Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

25 lis 2008, 16:40

dzięki za komplementy w imieniu Alicji. Ta właśnie chodzi po pokoju i śpiewa "o o o o" bo leciały przed chwilą fasolki i piosenka "szczotka pasta".

kamizela, staż jest na 3miesiące i ewentualnie mogą ci przedłużyć na kolejne 3 i tak do roku, ale Ty nie musiasz sie zgadzać.

GLIZDUNIA, we wrocku też jest odwrotnie. Najpierw składasz jakby zamówienie na mieszkanie a jak znajdą to dopiero płacisz. 100% wartości pierwszego czynszu niestety.

Patrycja.le, Krystian świetny.

Dobraq zmykam bo sosik mi sie robi

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 16:42

Ewcik, dokładnie tak, ja po prostu w razie czego nie przedłużę.

Jak byłam w wilkowie to załapałam ise na pyszne spagetti mojej mamy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 17:20

witajcie
ja tylko przeczytałam i nie mam czasu pisac

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 17:23

a u nas jest normalnie poł roku stazu i trzeba te poł roku przepracowac, a jak zrezygnuje sie szybciej to nic nie wystawia, a pracodawca prywatny musi choc jednego stazyste zatrudnic na kolejne poł roku..widac co wojewodztwo to inne warunki.. :ico_noniewiem: ale w takim razie dla ciebie kamizela to super sprawa, bo na pewno bedziesz miała swistek..moze ci sie kiedys w UK (oczywiscie przetlumaczony)przyda :ico_oczko:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

25 lis 2008, 17:27

a my sie na zakupy prezentowe wybieramy zaraz....

Kamila,ja tez robilam te badania w szkole sredniej :-D ale u nas tylko 3 dni pod rzad trzeba bylo probke kalu zaniesc do badania a potem podbijac co roku ksiazeczke zeby waznosci nie stracila...kazde takie podbicie 50 zl ze znizka :ico_puknij:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 17:34

Daria niestety nam jeszcze nie znaleźli mieszkania... boję się, że zrobią nas w bambuko, ale to biuro z polecenia było więc jakiś tam kredyt zaufania dostali. Jak nam nic nie znajdą to w grudniu 12-14 pojadę do warszawy i będę szukać tam na miejscu, ale wcześniej poumawiam się na oglądanie. Rodzice zostaną z Kingą wtedy w Gdańsku.

kamizela, ja bym zjadła spagetti...mniam mniam

u mnie jutro nie ma byc prądu od 8 do 16 :ico_olaboga: bo będą coś tam naprawiali. jak mi tata to powiedział to się wzięłam za prasowanie, bo chciałam zrobić to jutro.
No i przez ten brak prądu z Wami nie będę :ico_olaboga:
ale rano jadę na zakupy - kupić Kindze sanki :-D polecenie od Mikołaja złożonego z moich rodziców i mojej siostry ze szwagrem - przedwczesny prezent na Mikołajki :-D
100% wartości pierwszego czynszu niestety.
jak szukam mieszkań do wynajęcia i reklamuje je biuro, to oni też chcą kasę za to, ale kurka wodna 100% czy nawet 50% (część biur chce tylko połowę jednomiesięcznego czynszu) to jest kupa kasy - zwłaszcza, że wynajem w Warszawie stoi na poziomie 2000zł i jeszcze wynajmujący chcą kaucje... masakra

[ Dodano: 2008-11-25, 16:37 ]
GLIZDUNIA, badanie kału robi się raz w życiu - chyba, że pracuje się z żywnością, wtedy częściej. i tez miałam badanie, że 3 dni pod rząd próbki kału trzeba było zanosić.
a co roku trzeba powtarzać inne badania typu mocz, krew i chyba raz na 2 lata trzeba robić rtg klatki piersiowej.

[ Dodano: 2008-11-25, 17:58 ]
a tu pustki??? :ico_szoking:

ja właśnie po kolacji jestem :) zrobiłam grzanki z mieloną i serem

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 19:35

Ello !!!!

GATULACJE DLA JAGODZIANKI !!!!!!!
KOCHANIE WITAJ W GRONIE "PODWÓJNIE ZAKĘCONYCH" MAM :-D
W RAZIE "W' SŁUŻĘ DOBRĄ RADĄ :ico_haha_02:

:ico_prezent: DLA NASZEJ KASI !!!

Właśnie spisuję baśń wymyśloną wspólnie z Miłoszem na konkurs przedszkolny... :ico_oczko: wrócę wieczorem.

Ewcik, dzięki za przepis :ico_sorki:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

25 lis 2008, 19:42

juz jestem,kilka prezentow kupilismy...znaczy sie dla mojej i A. mamy mamy po sweterku i po chuscie i 2 zalegle prezenty urodzinowe dla moich kolezanek :ico_noniewiem:

Doris,ja chociaz mialam kontakt z zywnoscia nie musialam robic nic poza badaniem na salmonelle...zadnego krwi,moczu ani nic innego przez 5 lat nie robilam....tylko podbijanie i kasa :ico_haha_01:

no i z ta firma to uwazajcie naprawde...szkoda kasy poprostu....do kiedy maja czas?a Wy cos sie ma tam upominacie i nekacie?bo moze mysla ze mozna tak wyciagnac troche wiecej od Was skoro ich nie nekacie i nie ponaglacie :ico_noniewiem: no bo do Wigili ma Cie nie byc w domu?w sumie dlugo tak :ico_noniewiem: noale to wazne zebyscie mieli gdzie mieszkac :ico_noniewiem: powodzenia!

[ Dodano: 2008-11-25, 18:58 ]
Maya ma dzis dzien ukladania puzzli,ma takie z teletubisiami 8 czesciowe i wiecie ze dobrze jej idzie...juz duzo razy ulozyla cale :ico_haha_01:

a gdzie Wy sie podziewacie hmm?

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 20:26

no moj A. dzwoni do nich i przypomina się. a wyprowadzam sie po świętach :)

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

25 lis 2008, 20:35

Doris,a gdzie sie wyprowadzasz??do siostry?? :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”