Hej!
U nas juz tez sikanie opanowane,blokada przed kupa przelamana i Dawid nauczyl sie wdrapywac sam na sedes(podpatrzyl chyba brata) i teraz chodzi i robi nawet nie wiem kiedy

czuje ulge dlugo czekalam na ten moment bo u mnie pampersy w sumie od 4 lat sie ciagnal

Olek przestal nosic jak Dawidek sie urodzil
Jestem zszokowana tempem nauki mowy u mojego dziecka

powtarza pelne zdania po Olku i ma juz ogromny zasob slowek.To prawda ze mlodsze dzieci przy starszym rodzenstwie ucza sie duzo latwiej i szybciej
a przy tym ma piekna wymowe mowi wyraznie "S" i np powie SOK gdzie Olek jeszcze mowi SIOK
Piszecie ze wasze dzieciaczki jeczace sie zrobily a moj rzadzi niesamowicie

pokazuje gdzie mam siasc,dyryguje wszystkimi,wszystko musi byc jak on zechce co doprowadza mnie do szalu

nie da sie przekonac jest gorzej uparty niz osiol

Od poczatku bylo widac jego charakterek
Ja od września wracam do pracy, podjęłam taką decyzję bo już nie wytrzymuję tego siedzenia w domu, mimo mojej ogromnej milości do dzieci to czasami robię im krzywdę bo zaczynam się wydzierać z byle powodu a potem mam przez to wyrzuty.
Bozenka sluszna decyzja jesli tego potrzebujesz-zrob to dzieci musze miec usmiechnieta mame a nie sfrustrowana

U mnie bylo tak samo dobijalo mnie to siedzenie w domu tym bardziej ze nie mialam obok siebie ani mamy ani siostry ani przyjaciolek na tej emigracji ale wzielam sie w garsc i dalam rade a odkad pracuje w sumie niedlugo bo dopiero 5 miesiecy widze ze dzieci troszke bardziej umocnily wiez z tatusiem i bardzo dobrze ze twoj maz chetny jest pomoc babci

Takie cos to ja rozumiem-nie rozumien natomiast tzn ja bym sie nie podjela zatrudnienia obcej baby jako nianki
matikasia, czekamy na Ciebie
Magda bardzo popieram Waszą decyzję!!
dziekuje wiedzialam ze ty zrozumiesz bo wiele osob sie dziwi ze chcemy wracac bo przeciez tak w Pl ciezko a tu raj-wcale tak nie uwazam bylismy teraz i zobaczylismy ze lekka poprawa jest a ludzie daja sobie rade my tez sobie damy a najwazniejsze ze dzieci beda szczesliwsze
i kupy niestety nie woła nie wiem czemu,pytałam pediatry przy okazji wizyty ostatniej i mówiła że to normalne żeby poczekać,cóż nic innego mi nie pozostaje jak czekać tylko jak długo,jak zrobi to od razu przychodzi i mówi że zrobił
tez przez to przechodzilismy a nawet gorzej bo maly powsztrzymywal kupe nawet po 2 dni

okropne to bylo a potem juz nie dal rady trzymac i robil w majty i sie meczyl przy tym

na szczescie to za nami badz cierpliwa Kacperek tez sie przelamie szybciej niz myslisz