Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Letnie dzieciaczki 2012

23 paź 2012, 12:09

Malinowa ja lekarzem nie jestem ale na temat delicolu mam takie zdanie: to czysta laktaza i pomaga tylko dzieciom które nie trawią laktozy, tak jak miały moje. Tymek już zaczął trawić- po 3 mieś. Może spróbuj coś niemieckiego. SAB SIMPLEX np. Niby ta sama subst. czynna co espumisan a ja widziałam różnicę w działaniu. Powodzenia i wytrwałości :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Marta no męczy się biedulek. Próbuje zrobić a bez skutku :ico_olaboga:

ok.pakujemy się i jedziemy po Jolcie do p-la:)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 12:16

Quanchita to oby czopek pomógł!!!
po czym poznałaś że mały trawi laktoze? ja już głupieje z tymi kupami. Agatka ma takie gładkie, bez grudek. ale śluz jest w każdej...

Awatar użytkownika
Qanchita

23 paź 2012, 16:46

Quanchita to oby czopek pomógł!!!
po czym poznałaś że mały trawi laktoze? ja już głupieje z tymi kupami. Agatka ma takie gładkie, bez grudek. ale śluz jest w każdej...
Czopek pomógł :ico_sorki: Dwie kupy po sam pas :ico_haha_01:
A wiem po kupach że mały już trawi laktozę. Wcześniej jak nie podałam delicolu to były pieniste, śluzowate i z grudkami (ziarenka laktozy). Teraz są już gładkie papki :ico_sorki:

Bioderka zdrowe :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

23 paź 2012, 19:27

Kurna ile jeszcze ta reklama levisa bedzie bo już jest mega nudna a jeszcze bardziej wkurw... :ico_zly:

Cześć dziewczynnki :-)

My się jeszcze mieścimy w gondolkę :-) i myśłę że do grudnia obrócimy :-)

w Kauflandzie są pampersy premium care po 36,99zł :ico_szoking: kupiliśmy sobie paczuszkę trójczek sztuk 60 :-)

ale Jolka faktycznie chudzinka była a wasze dzieciaczki to ładnie długaśne bo Kaja jeszcze w 62 chodzi ale już 68 wyciagamy :-) ale ona ma 61cm gdzieś :-)

Kaja ma kupkę taką z serkwiem jak skwaśniałe mleko i koloru musztardowego :-D dziewcyzny Wasze dzxieci śpią na poduszkach czy na płaskim bo moja Kaja to jeszcze na płaskim spi i nigdy nie spała na podusi a teraz zastanawiam się czy jej kołderki już nie wyciągnąć...

Gosia ja Kaję zapisałam do żłobka od września 2013 i takie listy są długie... w Krakowie nie ma szans na złobek bez znajomości...

Awatar użytkownika
Qanchita

23 paź 2012, 20:02

Aż zmierzyłam swoje dziecko z ciekawości :ico_haha_01:
67cm mierzone tak jak dorosłego, czyli nie od ciemiączka tylko tak na stojąco.

Kasia Jolka 68cm nosiła jak miała pół roku :ico_oczko: I też fajna była...taki filigranek :ico_oczko:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 21:41

Kasiala ja niewiedziałam że już są zapisy na wrzesień 2013 :ico_olaboga: kurde muszę w takim razie wybrać się do żłobka. A powiedz dawałaś swój dowód czy co tam? Skąd spisywały meldunek? Bo u mnie problem jest bo mieszkam pod Siedlcami a do żłobka by się zapisać muszę przemeldować siebie i Maksa do teściowej - do Siedlec.
Kurna ile jeszcze ta reklama levisa bedzie bo już jest mega nudna a jeszcze bardziej wkurw... :ico_zly:
Kasiala ja zainstalowałam adblocka i mi całkowiecie ją blokuje :ico_sorki: wpisz w google adblock i zainstaluj rewelacyjne to jest :ico_sorki: :ico_sorki: A co do pieluch to pisałam o tej promocji już :-) mam dwa opakowania 3 i 2 opakowania 5 bo 4 już nie było.
Czopek pomógł :ico_sorki: Dwie kupy po sam pas :ico_haha_01:
to dobrze :ico_sorki: :ico_sorki: a on zawsze tak rzadko robił? czy ostatnio coś go przytkało?
Pampki juz tez 3 uzywamy.Ale tylko Dady,zauwazylam,ze pampersy znowu podrażniają małemu pupę.Dady dla nas idealne.
Ja z pampersów jestem bardzo zadowolona :ico_sorki: Na noc zakładam pampers premium care i jest w nim tak przez około 13h. Pupka śliczna nic nie odparzona ani trochę czerwona :ico_sorki: W dzień nie smaruje niczym ani linomagiem ani niczym i też sliczna pupka. A po kąpieli przed snem smaruje linomagiem.
Na szczescie etap usypiania w nocy po 2 h juz za nami. Mał zasypia zaraz po karmieniu.O 20-21 już zaczyna sie dla niego noc :-)
ale fajnie :ico_brawa_01: u nas noc się zaczyna koło 23 ranek koło 9. ale w dzień śpi dłużej niż Marcinek.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 21:42

Marta ale ślicznotka :ico_brawa_01: a jak ładnie główkę trzyma :ico_brawa_01: Maks to leniuszek i na brzuchu niezbyt lubi leżeć a główkę trzyma różnie.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 21:58

U mnie w żłobku tak wygląda rekrutacja

2. Karty zgłoszeniowe dla rodziców/opiekunów prawnych dzieci nowych będą wydawane i przyjmowane

od 1 kwietnia 2012 r do 30 kwietnia 2012 r

3. W okresie od 2 maja 2012 do 11 maja 2012 r będą rozpatrywane karty zgłoszeniowe dzieci przez wewnętrzną komisję rekrutacyjną.

Awatar użytkownika
Qanchita

23 paź 2012, 22:17

Właśnie...zapomniałam pochwalić :ico_wstydzioch: Marta masz prześliczną córeczkę. Takie dojrzałe minki robi :ico_oczko:

Gosia co do wypróżnień Tymka to on super miał uregulowane. Raz dziennie robił, zazwyczaj jakoś z rana ale ostatnio miał jakieś problemy. Raz 2 dni nie robił no i teraz 3 dni. Pewnie przez moje żarcie bo ostatnio i orzechy świeże wcinałam i trochę ostrych potraw zjadłam.

Tanie te pampki w Kauflandzie...Niestety najbliższy jakieś 40 km ode mnie :ico_zly:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 22:35

Tanie te pampki w Kauflandzie...Nie
tylko wiesz że ich jest mniej 3 jest 60 sztuk.

Oby u Tymka już dobrze było :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Malinowa współczuję kolek :ico_olaboga: oby szybko przeszły :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”