Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

15 gru 2008, 23:32

PROSZE BARDZO
A dla lubiących raffaello i wiórki kokosowe przepis na ciasto naprawde proste nie wymaga pieczenia a jest pycha

składniki
• mąka pszenna 3 łyżki
• margaryna Kasia 1,5 kostki
• kokos 3 paczki po 10 dg
• cukier 1,5 szklanki
• mąka ziemniaczana 3 łyżki
• cukier waniliowy 3 szt
• mleko 2 % 3 szkl
• żółtko 1 szt
• krakersy 2 paczki

wykonanie :
Półtorej szklanki cukru, żółtko, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szklankę mleka wymieszać mikserem.
W garnku zagotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu
910 dag). Gotować aż masa zgęstnieje.
Powstały ostudzony budyń połączyć z Kasią też mikserem(do margaryny dodawać po łyżeczce) aby wyszła masa . Na końcu dodać półtorej paczki kokosu.
Na średniej blaszce układać warstwę krakersów - masę - krakersy - masa - krakersy - masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została,
Wstawić do lodówk

[ Dodano: 2008-12-15, 22:34 ]
Wydrukuj sobie. Ja już to dawno zrobiłam. Zarówno rafaello jaki salatki z brokułem czy tez z paluszkami krabowymi czy sernik super drogi ale super dobry :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

16 gru 2008, 00:28

SYLWIA JUTRO NAPEWNO WYDRUKUJE DZIS JUZ ZUZKA SPI A KOMP W POKOJU
DZIEKI KOCHANA JESTES WIELKA
sorka za capsa robota zuzki oczywiscie

[ Dodano: 2008-12-15, 23:31 ]
a teraz troszeczke poczytalam
sylwia mam nadzieje ze to zabek u julci i ze niedlugo jej przejdzie
pewnie jak wroce tu po swietach to tylko zuzka bedzie lyse dziaslo

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 09:35

jak zwykle ja witam z rana
i stawiam :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

[ Dodano: 2008-12-16, 08:36 ]
Sylwia, jak sie Jula czuje??

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 09:56

Hej hej to i ja się z Wami witam kochane.
Dzis znowu serce miałam rano rozdarte bo jak wychodziłam to mój skarbuś siedział przy drzwiach i patrzył to na mnie to na teściowa :ico_placzek: Ale juz dzwoniłam i jest wszystko w porządku bo dziadziu jest z nim i jest zadowolony. No moze dzis nie bedzie tak źle.
Kurczę Emilia widze ,że Marcys jest królem ząbkowym :ico_brawa_01: :-D

[ Dodano: 2008-12-16, 08:58 ]
A co do nocki to nie była dzis za ciekawa. Ja niewiem co sie dzieje mojemu dziecku???? On śpi bardzo niespokojnie i budzi się co jakies 1,5 godz. i płacze :ico_placzek: Może go brzuszek boli??? Na jakim mleku robicie grysik dla dzieci????

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 09:58

Kurczę Emilia widze ,że Marcys jest królem ząbkowym
ma tyle zebow, a nic nie chce jesc, tylko cyca :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 10:01

Ale znowu miałam czytania :ico_olaboga: wieczorem nie zaglądałam bo mój zębolek nie chciał zasnąć.

Nocka z pobudkami i gadaniem o 2 w nocy tata pzrez sen :ico_haha_01: , czeste były pobudki może to kolejny ząbek :ico_noniewiem: . A i UWAGA !!!!!! o godz 6.15 synek sie cos wiercił wiec sie pzrebudziłąm i poczułam drgania łózka ( tak jakby trzesienie ziemi lekkie) i mąż też poczuł a spał w drugim pokoju(bo strasznie kaszlał i budził dziobalka ) . No i na tvn 24 tez o tym mówili :ico_szoking: że w Szwecji było bardzo silne tzresienie ziemi i promieniowało do Polski.

Sylwia jak Julcia ?

emilia7895, dziekuje z kawkę wlasnie piję :-)

[ Dodano: 2008-12-16, 09:05 ]
On śpi bardzo niespokojnie i budzi się co jakies 1,5 godz. i płacze
u mnie tez tak jest trzeba dosłownie na palcach wieczorem chodzic bo najdobniejszy hałas wybudza małego , juz sie martwie co bedzie 31 grudnia jak bedą fajerwerki :ico_olaboga: to pewnie Franuś bedzie z nami na imprezie sylwestrowej urzedował. Franek na cycu dalej

[ Dodano: 2008-12-16, 09:16 ]
[shadow=red][quote]STO LAT STO LAT DLA ANI ZABA W DNIU JEJ URODZINEK [/quote][/shadow]

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 10:27

AniaZaba wszystkiego naj :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 gru 2008, 10:50

witamy i my :ico_brawa_01: życzymy miłego dnia :ico_brawa_01:

asiab, no nie zazdroszczę - u nas jak TIRy jeżdżą po ulicy to blokiem lekko trzęsie a co dopiero trzęsienie ziemi :ico_szoking: Dobrze, że to tylko lekka fala uderzeniowa :ico_sorki:
A co do nocki to nie była dzis za ciekawa. Ja niewiem co sie dzieje mojemu dziecku???? On śpi bardzo niespokojnie i budzi się co jakies 1,5 godz. i płacze :ico_placzek:
a może Kuba po prostu w ten sposób przeżywa dzień bez mamy? nasze dzieci są w tym wieku, że w ciągu nocy przeżywają jeszcze raz miniony dzień, już śnią, już kojarzą emocje ze zdarzeniami. Być może własnie w ten sposób Kubuś sygnalizuje, że nie było przy nim mamy w ciągu dnia, ze za nią tęsknił? Tata i babcia zajmą się nim równie dobrze, ale co mama to mama. Zwłaszcza dla takiego szkraba.
W tym wieku marudzenie i płakanie przez sen niekoniecznie oznaczają ból lub głód. Zauważcie same - kiedy dzieciaczki mają nerwowy dzień, to nocka też nerwowa i niespokojna.

Julcia niech nam tu szybciutko mama napisze jak Ty się czujesz.

Widzę, że przepisik na rafaello mamy ten sam :-D Pychota :ico_brawa_01: Ja czasem robie na biszkopcie i dodaję wódkę lub spirytus.

[ Dodano: 2008-12-16, 09:59 ]
Cytat:
STO LAT STO LAT DLA ANI ZABA W DNIU JEJ URODZINEK
przyłączamy się do życzeń :ico_prezent: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

16 gru 2008, 11:24

czesc dziewczynki, jejku ale jestem połamana :/ spałyśmy z Tosią do 10, ledwo sie podniosłam taka sztywna cała ojojoj, teraz mała wcina drozdżówke a raczej ją kruszy dla psiaków heh a ja spijam herbatke, musze przyznac że wczoraj zjadła pół kawałka chlebka z cienką szyneczką na kolację :ico_brawa_01: może trochę też na sniadanie zje :)

sto lat dla solenizantki :ico_tort: :ico_urodzinki: :ico_prezent: :ico_kawusia: :ico_buziaczki_big: :ico_zdrowko: :ico_brawa_01:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 11:26

dziewczyny mam pytanie o raczkowanie
czy Wasze maluchy jak zalapaly o co chodzi z raczkowaniem, to wszedzie chodzily??
bo mi sie wydaje, ze Marcys jest leniwy, potrafi juz sporo przejsc, ale robi to rzadko, a ja myslalam, ze jak zajarzy, to bedzie go wszedzie pelno...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”