_oczko: ...wszyscy mili...to powoduje ze tez sie chyba boje isc w PL do lekarza a tu nie :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”