Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 08:16

hej, witam poniedzialkowo :-)

Pati85, oj ten Twoj chlop... taki dzieciak jeszcze, z tego co piszesz :ico_noniewiem:

Gie, jak sie udalo spaghetti? mojemu cos ta kolacja niezbyt wyszla, ale doceniam fakt, ze sam znalazl przepis, zamarynowal mieso, w sklepie z lista chodzil i szukal skladnikow (sam), pozniej spedzil 3 godziny w kuchni... i bardzo sie staral :ico_sorki:
nie wyszlo najlepsze (curry z jagniecina), ale wzielam sobie dokladke, zeby mu zrobic przyjemnosc ;-)

szkrab, noo, Jula ladnie juz siedzi w bujaczku :ico_brawa_01: uwazaj, zeby Ci fikolka w nim nie zrobila... ja czekam, az moj sie zacznie podnosic w bujaczku,ale poki co - woli sobie wygodnie lezec ;-) za to zaczyna mi pelzac po podlodze - tym razem juz do przodu, nie na wstecznym ;-)

u nas nocka ok, bez pobudki :ico_brawa_01:
tzn. byla jedna przed 7, ale "zakorkowalam go" smoczkiem i poszedl spac :-D
zaraz sie pewnie obudzi, bo juz po 8 jest..

a co do programow z Gordonem R., to tez bardzo lubie... wczoraj wlasnie ogladalismy z nim program (nie pamietam tytulu), jak pojechal do restauracji, a tam jedzenie do d...., wszedzie brud i smrod (przechowywali surowego i upieczonego kurczaka w jednej misce :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ), kazal ich natychmiast zamknac i wzial sie do roboty... przerobil te restauracje na "home made rustic food" (zawsze sie tak konczy :-D w menu jest tylko kilka dan, za to - podobno - sa pyyyycha)... fajny jest ten Gordon :-D ;-)

[ Dodano: 2009-04-06, 08:18 ]
Ramsay's Kitchen Nightmares - to jest tytul tego programu... byly dwie edycje: UK i USA... wczoraj to chyba USA bylo

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 08:20

Berek, witam z ranka :)

wczoraj już nie zajrzałam, bo tak się obżarłam tego spaghetti, że nie miałam siły się ruszyć, Su wreszcie usneła, ja poszłam do sypielni się glebnąć na wyrko i usnęłam, a Pan zaraz za mną... i obudziłam się dopiero o 20:00 :ico_olaboga:

Czyli z włosków nicic, ale paznokcie zrobiłam, tak, Pati - do pracy...
Może dzisiaj się podetnę ;)

Nocka średnia, spałam niby od ściany, ale mała jęczała co chwila i się budziłam, Pan do Niej wstawał, karmił dwa razy, drugi raz o 4:00, wypiła chyba ze 130 ml, a o 5:00 juz była całkiem na nogach... :ico_olaboga: :ico_olaboga: o boshe, co sie dzieje z tym moim dzieckiem... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

jak juz pisalam w piatek - bede sama w pracy caly tydzien, wiec moge mniej zaglądać, więc się nie martwcie... buziaki

[ Dodano: 2009-04-06, 08:26 ]
ooo, witaj SHOO - fajnie, ze nocka udana i kolacja "w miare" :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: Pewnie, ze licza sie checi... Jak ja nienawidze curry... łłeeeee, jak czuję chociaż trochę tej przyprawy w jakims daniu, to nie jem... A Pana spaghetti bylo jak zwykle mniaaaam...

Ramsay's Kitchen Nightmares
moze kiedys puszcza w TVN Style - bede czatowac... :-D

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 08:54

Jak ja nienawidze curry... łłeeeee, jak czuję chociaż trochę tej przyprawy w jakims daniu, to nie jem... A Pana spaghetti bylo jak zwykle mniaaaam...
ja tez nie przepadam za curry (przyprawa), ale tutaj piszac curry mam na mysli przyprawy, ale danie skladajace sie z miesa w sosie, ryzu i chlebka chapati... "curry" to ogolna nazwa tradycyjnych potraw indyjskich (A. sie wlasnie tam je nauczyl przyrzadzac i przewaznie mu wychodza)... tutaj jest wyjasnienie:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Curry

[ Dodano: 2009-04-06, 08:56 ]
ta wczorajsza potrawa nie zawierala w ogole przyprawy curry... z tego, co widzialam, to A. uzyl kurkumy, imbiru, kardamonu i szafranu... a nie wyszlo najlepsze, bo zapomnial o soli i pieprzu (LOL) :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 09:09

A. uzyl kurkumy, imbiru, kardamonu i szafranu... a nie wyszlo najlepsze, bo zapomnial o soli i pieprzu (LOL)
aaahahhhahaaaa, usmialam sie... no pewnie, sypnal takimi wymyslnymi przyprawami, ze niewybaczalnym bledem byloby dodac do tego zwykla sol i pieprz... :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 09:27

Witajcie z ranka :-)

Szkrab, Julka śliczności :ico_brawa_01: , kiedy moja będzie miała takie włoski....
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za pełzanie do przodu.

U nas nocka z jedną pobudką, dziś sobie pospaliśmy do 8.30. Od samego ranka świeci słoneczko, poszłabym na małe zakupki, na pocztę wysłać kartki ale niestety muszę siedzieć w domu i czekać bo sprawdzają w mieszkaniach szczelność gazu, nie wiadomo o której u nas zawitają, niby mieli zacząć od 9ej i aż do 13ej :ico_olaboga: , mam nadzieję,że do nas nie przyjdą na samym końcu.

[ Dodano: 2009-04-06, 09:31 ]
a..... zapomniałabym o Su - wczorajsze fotki extra :ico_brawa_01: , zresztą jak zawsze :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-04-06, 09:34 ]
Dziś znowu przypominamy się z głosikami i bardzo dziękujemy :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 09:45

no nic ja was podczyta łam i się tylko przywitam :-)
Powiem jeszcze że mnie rozłożyło na amen, idę na 16 do lekarza, do Majki przyjdziembabcia

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 09:52

Margarita, ale Cię dopadło, teraz kiedy do pracy wróciłaś, dużo zdrówka życzę.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 10:12

Witam

u nas nocka nie za dobra, maly sie budzil i tez pil dwa razy mleczko, nie wyspana jestem :-/

Za oknem zaczyna sie rozpogadzac wiec trzeba bedzie isc na zakupy, bo pusto w lodowce, nie zrobilismy zakupow, bo pojechalismy na grila :ico_zly: i nawet nie mam z czym zjesc kanapek wiec zrobie nalesniki, bo akurat do tego skladniki mam.
Pati85, oj ten Twoj chlop... taki dzieciak jeszcze, z tego co piszesz :ico_noniewiem:
a zebys wiedziala, czasami zastanawiam sie po co on chcial zalozyc rodzine, skoro jak gdzies idziemy, to mam siedziec dotad dopoki on sobie zazyczy juz isc, ale zazwyczaj ja mam dosc i zabieram sie i jade, a on zostaje.A teraz jak jest Erik, mylslam, ze to sie zmiei, ale sie pomylilam- nie interesowalo go, ze dziecko placze co chwila
mojemu cos ta kolacja niezbyt wyszla, ale doceniam fakt, ze sam znalazl przepis, zamarynowal mieso, w sklepie z lista chodzil i szukal skladnikow (sam), pozniej spedzil 3 godziny w kuchni... i bardzo sie staral :ico_sorki:
nie wyszlo najlepsze (curry z jagniecina), ale wzielam sobie dokladke, zeby mu zrobic przyjemnosc ;-)
pewnie, ze licza sie checi,a na pewno zrobilo mi sie milo jak wzielas dokladke :ico_oczko:
Powiem jeszcze że mnie rozłożyło na amen, idę na 16 do lekarza, do Majki przyjdziembabcia
oj to zyczymym zdrowka, kuruj sie kochana

szkrab Julcia sliczna, i jakie ma fajne wloski :-D

Gie tak patzrze, ze Erik i Su moga sobie piatki przybic co do spania, bo u nas znow zaczyna sie powtorka z rozrywki :-/

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 10:14

margarita83, hej :-) no wlasnie... rozlozylo Cie akurat w najmniej odpowiednim momencie :/ wspolczuje..

Iwona H, oby zawitali do Was wczesniej niz o 1...
tutaj moglabys sie nie doczekac ich wizyty... Hiszpanie czesto sie zapowiadaja, a w ogole sie nie zjawiaja (tak juz mialam z hydraulikiem, facetem od TV i elektrykiem), a na drugi dzien przychodza, obojetnie o ktorej godzinie i jak Ciebie nie ma w domu, to dzwonia i Cie opierniczaja, gdzie jestes, bo oni przyszli naprawic cos :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 10:19

Ja dzis nie za bardzo bede mogl az Wami pisac, musze pakowac rzeczy w kartony i jechac na zakupki wiec jak tylko bede miala chwilke to na pewno zagladne zobaczyc co u Was.

A tymczasem zegnam sie , buziaki kochane :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”