Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 11:35

Dziś Tomek pierwszy raz przespał noc bez jedzenia .
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,u nas Wiki juz z miesiac spi na poduszce :-D
Czy wasze dzieci tez juz pokazują charakterki??
hoho i to jak Wikunia to czasami maly merwus,bo jak cos nie dostanie co chce to sie wscieka :ico_oczko: LUCY witaj :-D

edyta29
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 mar 2008, 13:08

,u nas Wiki juz z miesiac spi na poduszce
no my dopiero od 3dni i na noc podaje meliske w syropku kiedyś już jej podawałam a potem przerwe jej zrobiłam dość długom bo miesiąc .
Moja Wiki też ma charakterek teraz mamusiowata się zrobiła mój się śmieje że ja mama kangurzyca i jej maleństwo pozatym to odkurzacz , kosz na śmieci i płyty to jej ulubione zabawki zakazywanie kończy się awanturą.
Frydziu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Wikuni za nocniczek moja ma za bardzo leniwą mamusie hi hi hi tylko wieczorkiem ją wysadzam i albo zrobi albo i nie ale jakoś tym narazie się nie przejmuję przydzie czas to dość się nasika na nocnik.
Lucy częściej wpadaj i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Oliego za grzeczność

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2008, 13:40

Witam :):

Edytko zdjecia Wiki super ładna dziewczynka a jak długie ma wlosy i te kucyki cudo :ico_haha_01:

BeWu ja czytałam taki artykuł oraz poruszali ten temat w mamo to ja ze to jest normalne ze dziecko zaczyna stawac i chodzic na paluszkach.

Aniu ta twoja owieczka to naprawde super a ten dzwoneczek caly urok dodaje hehe

Alinka ta twoja cora to rekordy w zebach pobija my nadal dwa i nic nie widac aby bylo wiecej ;/ Zdjecia super a najlepsza pozycje do spania sobie wybrala hehe

Asiula fajnie ze jestes i juz bedziesz :):

Kamilko ty kochana idz do lekarza jak tak cie boli oby nic powaznego bylo ;/ A co do poduszek to moj spi na plasko ale jak klade go do nas na podusie to spi smacznie i tez zastanawialam czy mu nie dac do lozeczka

Aleksandrowicz a czym spowodowane sa twoje obawy do podawania jedzenia w kawaleczkach ...bylas swiadkiem dlawienia sie czy jak ??
Ja malemu kroje na kostke i on sobie ciumcia a i dostaje pietke do reki i ja wycycka a teraz jak pisala frydza dam mu biszkopta to calego pcha hehe a kiedys ladnie jadl ...moze taki okres maja te nasze dzieci :ico_oczko:

BeWu
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

26 mar 2008, 14:15

Witam!
kochane sądny dzień mam dzisiaj w pracy.... zalało nam ośrodek zrowia, a ja jestem podinspektorem od mienia komunalnego i wszyscy od rana na mnie wrzeszczeli :ico_olaboga: ufff na szczęście udało mi się zażegnać kryzys i wszystkjo powoli wraca do normy....

madziorka ale miałaś zakręcone święta....ale szczerze móiąc nie wyobrażam sobie Ciebie spędzającej święta przed tv :ico_haha_01:
co do podnoszenia to moja Kali podobnie jak reszta, najpierw na boczek i do pionu
jeżeli chodzi o jedzenie to tez pomalutku wszystkiego próbujemy , czasami ze strachem w oczach czy aby na pewno siuę nie zakrztusi? ale muszę przyznać że moja mała zi jej dwa ząbki nieźle sobie radzą z przeżuwwaniem :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-03-26, 13:17 ]
acha i dzęki że odpisałyście na moje pytanie o stwaniu na paluszkach, teraz jestym już spokojna :ico_haha_02:

edytko zazdroszczę ci że możesz już czesać fryzurki swojej małej,..... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 17:20

Wikunia zjadla zupke szpinakowa i poszla spac na 2 drzemeczke :ico_oczko: zrobila siku na nocniczek,sprawnie jej to idzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Frydziu dla Wikuni za nocniczek moja ma za bardzo leniwą mamusie hi hi hi tylko wieczorkiem ją wysadzam i albo zrobi albo i nie ale jakoś tym narazie się nie przejmuję przydzie czas to dość się nasika na nocnik.
pewnie ze przyjdzie czas i pora,ja ja sadzam pare razy dziennie czasami cosik zrobi a czasami nie :ico_oczko:
pisala frydza dam mu biszkopta to calego pcha hehe a kiedys ladnie jadl ...moze taki okres maja te nasze dzieci
kochane sądny dzień mam dzisiaj w pracy.... zalało nam ośrodek zrowia, a ja jestem podinspektorem od mienia komunalnego i wszyscy od rana na mnie wrzeszczeli ufff na szczęście udało mi się zażegnać kryzys i wszystkjo powoli wraca do normy....
to dobrze ze juz ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 17:49

hej mamuski

mialam zakrecony dzionek. tzn nic szczegolmego bo wiekszosc dnia w kuchni spedzilam :-D

zaczne od wiesci malo wesolych.. lelek jest chory, zapalenie gardla czy moze angina.
tak podejrzewam bo ciezko przetlumaczyc doslownie z ang na polski
lekarkaa powiedziala ze gardlo czerwone ale plucka i oskrzela czyste ufff
takze mysle ze to cos w rodzaju anginy tak?

stad ten paskudny kaszel i ciagle pobudki.. ale jest dobrze
tzn lelek jest kochany i strasznie slodki
i nie marudzi jakos szczegolnie
tylko w nocy ciagle slyszalam jak kaszlal.. adas nawet spal z glowa przy lozeczku i ciagle do niego zagladal.. nasz maly biedaczek

najgorsze ze dostal antybiotyk. pierwszy raz
cholera mialam nadzieje ze tego unikniemy.. ale coz jak mus to mus :ico_olaboga:

goraczki nie ma
tylko z noska mu cieknie
wiec ogolnie samopoczucie w porzadku..
pocieszam sie ze to tylko gardlo a nie zapalenie pluc czy oskrzeli ... i ze tej paskudnej goraczki nie ma ktora go oslabia...

mam nadzieje ze szybko przejdzie
lekarka pozwolila wychodzic z domu
ale moze lepiej jak sobie odpuscimy spacery co?
jak to w polsce radza?
podczas podawania antybiotyku???

lelek wlasnie spi w kuchni w wozzku hihi
ja ugotowalam zupke ogorkowa i przygotowalam zapiekanke z makaronem, nrokulami, fasolka i kurczakiem , oraz zoltym serem
zaraz adas wroci i bedziemy zajadac hihi

poza tym dzis mamy dyzur sprzatania wiec musialam chalupke ogarnac
jeszcze mi gora zostala z lazienka
ale czekam az lelek wstanie i razem to zrobimy hehe bedzie szybciej hehe :-D
no jasne ze nie.. ale weselej :-D

kamila ty sie nie masz co zawstydzac komplementami.. powinnas byc do nich przyzwyczajona nie? hihi

bewu ja na codzien tv nie ogladam wiec w swieta tymbardziej
a powinnam bo mamy tylko ang tv wiec dla mnie to bylaby dodatkowa nauka nie?
dobrze ze kryzys w pracy zazegnany :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-03-26, 16:54 ]
a lelek nie ma ani jednego zeba a tez jakos rzuje i wcina kawalki hihi
ale ile dzisiaj mialam odkurzania?? zawsze tak jest kiedy dostanie kromke chleba hehe

a kamila pytala o poduszki
u nas nie ma na razie... i sie na nia nie zanosi
ja wlozylam lelkowi pod materac gruba ksiazke i nie spi calkiem plasko

a teraz podczas katarku jak biore go do siebie do lozka to klade na poduszce zeby mu bylo lepiej oddychac

aaa kamila moj lelek ostatnio tez przespal cala noc do 6, ale u niego to tylko jednorazowe wybryki wiec nawet sie nie napalam na przespane noce hehe

a z tym wstawaniem.. to moze sie niejasno wyrazilam
chodzilo mi o to ze lelek wlasnie z boku siada... przewraca sie na bok i na siedzaco albo z pozycji na czworakach

kurcze kamila idz babo do lekarza!!!!

to radze ja.. ktora od kilku miesiecy kaszle.. i nic z tym nie robie.. :ico_puknij:

a tomus niezle sobie mamusie wykorzystuje hehe
lelek na szczescie zadowala sie na swoich czworakach
a jak juz mi marudzi a ja chce cos w kuchni zrobic to go wsadzam w mei tai na plecy
ale rzadko to sie zdarza
bardzo mu sie podoba hihi

[ Dodano: 2008-03-26, 16:56 ]
a nocnikowanie u nas idzie sprawnie rano
potem wlasnie mama sie obija
choc dzis lelek siedzial po obiedzie ale kupki nie chcial zrobic
tylko siusiu i jeszcze osikal body hihi
ja w tym czasie odkurzalam wiec zafascynowany siedzial i kabelek mamusi trzymal hehe
jaki on pocieszny
normalnie strasznie sie kochany robi....
schrupie go kiedys mniam mniam hihi

[ Dodano: 2008-03-26, 17:29 ]
a z tym wstawaniem.. to moze sie niejasno wyrazilam
chodzilo mi o to ze lelek wlasnie z boku siada... przewraca sie na bok i na siedzaco albo z pozycji na czworakach
odwoluje powyzsze
lelek wlasnie usiadl z pozycji lezacej :ico_brawa_01: pewnie nie chcialo mu sie dluzej czekac az mama posta skonczy to sam ze wstal i smieje
ale go kocham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-03-26, 20:30 ]
wielkanocny lelek
Obrazek

z kumpela i jej roczna livka
Obrazek

a to juz kapiel lelka z sonia
lelus zostal uziemiony w takim fajnym siedzisku wodnym hihi
Obrazek

a tu juz dzieciaczki wykapane

Obrazek
Obrazek

Obrazek

lelek z wiki
Obrazek

marcysia karmi lelka
Obrazek

c.d.n.

[ Dodano: 2008-03-26, 20:46 ]
nasz kurczaczek
Obrazek

wielkanocna choinka hihi
Obrazek

gotowy do swiecenia
Obrazek

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 mar 2008, 10:34

WITAM :ico_kawa: MOJA BRATOWA RODZI TRZYMAJCIE KCIUKI Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2008-03-27, 11:32 ]
MOJA BRATOWA URODZILA :-D :-D :-D :-D :-D :-D Obrazek

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

27 mar 2008, 13:01

Frydza, gratulacje dla bratowej, szybko poszło :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Madziorka, zdjęcia REWELACYJNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, nie pamiętam o czym jeszcze czytałam :ico_wstydzioch: Chciałam się tylko przywitać :ico_oczko: Weny do pisania jakoś brak i w ogóle dzień mam jakiś nerwowy,więc spadam. Niedługo mam jazdę - 3h, w sobotę ostatnią 1 godzinkę i w poniedziałek zapisuję się na egz ....
Cyba denerwuję się powrotem do pracy... na szczęście na razie tylko na pół etatu...

BeWu
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 mar 2008, 13:02

FRYDZA GRATULUJE NOWEGO CZŁONKA W RODZINIE!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Madziorka świetne fotki, oczywiście znowu tą maską Lelk o mało co mnie nie zabił :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: beuheheheh ale czad....

[ Dodano: 2008-03-27, 12:04 ]
aniu będe trzymać kciuki na egzaminie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 mar 2008, 13:07

No szybko poszlo ,a tak sie bratowa bala,jeszcze w poniedzialek byli u nas a tu juz Dominis wyskoczyl,bidulka cala ciaze miala problemy ale wszystko dobrze sie skonczylo :-D :-D :-D MADZIORKA boski LELUS piekniusi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, 13:24 przez Frydza, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”