malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 gru 2008, 11:37

karina22, cieszę się, że mogłam pomóc.

Lalunia mieszka z nami P. babcia, czyli matka jego matki. Teraz jest w szpitalu psychiatrycznym, więc Ewka przyjdzie jej pokój na święta posprzątać. Powiem Ci szczerze, że my sami juz się w tym wszystkim gubimy, teraz dopiero P. widzi, ze czarne bywa białe.

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

15 gru 2008, 11:43

malgoska a wy sami nie mozecie posprzatac tego pokoju? moze to by uniknelo wizyt tesciowki? a jeszcze pozwolisz ze sie zapytam o lodowke :ico_haha_01: z ta babcia ja dzielicie a tesciowa pewnie robi zakupy dla babci? dlatego bywaja przepelnienia? wybacz za wscibstwo :ico_sorki: :ico_haha_01:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 gru 2008, 11:57

Lalunia nie możemy. Pokój jest pod kluczem, bo niby my ją okradamy (a tak naprawdę robi to córka , kiedyś synowa). Poza tym jak trzy lata temu założyliśmy centralne to pół nocy ustawialiśmy jej meble w pokoju i robiliśmy w nich porządek. Ja miałam połamane żebra i to robiłam, gdzie zrobienie siku było męczarnią tak bolały żeberka. I nawet dziękuję nie usłyszałam tylko wyrzuty i litanię rzeczy które zginęły. Dlatego teraz już to olewam.
Z lodówką jest tak jak mówisz - mamy ją teoretycznie na pół, czyli my dwia małe pólki i szufladę na warzywa, a ona trzy pólki i szufladę. I jeszcze jest halo, bo za dużo miejsca zabieramy w lodówce :ico_olaboga: Tylko, że to ja tę lodówkę rozmrażam, to ja wyrzucam jej spleśniałe wędliny, warzywa i owoce. Bo jest tak leniwa, że nawet tego nie zrobi. Zakupy robi jej Ewka. I nawet nie zaglądają czy coś jest czy nie ma. A potem stoją trzy pudełka margaryny do pieczywa - każde naczęte, dwa przeterminowane, trzy naczęte kostki smalcu i dwa słoiczki buraczków :ico_zly: Jakby nie możne jednego skończyć i drugiego kupić i otworzyć. Dzisiaj z P. będzie kuzynka na ten temat rozmawiała, ona go ustawi.

[ Dodano: 2008-12-15, 11:02 ]
a jeszcze ciagle słyszę, że jestem pasożytem, ze nic nie robię, że korzystam z jej rzeczy (pralka i lodówka są jej, ale nie wymieniamy z braku kasy i po co skoro zaraz będą zniszczone bo ona nie szanuje?). Kiedyś nie wytrzymaliśmy i P. powiedział (znaczy się powtórzył po mnie), że ma sobie zabrać lodówkę i pralkę do siebie do pokoju i tam z nich korzystać, a on jej prąd i ogrzewanie odłączy, bo rachunki my płacimy :-D Na jakiś czas przestała wygadywać, ale jak jestem sama to potrafi mi np. pralkę wyłaczyć i pranie do wanny wyrzucić. Zbieram tylko dowody do sądu - kartki typu "nie wolno korzystać z pralki", nagrywam niektóre wypowiedzi i groźby na dyktafon. I jak się wkurzę to dołączę to do sprawozdania.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2008, 12:09

Witam sie i ja z Wami i prezentuje swojego mikołajka małego i kilka zdjęć jak duzzzo urosłem przez ten czas jak nas nie było i jakie miny super robie :ico_oczko:

Obrazek

a tu z mamusią na spacerku
Obrazek

i na hustawce
Obrazek

Awatar użytkownika
lalunia

15 gru 2008, 12:15

malgoska to masz przekichane :ico_olaboga: niech tesciowa zabiera babke do siebie :ico_sorki:

laski skąd wy macie takie fajne ubranka mikolajkowe dla dzieci? tez kcem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!

15 gru 2008, 12:15

malgoska masz przerabane w domu :ico_szoking: nie bedziesz sie bala o corka jak tamta z psychiatryka wroci? a czemu tam mieszkacie? a to iszkanie bedzie chociaz kiedys twojego meza? tez sorki za wscibskosc :ico_wstydzioch:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 gru 2008, 12:32

No niestety Ewka jej do siebie nie zabierze (rentę tak matkę nie :ico_zly: ). Mąż dostał to mieszkanie w zamian za opiekę (raczej bycie służącym i sponsorem :ico_zly: ) i zagwarantowanie jej miejsca zamieszkania do śmierci. Dlatego w świetle prawa ona ma tu mieszkać, a jak nie to P. cofną darowiznę (ciągle jest szantażowany). Dla świętego spokoju on się na wszystko godzi.
Ja teraz w święta będę miała okazję porozmawiac z jedną osobą, która dużo może nam pomóc. mam nadzieję, że wysłucha tego co mam do powiedzenia i tego co mam nagrane.
Jeśli chodzi o Tosię - obie mają powiedziane, że jak Tosia jest ze mną w kuchni to mają tam nie wchodzić i że oczy wydrapię jak mi na dziecko spojrzą. Teraz Tolcia wszędzie za mną chodzi, nawe obiady ze mną gotuje. Ale jak zombie wróci to będzie jak dawniej - Tosia po prostu będzie zamknięta w pokoju i nie będzie wychodziła. A ja tylko szybko szybko siku, obiadek i to wszystko. Dla mnie dziecko jest najważniejsze.
wiecie - niektórzy mnie bardzo źle oceniają, że jak ja smiem tak mówić o babci mojego męża, o teściowej. Że przecież to matka i babka mojego męża, że starsz kobieta, że chora, że manipulowana. Bardzo chętnie zamienię się z taką osobą na kilka dni - niech przyjdzie tu pomieszkać, niech posłucha tych obelg i oskarżeń. Niech zobaczy jak to jest. Może jak doświadczy to zrozumie.

Dobra koniec tematu. Nie chcę Was tym obarczać. To jest zbyt skomplikowany temat, zbyt wiele w nim zawiłości.

Kurcze - Anuszki i Sylwii dzisiaj jeszcze nie było :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-15, 11:33 ]
zirafka, jaki fajowy Kubuś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Oj będą się za nim panny oglądały.... :-D

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

15 gru 2008, 12:48

Witam. U mnie niesiekawie. Mala ma gorązke lekka i biegunę. ma dzisiaj dietke i dostala enterol. Jak jej nie przejdzie to będziemy musieli iść do lekarza.

Małgoska :ico_pocieszyciel: masz przekichane. naprawdę ci wspólczuję. To ja na swoich starych i babke i na moją sytuacje nażekam ale ja to mam luksus w porownaniu z Tobą :ico_sorki: Musicie jakos to przetrwać :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-15, 11:48 ]
Zirafka - Kubuś boski :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
mika85

15 gru 2008, 12:52

malgoska oj biedna jestes dziewczyno! nie dziwie ci sie ze tak piszesz o niej! sama co prawda w takiej sytuacji nie jestem ale znam kobiete ktora mieszkala z tesciowa wiele lat i nie raz widzialam na wlasne oczy co to za DIABEL i nawet mnie nie oburzało to ze ta kobieta zyczyla swojej tesciowej smierci! choc nie naleze do osob co pochwalaja takie zachowania jakim jest zyczenie smierci drugiej osobie! także mnie nic juz nie zdziwi i wierze ze ty naprawde masz sie z nimi 3 swiaty! patrz tylko na dobro swojej rodziny i chron i bron swoja corke! nie bierz do serca tych wszystkich zachowan tych pan... naucz sie tego aby wszystko to po tobie splywalo jak po kaczce! ta moja znajoma to jest dosc mocno wykonczona nerwowo przez tesciowa bo brala wszystko do siebie i przezywala- juz z nia nie mieszka bo sie wyprowadzili i caly swoj dorobek10 letni zostawila ale juz nie mogla tego wytrzymac. trzymam kciuki abys ty sobie z tym poradzila!

Awatar użytkownika
lalunia

15 gru 2008, 12:53

ech jak widac nie ma domku bez ułomku :/ każdy ma jakis krzyż do dźwigania :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”