Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 paź 2008, 12:52

Sandrusia, no to nieźle.. moja położna twierdzi, że muszę być dzielna, bo to w ciąży normalne z tymi bólami :ico_olaboga: a ja chodzic nie mogę... a to taki pas do podtrzymywania brzucha czy jakiś specjalistyczny?? pisz, pisz, jak najwięcej na ten temat....

a ja w szoku właśnie siedzę... dzwoniła moja położna, bo są wyniki badań mojej krwi... i mam cukier ze wysoki i to sporo :ico_puknij: :ico_olaboga: a przy mojej diecie i redukowaniu spożywania cukru w ogóle położnej się nie podoba, bo wie, jakiego mam na tym punkcie jobla... i podejrzewa, że moje łożysko wydziela za dużo czegoś tam i dlatego cukier taki wysoki, za 2 tyg mam szczegółowe badania na czczo, a jeżeli potwierdzi się cukrzyca ciążowa to będę miała diabetyka do końca ciąży raz w tyg i inne rzeczy, no i cesarka :ico_olaboga: załamię się chyba...

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 12:52

katia, fajny i nie drogi:) :D ale ja np z bluzkami nie mam problemu gorzej ze spodniami;/ mam tak okropne dupsko ....tzn male ono jkest ale biodra wsyataja i zaslaniaja mi cale dupsko .... ja sobie zamowe na allegro pas porodowy...i takie narzedzie do brzuszkow:P a mama mi da rowerek:)

Sandrusia, czym mozna to zastapic bo mnie tez boli

wafle zrobione

[ Dodano: 2008-10-31, 11:55 ]
ananke, dziwna sprawa przeciez ty nie jesz slodyczy!!!! ja to co innego non stop cos slodkiego!!! i mam cukier bardzo dobry

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 paź 2008, 13:00

ananke, dziwna sprawa przeciez ty nie jesz slodyczy!!!! ja to co innego non stop cos slodkiego!!! i mam cukier bardzo dobry
no właśnie... więc bankowo moje łożysko źle pracuje... zresztą postaram się nie denerwować, może na czczo te wyniki wyjda inne, wtedy miałam popołudniu robione, po 3 posiłkach już...

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

31 paź 2008, 13:02

Wieczorkiem zrobie Wam zdjecie tego pasa i na kartce rozrysuje co i jak.

ananke, no z tym cukrem to ciekawe dlaczego takie wyniki :ico_szoking: a co jadlas (niekoniecznie slodkiego) na wieczor przed badaniami?

milutka204, podziel sie waflem :-D

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 paź 2008, 13:02

ananke, na razie to nie martw sie na zapas,może faktycznie te posiłki zafałszowały wynik :-)

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 13:06

http://allegro.pl/item468917852_majtki_ ... _xl_4.html ZAMOWILAM COS TAKIEGO MAMA NADZIEJE ZE BEDZIE DOBRE

[ Dodano: 2008-10-31, 12:08 ]
Sandrusia, ŁAP WAFLA W POSTACI TORTA:d :ico_tort: HEHE ZROBILAM 2 PACZKI JEDNĄ ZAWIOZĘ DO MAMY:) A TO Z TAKĄ MASĄ Z MLEKA SKONDENSOWANEGO:)

JA ODPOCZYWAM JUZ NA DZIS POTEM TYLKO JAK MAŻ WROCI WSTAWIE ZIEMNIAKI I JAJA ZROBIE I OBIAD GOTOWY A POTEM DO MAMY DZIŚ USZKA ROBI Z BARSZCZYKIEM

ananke, NIE MARTW SIE NA ZAPAS;) BĄDZ DOBREJ MYSLI....

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 paź 2008, 13:12

a co jadlas (niekoniecznie slodkiego) na wieczor przed badaniami?
nie pamiętam za bardzo... ja w ogóle mało słodkiego jem, kawę słodzę łyżeczka płaską cukru a herbat w ogóle... w owocach znów, które zajadam tonami nie ma takich cukrów, które by się nie rozkładały...

poczytałam o diecie cukrzycowej... spróbuję te podstawowe zasady wprowadzić (bo ostatnio np. pozwalałam sobie na białe pieczywo, które jest niewskazane) i zobaczymy za te 2 tyg, co wyjdzie...

ale ostatnio mam wrażenie, że oni na siłę próbują mi cos wynaleźć, żeby mi cesarkę zrobić, kiedy ja upieram się przy naturalnym porodzie..

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 13:16

ananke, mozliwe.... a cesarka jest taka straszna?? pytam bo wiem ze mialas....

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2008, 13:21

ale ostatnio mam wrażenie, że oni na siłę próbują mi cos wynaleźć, żeby mi cesarkę zrobić, kiedy ja upieram się przy naturalnym porodzie..
a to dziwne, bo przecież wszędzie preferują naturalne porody. Ja dziś zapytam gina co z moimi oczami, bo on nawet nie wie, że ja nosze okulary, zawsze jak u niego byłam to miałam soczewki :ico_wstydzioch:

A z tym cukrem, to faktycznie nie martw się na zapas, bo wiarygodne wyniki są tylko na czczo i robione powtórnie po podaniu glukozy - czyli tzw krzywa cukrowa.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 13:29

i o to moje 16 czy tam 17 kg na plusie... wstyd mi rozstepow ale coz.... to po wczensiejszym odchudzaniu bo zamiast odchudzac sie stopniowow to ja nie jadlam calymi dniami i robilam 400 brzuszkow i przysiadow

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”