Aniula
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

Re: Letnie dzieciaczki 2012

23 paź 2012, 22:54

witam ale mam zaleglosci ale wieszcie albo nie ale mam za duzo roboty przy tak malych dzieciach
ciesze sie ze u was wszystko dobrze
kasiala podziwiam za zlobek
marta sliczna dziewuszka z Agatki
Qanchita sliczne dzieciaczki
U nas wszystko dobrze Polcia rosnie jak na drozdzach nie mozna jej zostawic same przewraca sie z brzuszka na plecki jak szalona Nadia troszke zazdrosna ale akceptuje siostre
uciekam spac bo padam chociaz w nocy mozna odpoczac bo Plcia malo spi w dzien ale w nocy mamay tylko 2 pobudki oby tak dalej pozdrowienia dla was

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 23:15

OOO Aniula :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: myślałam co tam u was. Tak samo i o Julchik która się nie pojawiła odkąd urodziła :ico_olaboga:
Domyślam się że przy takich małych dzieciach jest co robić. Ale zaglądaj czasem :ico_sorki: Ja na fb oglądam wasze zdjęcia :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

23 paź 2012, 23:18

Gosia rekrutacja do żłobków zależna jest od kolejnosci zgłoszenia- nie ważny meldunek, mozna zapisać do 3 żłobków jednocześnie (bynajmniej tak jest w Krakowie) i ja nie podaje miejsca zameldowania tylko zamieszkania :-) no i niestety ale w Kraku tak są przepełione zlobki ze dostają się tylko dzieci ze stycznia i lutego a reszta to po znajomościach... a do przedszkola jest rekrutacja czyli punktacja jest np blisko mijesca zamieszkania, blisko miejsca pracy rodziców, samotna matka, rodzeństwo w przedszkolu no i oczywiscie rodzic bezrobotny który kolwiek to juz dyskfalifikuje zapis do przedszkola...

właśnie Marta śliczniusia Agatka!!!

Ania fajnie ze się odezwałaś :-) napewno Nadi jeszcze przejdzie i zrozxumie że jest starszą siostrzyczką i przestanie być zazdrosna :-)

Gosia a ile standardowo jest 3 w pampersach premium care bo nawet nie wiem... ale i tak tanio wychodzą bo 61gr za sztukę a normalnie coś koło 80gr za sztukę jest.

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

24 paź 2012, 09:02

Aniula miło ze zajrzałaś. Domyślam się, że z dwójką takich maluszków to urwanie głowy :ico_olaboga: Moja jednak ponad rok starsza to chociaż można jej już wiele rzeczy wytłumaczyć :ico_sorki: No i do południa w p-lu....bezcenne :ico_sorki: :ico_sorki:

Kasia Ty pytałaś o podusię do łóżeczka. Lekarze zalecają przynajmniej do 6 m-cy spanie na płasko. Jola spała bez poduchy prawie do roku ale ona spała na brzuszku. Tymek już dawno ma małą podusię bo musiałam go oszukiwać żeby myślał że jest cały czas na rękach i podkładałam mu tę poduchę :ico_zly: Zresztą prawie całe noce śpi ze mną więc na poduszce :ico_puknij:

Lecę zaraz z małym do hurtowni. Kupię znicze na Święto Zmarłych i zobaczę po ile mają pampki.

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2012, 10:26

Gosia Agatka na brzuszku teżnie lubiła, zaraz samolot robiła. i dr z Krakowa powiedziała mi żebym ją dawała 6 razy dziennie po 2 min, że sie przyzwyczai. Dawałam tak 3-4 razy dziennie i faktycznie już teraz dłużej wytrzyma ale ma dni że nie chce.
Aniula super że zajrzałaś, ja właśnie też ostatnio myślałam o tych mamach co nas tu nie odwiedzają nic a nic :ico_placzek:
Agatka to pare razy przerwóciła siei z brzuszka i z plecków ale ogólnie mało ruchliwa-jak porównuje ze smykiem to masakryczna różnica

w ogóle to chwalcie sie postepami swoich maluszków, co fajnego już potrafią :ico_sorki: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2012, 10:28

co do spania to mała coraz więcej jada w nocy i coraz dłużej śpi ze mną :-(

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

24 paź 2012, 12:19

w ogóle to chwalcie sie postepami swoich maluszków, co fajnego już potrafią :ico_sorki: :ico_haha_02:
Ja nie mam czym :ico_oczko: Poza tym że mam kochanego, niezwykłego śmieszka to nic poza tym. Leń mój mały...Jolka w jego wieku leżała na brzusiu podparta na łokciach i grzechotki sobie przyciągała a ten nic :ico_nienie:
Tak jak z mężem śmialiśmy się już dawno...drugiemu dziecko ciężko będzie nadgonić sukcesy siostry. Niesamowicie się rozwijała :ico_sorki:
No nic...najważniejsze że dzieci zdrowe :ico_oczko:

A byłam w hurtowni i pampki bez rewelacji...49zł paczka, nieważne jaki rozmiar.

Awatar użytkownika
Kasiala

24 paź 2012, 12:43

Marta moja kajcia się smieje i wzdryga na nogach tzn odbija się tak mocno ze tyłek podnosi i przesuwa się po łóżku tak :-) bawi się rączkami i łapię w rączki co popadnie i ma w ich zasięgu i nie raz i wkładkę z drugiego cycocha wytargała ha ha ha i pięknie umie szczypać :-)

Gosia to Kajcia śpi ze mną ale ona na płaskim a ja na podusi :ico_wstydzioch: :-D

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2012, 13:11

Quanchita ale te uśmiechy to najfajniejsze z wszystkich umiejętności. Agatka też duużo wolniej sie rozwija niż junior. owszem, pokazała pare razy przewrotki ale ogólnie woli leżeć i obserwować, nie jest kręciołkiem tak jak smyk. jedynie do siadania ją ciągnie- jak trzymam ja na kolanach i opiera się pleckami o mój brzuch to ciągnie głowe i siada. ale wtedy ją kłade bo kurde pokrzywi się babor mały.
a głośny śmiech u niej wywołać to nie lada sztuka, ona tylko takie zwykłe usmieszki na prawo i lewo rozdaje. najchętniej lubi prezentować zachód słonca oczami, czyli :ico_szoking: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2012, 13:12

a Agatka śpi tak jak Kaja- obok mnie ale na płasko :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”