Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 17:21

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dziewczyneczki moje. Zębolka jeszcze nie widać, ale słychać go łyżeczką :DD :DD :DD
Niania mi postukała jak byłam odebrać Majkę ;-)
A ogólnie dziewczyny sobie dobrze radzą, mała Jula zaakceptowała Majkę i pomaga mamie i bawi się z nią :ico_szoking:
Ja w pracy mam tyle roboty że głowa mała, nawet nie wiem kiedy te 4 godz przelecą mi przez palce :ico_szoking:
Urwanie głowy

A ja mam zapalenie gardła i tchawicy, dostałam antybiotyki i Eurespala dla Majki zapobiegawczo. O rany żeby tylko mała nie była chora :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

No to Jagna się zawzięła, szkoda :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 17:39

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dziewczyneczki moje. Zębolka jeszcze nie widać, ale słychać go łyżeczką :DD :DD :DD
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A ja mam zapalenie gardła i tchawicy, dostałam antybiotyki i Eurespala dla Majki zapobiegawczo. O rany żeby tylko mała nie była chora :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
oj no to niezle, nie caluj Majci to sie nie zarazi, ale wez i nie caluj

Erik spi juz od 16, tak jak wczoraj, wstal o 19, jak sie obudzi to poszlabym z nim na spacerek

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 17:50

Maja też drzemie, ale dzisiaj już nie pójdę z nią na spacerek, nie mam siły, jestem taka połamana że obłęd. Czuje się jak babuszka.
Jak byłam u lekarza to babcia ją wzięła na spacerek :DD no i jak już odbierałam Majkę to powiedziała że w któryś dzień świąt zaprasza na obiad ale zdzwonimy się jeszcze w który :ico_szoking: więc zaproponowałam że mogę coś zrobić, na to ona ok - zrób surówkę i tyle.

Mała sie obudzi to rzucę jeszcze pranie i zostawię na balkonie na noc, chyba :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 18:02

margarita83, no to widac, ze tesciowa sie zmienila o 180 stopni, ale to dobrze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i fajnie, ze chce sie Majka zajmowac.

Maly wstal, ogladne brzydule i pojde na spacerek z nim :-)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 18:34

skoro go slychac, to musi byc go widac ;-) przynajmniej taka mala biala kreseczke... bo jakby go widac w ogole nie bylo, to by sie w dziaslo stukalo przeciez :ico_noniewiem:

:ico_brawa_01: dla tesciowki... chyba sie zakochala w Majce :-) zreszta, jak tu sie nie zakochac w takim slodkim szkrabie..

a Ty zjedz czosnek :-D pomoze Ci, babcia Marta gwarantuje ;-)

Pati85, :ico_brawa_01: dla Ericzka za proby siadania :-) moj tez sie podciaga, chwile posiedzi prosto, ale jak tylko obroci glowke, to leci na boki... no, chyba, ze sie czegos trzyma, to nie poleci...

my chodzimy raz dziennie na spacerek, chyba, ze to jest weekend i gdzies jezdzimy, wtedy to i caly dzien potrafimy z nim spacerowac... a tak, to kolo poludnia zawsze z nim wychodze na ok. godzinke :-)

a z tym wozkiem, to bylo tak, ze A. pojechal pod oslona nocy i zapakowal ten wozek do bagaznika (mamy takie prawie terenowe auto)... i do teraz ten wozek jest u nas w pokoju, ktory nazywamy graciarnia.. :ico_noniewiem: trzeba by go odstawic na miejsce..
i moze wydac sie to smieszne, ale kilka razy widzialam, jak ludzie po miescie tymi wozkami jezdzili... oni tak maja, ze ida do sklepu, laduja do wozka i pozniej z tym wozkiem tocza sie do domu, rozladowuja, a wozek bach - przed blok :ico_noniewiem: i pozniej takie bezpanskie wozki sie po miescie walaja... :ico_olaboga:
a najdziwniejsze jest to, ze jak sobie taka babka idzie z wozkiem zwinietym z marketu (takim duzym, wiecie..), to nikt sie na nia dziwnie nie patrzy (poza mna i A.)... jakby to bylo cos normalnego... :ico_noniewiem: nie rozumiem ich czasami..

[ Dodano: 2009-04-06, 19:12 ]
aha, zajrzalam na watek wrzesniowek i jedna z nich podala linka do radia dla dzieci :-) pomyslalam, ze i u nas sie to sprawdzi.. piosenki, bajki itp.

ja wlasnie przed chwila sluchalam jak wrobelek Elemelek nosil w dziobie kartofelek, czy jakos tak... :-D

i maja tam nawet Liste Przebojow Bobasa :ico_haha_01:
moja ulubiona piosenka jest na miejscu 16-tym :( Kulfon i Zaba Monika w piosence "Kulfon co z Ciebie wyrosnie?" :-D

http://www.babyradio.pl/

chyba zaraz jakiegos smsa wysle, zeby ta piosenka w gore skoczyla :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-04-06, 19:14 ]
zaglosowalam :P

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 20:30

heja banana ;)

wpadlam tylko na chwile, zeby powiedziec, ze mojej Su tez stukal zabek (tzn. slychac go bylo jak sie stukalo lyzeczka, ale nie bylo go widac), a pokazal sie kilka dni pozniej...

my bylismy na popoludniowym spacerku, a w ciagu dnia Pan wzial Su i swoja mame i pojechali do takiego dworku na spacerek... tak wiec my tez czesto wychodzimy z Su na dwor dwa rady dziennie...

lece sie kapac i spac, dobranoc :)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2009, 20:32

Witam

my juz po spcaerku, ale fajnie bylo,smialams ie razem z Erikiem, a on tak gadal :-D
Pati85, :ico_brawa_01: dla Ericzka za proby siadania :-)
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
chyba zaraz jakiegos smsa wysle, zeby ta piosenka w gore skoczyla :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-04-06, 19:14 ]
zaglosowalam :P
jestes niemozliwa :-D

A fajnie, ze ukradlas tego linka, fajne radyjko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
i do teraz ten wozek jest u nas w pokoju, ktory nazywamy graciarnia.. :ico_noniewiem: trzeba by go odstawic na miejsce..
hehe dobre, moze jeszcze sie Wam przyda :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-04-06, 20:34 ]
lece sie kapac i spac, dobranoc :)
dobranoc Gie, papapa

ja tez sie zegnam na dzis, do jutra laseczki

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2009, 20:34

skoro go slychac, to musi byc go widac ;-) przynajmniej taka mala biala kreseczke... bo jakby go widac w ogole nie bylo, to by sie w dziaslo stukalo przeciez :ico_noniewiem:
no troszkę go widać ;-) ale naprawdę troszkę, palcem wyczuć nie można

a co do czosnku to jadałam cały weekend, P. nie chciał się ze mną całować :-/

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 kwie 2009, 21:37

jedna z nich podala linka do radia dla dzieci pomyslalam, ze i u nas sie to sprawdzi.. piosenki, bajki itp.

ja wlasnie przed chwila sluchalam jak wrobelek Elemelek nosil w dziobie kartofelek, czy jakos tak...

i maja tam nawet Liste Przebojow Bobasa
moja ulubiona piosenka jest na miejscu 16-tym Kulfon i Zaba Monika w piosence "Kulfon co z Ciebie wyrosnie?"
http://www.babyradio.pl/
tak bardzo fajne my słuchamy z Antkiem cały dzionek :-D :-D

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 kwie 2009, 07:37

Witam po niezbyt udanej nocy. Jula marudzila bo nasze zabki tez w drodze wiec pojawily si eu niej wszystkie objawy rzadka kupa nawet z 5 razy dziennie i dotego lekka goraczka :ico_olaboga: I pewnie dwie doklne jedynki wyjda na raz bo obydwie strasznie napuchniete.

Margarita :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za zebolka dla Majki. A ty kuruj sie kuruj bo pora nie najlepsza na chorowanie :ico_nienie:

Shoo niezly pomysl z tym wozkiem :-D A u nas tez zdarzaja sie ludzie ktorzy te wozki do domu z zakupami pchaja :ico_puknij: Chociaz juz teraz w niektorych sklepach zalozyli takie pole magnetyczne ze jak sie wyjedzie za nie wozkiem to mu sie kolko zblokuje i takim sposobem jest coraz mniej bezdomnych wozkow :-)

No ciekawe o co sie Jagna obrazila :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”