to pewnie biszkopt zrobić umiesz prawda???? zwykły biszkopt okrągły dzielisz na 3-4 krążki
(jak nie masz przepisu to krzycz-dopiszę)
warstwa śmietanowa to
0,5l-0,75l śmietany 30%- ubijać na wysokich obrotach aż będzie puszysta
dodać 2-4 łyzek cukru pudru i kropelke aromatu kokosowego
dosypac opakowanie wiórków kokosowych
i masa gotowa
masa toffi to poprostu ugotowana puszka mleka zagęszczonego
słodzonego, trzeba gotować nieotwartą puszkę na małym ogniu około 3,5- 4 godzin
taką schłodzoną masą posmarować każdy krązek biszkopta i również zostawić na ostatnią wartswę górną
na taki krązek posmarowany toffi dajesz bitą śmietanę i nakrywasz kolejnym krażkiem
jeśli tort ma być dla dorosłych nasaczasz delikatnie każdy krązek likierem kokosowym (podróbką malibu) mozesz rozcieńczyć z ciepłą wodą
jeśli dla dzieci to poprostu wodą z cukrem
pamietając aby nie przemoczyć warstwy ciasta
tylko delikatnie skropić każdy krązek, ważne zeby był delikatnie wilgotny, wtedy tort nie bedzie suchy i nie "wciagnie" śmietany
wierzch tortu smarujesz toffi
boki tortu smarujesz śmietaną i obsypujesz potartą na tarce biała czekoladą (najlepiej ją trzymać w lodówce przed potarciem to sie nie rozpusci)
górę dekorujesz wyciskając na brzegu szlaczek ze śmietany
a na środek- tu już Twoja inwencja twórcza
wiórki kokosowe, biała czekolada, listki, kwiatki z białej czekolady, różyczki z opłatka, czekoladowe ozdoby
cokolwiek
pomiędzy warstwy też mozesz zetrzeć czekoladę, jak złapiesz "wątek" to sama dojdziesz na co masz smaka
ja uwielbiam wersję z malibu